Dacia Duster ve Samurai Gezimiz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sentezelektronik Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,833

sentezelektronik

Ana Kamp
Geçen pazar günü ümit ve erolla bir gezi yaptık. Nisan ayı olmasına karşın çıktığımız yaylada kar yağıyordu. Önden giden Samurai'nin altı kara oturunca 1,5 saat aracı çıkarmak için kar küredik. Çok yorulduk ama değdi. Aracın karda gidişi ve gücü mükemmel. Burada Duster'cıların sayısı artıyor, hep birlikte ilerleyen günlerde güzel geziler yaparız inşallah. Sağolsun Ümit kendi arabasıyla gelmeyip bize aracın kullanımını anlattı ve fotolarımızı çekti. Samurai ve Duster'ın bazı tehlikeli yerlerden geçişlerde kara oturması sonucu bize co-pilotluk yaparak bizim oradan çıkmamıza yardımcı oldu.

Etiketler
Ynt: Dacia Duster ve Samurai Gezimiz

.

DSCF4792.jpg

DSCF4793.jpg

DSCF4794.jpg

DSCF4795.jpg

DSCF4796.jpg

43.000TL'ye sıfır km 1.5 dCi 85 bg'lik en boş Megane HB Expression'un satıldığı günümüzde 4x4 dizel 110bg'lik sıfır Duster almak daha mantıklı değil mi Allah aşkına ? İyi ki de almışım dağ dere tepe kar kış geziyorum.

İlk resimlerde görülüyor. Erol'un araç kara oturmuş ve Erol kar kürüyor. Allahtan iki araçta da kürek vardı. Benim araçta olan malzemeleri Ümit'in araçtan benimkine daha önce aktarmıştık lazım olur diye. Lazım da oldu zaten. Erol'un aracının önce askıda kaldığını zannedip çapraz tekerleklerin önünü ve altını açıp besledik. Ama baktık ki araç hiç ilermeyor. Aracı benim araçla çekelim dedik. Ama nafile, 2 çelik halat orta birleşme yerinden koptu. Allahtan halatların orta kısmına kopup sıçramasın diye zincir torbasını astık. Halat kopunca herhangi bir sıkıntı olmadı. En son çare Erol'un aracı yandan krikoya kaldırıp tekerlerin altını kaya ile besledik ve çıkardık. Benim araç aynı yerden geçerken arka taraf sağa doğru atınca az kalsın uçurumdan aşağı kestirmeden iniyorduk. Ufak tefek ileri gerilerle aracı oradan çıkarıp gezimize devam ettik. Sonunda ateşin kenarında sucuk ekmek ve aliminyum demlikte demlenmiş çay keyfi, bütün yorgunluğumuzu aldı.

sentezelektronik' Alıntı:
İlk resimlerde görülüyor. Erol'un araç kara oturmuş ve Erol kar kürüyor. Allahtan iki araçta da kürek vardı. Benim araçta olan malzemeleri Ümit'in araçtan benimkine daha önce aktarmıştık lazım olur diye. Lazım da oldu zaten. Erol'un aracının önce askıda kaldığını zannedip çapraz tekerleklerin önünü ve altını açıp besledik. Ama baktık ki araç hiç ilermeyor. Aracı benim araçla çekelim dedik. Ama nafile, 2 çelik halat orta birleşme yerinden koptu. Allahtan halatların orta kısmına kopup sıçramasın diye zincir torbasını astık. Halat kopunca herhangi bir sıkıntı olmadı. En son çare Erol'un aracı yandan krikoya kaldırıp tekerlerin altını kaya ile besledik ve çıkardık. Benim araç aynı yerden geçerken arka taraf sağa doğru atınca az kalsın uçurumdan aşağı kestirmeden iniyorduk. Ufak tefek ileri gerilerle aracı oradan çıkarıp gezimize devam ettik. Sonunda ateşin kenarında sucuk ekmek ve aliminyum demlikte demlenmiş çay keyfi, bütün yorgunluğumuzu aldı.

Yorulmamak mümkün mü, sucuk ve çay ilacımız oldu ama ;D

Kıskandırıcı dostlar. Fotolarınıza baktım ve kıskandım. Belki benide götürürsünüz birgün o güzel yerlere :smiley:. Ayrıca Ramazan bey plakanızın 571 olması ayrı bir güzel.

Arkadaşlar çok güzel yerler gezmişsiniz ama bu yerlerde biz yıllarca torosla, brodwayla kar çamur demeden gezdik 4x4 e gerek yokki

RESUL TAŞOĞLU' Alıntı:
Arkadaşlar çok güzel yerler gezmişsiniz ama bu yerlerde biz yıllarca torosla, brodwayla kar çamur demeden gezdik 4x4 e gerek yokki

Baharda yazda yoktur da, acaba kışın da olmaz mı? Hem 4x4 ile daha konforlu olur muhterem. ;D

RESUL TAŞOĞLU' Alıntı:
Samurai'ın altının oturduğu yerde toros ne yapsın ki Resul Bey :D 1 saat aracı kardan kurtarmak için uğraştık. Resimler genelde rahatladığımız yerlerde çekildiği için her olayı karelemek zor oluyor malum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR