DACİA DUSTER LA GEZİNTİLER.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan devit3 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 150
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 169,062
Ynt: Dacia Duster La Gezintiler.

Devam
Son resim aşağıdan Babadağ'ın zirvesi. (Bir gün inşaallah oraya da çıkacağım. Araba ile değil ama)

DSC00080.JPG

DSC00083.JPG

DSC00089.JPG

Etiketler

Ve sürpriz...

(Fotoğraflar profesyonel fotoğrafçı bir dostum tarafından çekilmiştir. Onun keskin gözleriyle yakaladığı, harika çekimiyle sunduğu, doğada uzun zamandır ve çoğu yerde görülmeyen görüntü: KINALI KEKLİK...İki taneydiler, bir kayadaydılar ama diğeri bizi görünce çabuk davrandı.)

DSC00084.JPG

abi haber etsen gelirdim...sarı nokta ile belirttiğim yerden mi girdiniz dağ yoluna..benim planımda oradan girmek vardı da..

Adsız1.jpg

macmaneman' Alıntı:
abi haber etsen gelirdim...

Resimlerin altına sana bir not düşecektim; ayrıca yazarım diye yazmadım sevgili engin.
Gezi aslında kalabalık bir dostlar grubu gezisiydi. Fakat biz semaveri yakıp "siz çay içedurun, biz şimdi geliyoruz" dedik ve toz olduk; o arada yukarılara çıktık. Sonra piknik alanına geri döndük. Özellikle dağ-doğa seyahati planlı değildi. Çıkmamızın bir diğer nedeni de şu: profesyonel arkadaşımız "zor yollar"cıların eski kanal yöneticisi. Gittiği yerlerden onlara güzergah seçip gönderiyor. Geçen gün zor bir güzergah resimleyip göndereyim demişti, tepelerin yukarısına doğru resimleyip gönderdi.

O havali benim aklımda var zaten. Fakat mevsim yeni yeni uygun hale geliyor. Bir gün inşaallah gideriz.

Doğrudur, oradan girdik. Tepeye kadar tırmandık; yangın göletine kadar. Oradaki çeşmeden su içmek içindeki ukdeydi. Geçen sene ramazanda gitmiştik ve su içememiştik. Kana kana su içtim. Nefisti... ;D

Fakat yolun ilerisinde göçme olmuş. Mollaahmetliler yaylaya çıkmaya başlayınca düzeltirler bir aya kadar.

anladım abi, bende geçen 3 hafta önce o gösterdiğim yoldan gireyim dedim dağ yoluna...tek başıma cesaret edemedim..birgün nasipse gideriz beraber...

Girmemekle doğru yapmışsın. Bazı kısımları sıkıntılı.

Sevgili engin, esas başka bir güzergah var bizi bekleyen.... Bugün onu karşıdan gördük, mollaahmetli aziz vatandaşlarımızdan da bilgi aldık...

Altındere köyünün üzerinden Babadağ'a doğru uzanan bir yol. Orası harbiden orman yolu. Bugün girdiğimiz yol, çıplak tepeler üzerinden ta zirveye doğru uzanıyormuş. Ama bir yerde bitiyormuş. Diğer (bizim çıktığımız yere göre vadinin karşısı/denizli tarafı) yol çok daha şenlikli. Muhtemelen orada orman yolu yasağı da yoktur...

sayın olguncandan, 3. ve 4. fotoğraflarda yolun durumunu görünce Duster'a saygım birkez daha arttı. İyiki almışım diyorum. Bu arada yasaklı orman yolu demişsiniz. Türkiyede özel arazi veya askeri arazi olmadıkça tüm orman, köy, dağ yolları vatandaşa açık değil mi? Yangına karşı önlem olarak araçla giriş yasağı olan yerler mi var?

çok güzel bir gezinti olmuş .resim ve paylaşımlar için teşekkürler.işlerden dolayı istanbul dışına çıkamıyoruz.vakit bulsakta bizde şöyle dağlara bayırlara vurabilsek kendimizi.. :smiley: :smiley: :smiley:

mimar_ankara' Alıntı:
sayın olguncandan, 3. ve 4. fotoğraflarda yolun durumunu görünce Duster'a saygım birkez daha arttı. İyiki almışım diyorum. Bu arada yasaklı orman yolu demişsiniz. Türkiyede özel arazi veya askeri arazi olmadıkça tüm orman, köy, dağ yolları vatandaşa açık değil mi? Yangına karşı önlem olarak araçla giriş yasağı olan yerler mi var?

sevgili mimar, aslında hesapta yol ve gezi fotolarını burada yayınlamak yoktu. Yani aklıma gelmemişti. Şayet daha en baştan aklıma gelseydi, yolun daha sakat kısımları vardı, oraları hem de video olarak çekerdik. Ama inşaallah engin beye bahsettiğim yola gidebilirsek, daha ilginç ve güzel fotolar sunabiliriz.

Gerçekten de Duster ağır/kırıcı/hard off road koşullarıyla belki başedemez ama, öyle kolay kolay da pes etmez bozuk yollarda. Bazı nato kafaların küçük gördüğü 1. vites var ya, aynen traktör gibi...

Yangın mevsimi gelince valilik kararıyla bazı/birçok orman yolu araç geçişine kapatılıyor. Tabii yangın tehlikesi olan yerlerde/bölgelerde. Denizli vivarında da, merkeze yakın yerlerdeki tüm orman yolları kapatılıyor.

devit3' Alıntı:
çok güzel bir gezinti olmuş .resim ve paylaşımlar için teşekkürler.işlerden dolayı istanbul dışına çıkamıyoruz.vakit bulsakta bizde şöyle dağlara bayırlara vurabilsek kendimizi.. :smiley: :smiley: :smiley:

Eyvallah azizim; doğrudur, İstanbul'dan aklın estiği zaman dağlara bayırlara kendini vuramazsın. Taşranın güzelliği de burada. Marşa bastıktan yarım saat sonra dağlardasın en geç.

Aslında en güzeli şöyle duster cılarla toplanıp 10--15 araç gezmek ama olmuyor. junior arman abimiz baya uğraştı ama 3 araçta kaldık.hedefimizde şimdi ist kayışdağı var .bakalım çıkabilcezmi :smiley: :smiley: :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,583
Kaydolan Son Üyemiz
onurcagritosun

SON KONULAR

Geri