Dacia Duster Yükseltme 3cm H&R Yay

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kaneruslu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 40
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 30,139
Ynt: Dacia Duster Yükseltme 3cm H&R Yay

selam kardeşım uygulamanı ve fotoları ılgıyle beklıyorum.bendede 4x4 duster var ve hafta sonu bursada fuarda wARNvinçlerın standındAn ayrılamadım ve hayran kaldım.youtube de gorduğum tamponun içine gomulu vinç uygulamalarını merak edıyorum...tampon aynen duruyor sadece cok azkesılıyor oylemı yapıyorsunuz merak ettım...

Etiketler

Sadece yay ile yapılan bir yükseltmede amortisörlerinde açılıp kapanma aralığını o yaya göre değiştirmezseniz sağlıklı bir yükseltme olmaz kanatindeyim. Ya amortisörlerin de bağlantılarına ek ile bir müdehale yapıldımı veya amortisörlerde değiştimi?

Tempus' Alıntı:
Sadece yay ile yapılan bir yükseltmede amortisörlerinde açılıp kapanma aralığını o yaya göre değiştirmezseniz sağlıklı bir yükseltme olmaz kanatindeyim. Ya amortisörlerin de bağlantılarına ek ile bir müdehale yapıldımı veya amortisörlerde değiştimi?

Aracın amortisör açılma ve kapanması mc person sistemde, zaten salıncağın alt ve üst salınımı askı donanımındaki takozlarla sınırlıdır , amortisör boyu nezaman yetmez , viraj demiri sökülürse ve üzerindeki takozlar alınırsa.Standart haliyle aracı kaldırdığımızda jant ile dodik arasındaki mesafesiyle ve yayları taktıkran sonraki mesafesi değişmemiştir.Ayrıca yayı temin ettiğimiz yerle yaptığımız görüşmede uzun amortisöre ihtiyaç duyulmadığı teyit edilmiştir.Ayrıca yaylar alman tuv onaylıdır.Yaylar takıldıktan sonra araç 3,000 km yol yapmış her türlü arazi şartlarındada denenmiştir ve hiçbir olumsuzluk yaşanmamıştır.

selam , vinç takan , mt lastikler takan , 5 cm yükselten proje ne oldu , foto bekliyoruz.

kaneruslu' Alıntı:
ümit bey merhaba , tr de duster ı yükselten ilk kişiyim sanırım , şu anda araca uygun lastik seçimi kaldı , yayları yurtdışından kendim getirdim
Merhaba Sayın Kaner Bey!
Diğer başlıklarda da yazdığım gibi duster 4*4 aracımı yükseltmek istiyorum. Yaptığımız gezide çamurda kaldığım için. Ama ben mümkünse 8-9 cm gibi ciddi bir yükseltme yaparak büyük boy çamura uygun bir lastik takmak istiyorum.
Ayrıca affınıza sığınarak yükseltme konusunu araştırırken başka markalarda (adını vermiyeyim zaten polemik yapmak isteyen çok bu mevzuyu da malzeme yapmasınlar) sadece yay değil, amortisörler, hatta salıncak, diferansiyel bağlantıları vs... tam bilmediğim bazı parçaların da değiştiğini gördüm. Sebep olarajk da sadece yayla yapılan yükseltmenin sağlıklı olmadığı, araca aks kesmek gibi zararlar verdiği , konforu bozduğu yazılmış.
Bu nedenle ben de mümkünse böyle tam techizat bir yükseltme yaptırmak istiyorum. Bunun için fiyat verebilir misiniz? teşekkür ederim şimdiden.

ugurgarip' Alıntı:
Merhaba Sayın Kaner Bey!
Diğer başlıklarda da yazdığım gibi duster 4*4 aracımı yükseltmek istiyorum. Yaptığımız gezide çamurda kaldığım için. Ama ben mümkünse 8-9 cm gibi ciddi bir yükseltme yaparak büyük boy çamura uygun bir lastik takmak istiyorum.
Ayrıca affınıza sığınarak yükseltme konusunu araştırırken başka markalarda (adını vermiyeyim zaten polemik yapmak isteyen çok bu mevzuyu da malzeme yapmasınlar) sadece yay değil, amortisörler, hatta salıncak, diferansiyel bağlantıları vs... tam bilmediğim bazı parçaların da değiştiğini gördüm. Sebep olarajk da sadece yayla yapılan yükseltmenin sağlıklı olmadığı, araca aks kesmek gibi zararlar verdiği , konforu bozduğu yazılmış.
Bu nedenle ben de mümkünse böyle tam techizat bir yükseltme yaptırmak istiyorum. Bunun için fiyat verebilir misiniz? teşekkür ederim şimdiden.
Baba sen boşuna bekleme. Atla git İstanbul'a Mehmet Becce ile konuş, araca baksın , belki o birşeyler yapar. Olmazsa ordan Romanya fazla uzak sayılmaz, randevu alır, günü birlik yaptırır dönersin. Alem Duster görür. ;D

abdullah bey şimdi uğur beyi de küstüreceksiniz , bi durun bakalım gerçekten yükseltme , vinç vesaire işlerine girerse bizler de birşeyler öğreniriz ve forum gerçek amacına ulaşır.

az sabredin.

merhaba uğur bey , önceki sayfada yazdığım yazıdan alıntıdır

Aracın amortisör açılma ve kapanması mc person sistemde, zaten salıncağın alt ve üst salınımı askı donanımındaki takozlarla sınırlıdır , amortisör boyu nezaman yetmez , viraj demiri sökülürse ve üzerindeki takozlar alınırsa.Standart haliyle aracı kaldırdığımızda jant ile dodik arasındaki mesafesiyle ve yayları taktıkran sonraki mesafesi değişmemiştir.Ayrıca yayı temin ettiğimiz yerle yaptığımız görüşmede uzun amortisöre ihtiyaç duyulmadığı teyit edilmiştir.Ayrıca yaylar alman tuv onaylıdır.Yaylar takıldıktan sonra araç 3,000 km yol yapmış her türlü arazi şartlarındada denenmiştir ve hiçbir olumsuzluk yaşanmamıştır.

ayrıca duster için 3cm lik yaylar dışında yükseltme kiti şu an için yok diye biliyorum , kit yapılırsa sizin istediğiniz ölçülerde yükseltmek mümkün olabilir

kaneruslu' Alıntı:
merhaba uğur bey , önceki sayfada yazdığım yazıdan alıntıdır
Teşekkürler Kaner Bey. Bu konularda pek bilgi sahibi değilim ama sizin yazınızdan anladığım kadarıyla;
standart aracın jant-dodik arası mesafesiyle yayları taktıktan sonraki mesafe değişmemişse araç nasıl yükselmiş oluyor ? Bunu anlayamadım.
Bu mesafe aynı kaldıysa takılan uzun yaylar aracın ağırlığından dolayı kapanıp orjinal yay mesafesine çökmüş olmuyor mu_?
Bilen varsa açıklarsa memnun olurum, diğer arkadaşlardan da. Ama lütfen dalga maksatlı mesaj yazılmasın.

kaneruslu' Alıntı:
yakın zamanda duster 100%100 kilitli diferansiyel opsiyonu sunularak satışı yapılacak
Türkiye'de mi Transilvanya'da mı ?
Aslında önce opsiyonel arazi şanzımanı çıkarsalar tutulursa ondan sonra kilit düşünülse daha iyi olur.Çünkü duster kullanan arkadaşlarda genel temayül, hafif arazi piiknik modu, konfor , düşük yakıt tüketimi. Zaten off road'un bir çok asli unsurunu bile gereksiz görüyorlar. Hatta neden duster diye bir başlık açıp ne kadar arazi ekipmanı varsa düz gitmişti birisi.
Her şey bir yana arazi şanzımanı-ağır deviri olmayan araca %100 kilitli diferansiyel "ayranın yok içmeye atla gidersin çeşmeye" ya da "kiraz dalına kelebek konmuş" gibi olur.

Slm;
Sizin aracın hiç resmi yok mu acaba? Şöyle yeni lastiklerle 5cm yükselmiş olarak...
görseydik ben de bir Duster'a el sıkıştım hayırlısı ise ama biraz daha heybet keyifli olur diye düşünüyorum...
ayrıca o helezon yaylardan nasıl temin edebilirim ve kaça tabiiiki... Teşekkürler şimdiden.
C.C.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,705
Kayıtlı Üye Sayımız
166,547
Kaydolan Son Üyemiz
Tsukuyomi

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR