Dacia - Duster Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan blade17hakan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,865
Ynt: Dacia - Duster Hakkında

ümiterkan' Alıntı:
Burada anti-Dustercı dostlar var, onların çoğunun karşı çıktığı nokta genelde arazi kabiliyeti ile alakalıdır.
Bunun anlaşılmış olmasına sevindim. Kendi açımdan biraz daha açıklama getireyim; karşı çıkılan asıl nokta arazi arazi kabiliyeti(!)nin abartılması.

Etiketler

Kararın hayırlı olsun Hakan bey.

Geçen gün dağ tepelerinde, kırlarda bayırlarda gezdik. Toplam 140-145 km. yol yapmışız. Tüketim miktarı 10 litre.... Boşver Duster'ı tanımayanların laf kalabalıklarını. Beni Babadağ'ın taaa zirvesine çıkardı mı? (Rakım 1600. 1000 civarı asfalt yol. 600 metre tozlu topraklı -Stabilize değil-, hayli dik dağ yollarından tırmandık.) Evet. Yok efendim çamura saplanırmış da arazide gidemezmiş de... Çamurda çıkmam olur biter.

Bu araç, az çok yola benzeyen her zeminde gider kardeşim. Haaaa, fazla alçak çukurlarda geçemeyebilir, fazla yüksek tümseklerden zıplayamayabilir.... Olsun, o kadar yüksekleri ve çukurları değil de birazcık düzgün yerleri seçerim, olur biter.

Selamlar Hakan Bey...

Ben 3 ay önce ötv indirimiyle full duster aldım. Babam beyin kanaması sonucu felç oldu oranı yüzde 99. 7-8 ay araştırdım dusteri yeni çıktığı için korkmuştum ilk zamanlar. Arastırdıktan mantığıma yattı ve aldım.

Öncesinde sıfır ve 2. el olarak bir çok araç denedim arastırdım. En öncelik verdiğim şey bagaj hacmiydi bu kriterlerden. Çünkü asıl amaç babamı taşırken kullanışlı olmasıydı. Bagaja tekerlekli sandalye sığabilmeli ayrıca arka koltukları yatırınca bagajda yatağındaki gibi yatabilmeliydi.

Araştırdığım sıfır araclar volvo v50, renault grand scenic, toyota corolla verso, ford c-max, opel zafira- meriva, ford focus sw, renault megane sport tourer, clio sw, fiat doblo, transit connect, vw caddy, dacia duster. Bunların arasından dobloi caddy ve connecti ticari olması dolayısıyla eledim. Her yıl muayeneye sokma derdim olmaması için. Diğerlerinden verso, c-max, meriva zafirayı parca fiyatları korkuttuğu için eledim. Megane sw ile clio sw yi bagajları yeterince uzun olmadığı için eledim. arkaya yattığımda bacaklarım dısarıda kaldı. Volvonun da parçaları pahalıydı ama bu araca değer diyerek elememden cıkartmamıştım. Scenic de renault olmasının verdiği avantajlardan dolayı cıkartmadım. En son volvo v50 grand scenic ve duster arasında kaldım ve altının yüksek olmasından dolayı dusteri seçtim.

Babamı şimdi birçok yere götürüp gezdiriyorum. Altı vurdu derdi yok yakıt bitti sıkıntısı yok. Bagaja hafif çapraz olarak da olsa tekerlekli sandalyasi de sığıyor. Eşyalarımız da sığıyor. 5 kişi rahat rahat binip her yere gidebiliyoruz.

Eğer siz de benzer bir eleme yapıp sonucunda dusterde karar kılacak olursanız renk olarak siddetle beyaz tavsiye ederim. Ayrıca Full macera paketini de kesinlikle alın derim. Park sensörünü de pazarlıkla bedavaya getirebilirsiniz.

Saygılar...

Hepinizden Allah razı olsun zaman ayırıdğınız için çok saolun....basrail kardeşim geçmiş olsun...Dediğin gibi bend ebabamı gezdirmem lazım el arabası bu akülü arabalardan tam sığsa iyi olcak bizim için....Bu arada bu macera paketi gereklimi?bazalt gri alcağım için pekde güzel durmaz die düşündüm o rengi çok sevdim ben tatlı duruyor.....Önerilerinizi bekliyorum

Bir yaşlı adam, bir çocuk ve eşekleri ile yola çıkmışlar. Önce adam eşeeğin üstünde, çocuk eşeğin yanında gidiyormuş. Karşıdan gelen biri adama "yahu koskoca adamsın, ayıp değil mi kendin eşeğin üzerinde gidip, çocuğu yürütüyorsun" demiş. Bunun üzerine yaşlı adam aşağı inip, çocuğu eşeğe bindirmiş. Biraz sonra karşıdan gelen başka biri, yaşlı adama "yahu sende hiç akıl yokmu çocuk eşekte, sen aşağıda gidiyorsunuz. İkinizde eşeğe binsenize" demiş. Yaşlı adam, 2. adamın sözünü dinlemiş ve kendisi de çocukla birlikte eşeğe binerek yola devam etmeye başlamışlar. Biraz gidince karşıdan gelen 3. bir kişi yaşlı adama " Sen ne vicdansız adamsın, eşeğe hiç acımıyormusun. Bir eşeğe iki kişi binilir mi? Biriniz binin, diğeriniz de yanında yürüyün" demiş.

Kıssadan hisse; başkalarının dediğini yapacaksak, başkaları beğensin diye, onlara hava atalım diye, PRESTİJ aracı olsun diye alacaksak DUSTER alınmaz. Yok kendimiz için alacaksak, dağ bayır tepe tepe kullanmak istiyorsak, kimseye hesap vermeyecek bir yapımız var ise DUSTER alınır.

Sevgiyle ve Duster ile kalın :smiley:

Hakan Bey size şöyle aktarayım...

Offroada merak duyduğum için ilk arabam olan 93 model XJ mi 2008 yılında aldım. Çok severek aldım ve de kullandım(kullanırken inanın başka bi keyif aldığınızı hissedersiniz). Gerçekten çok sağlam, güçlü ve diri bir arazi aracıydı(hala da öyle olduğunu düşünüyorum). Zaman geçtikçe amacımın ve kriterlerimin ne olduğunu daha iyi anlamaya başladım ve zorda olsa bir karar verdim ve canavarı sattım. Satmama sebebiyet veren etkenlerden biri duster'dı. Ama aklımda hep bir ön yargı, nede olsa ''dacia'' , alınır mı gibisinden sorular sorular.. Gel gelelim şuan duster'a biniyorum neredeyse bir ay olucak ve gayet memnunum ayrıyetten hergün biraz daha severek kullanıyorum. Genel olarak yapılan abatılı eleştirileride hakeden bir araç olduğuna da inanmıyorum tabi mutlaka eksikleri vardır zaten herkes bunun farkında ama artılarının üstüne çıkabilecek kadar değil. Sonuç olarak Duster alınabilecek, ön yargıları yıkan, amacına sadık bir arabadır. Saygılar dilerim...

mancar' Alıntı:

Offroada merak duyduğum için ilk arabam olan 93 model XJ mi 2008 yılında aldım. Çok severek aldım ve de kullandım(kullanırken inanın başka bi keyif aldığınızı hissedersiniz). Gerçekten çok sağlam, güçlü ve diri bir arazi aracıydı(hala da öyle olduğunu düşünüyorum). Zaman geçtikçe amacımın ve kriterlerimin ne olduğunu daha iyi anlamaya başladım ve zorda olsa bir karar verdim ve canavarı sattım. Satmama sebebiyet veren etkenlerden biri duster'dı. Ama aklımda hep bir ön yargı, nede olsa ''dacia'' , alınır mı gibisinden sorular sorular.. Gel gelelim şuan duster'a biniyorum neredeyse bir ay olucak ve gayet memnunum ayrıyetten hergün biraz daha severek kullanıyorum. Genel olarak yapılan abatılı eleştirileride hakeden bir araç olduğuna da inanmıyorum tabi mutlaka eksikleri vardır zaten herkes bunun farkında ama artılarının üstüne çıkabilecek kadar değil. Sonuç olarak Duster alınabilecek, ön yargıları yıkan, amacına sadık bir arabadır. Saygılar dilerim...

Can Bey hayırlı olsun, daha önceden fark edemedik mi bilmiyorum ama güle güle kullanın.

Teşekkürederim Ümit Bey daha önceden belirtmek için fırsatım olmadı henüz yazabildim. :smiley:

mancar' Alıntı:

Çok tşkler can bey aydınlattığınız için :smiley:Ben mesela internetten araştırma yapıyorum arkadaşlar hangi araba problemli servisi kötü felan mesela bilirsiniz şikayet var .com da herşey var çoğu araçlar hakkında şikayet var,yeni çıkan 0 arabalar için bile cruze olsun,focus olsun,hyundai olsun vs bunlarda ciddi şikayetler vardı oku oku bitmiyordu adamlar arabayı almış sıfır 3.ay olmus adamın araba yalan yani heryeri arıza veriyor cruzedan bahsediorum sadece 1 tanesinde öle değil cruzeların çoğu ölediy ve diğer modellerdede çok şikayet vardı...Ama inanın ben duster veya logan olsun 2 -3 tane şikayet gördüm oda yakıt tüketimi onlarda düzeltilmiş zaten başka öle kayda değer hiç bişi yok yani bu beni çok şaşırttı gerçekten helal olsun diyorum...Bu bilgide sizleri aydınlatır umarım sizde girip incelerseniz fikir sahibi olursunuz diye düşünüyorum saygılar...

Ümit bey bu arada sizin konularınızı çok takip ettim dusterla ilgili herşeyi biliosunuz maşallah memnunsunuzda, diceğim şuki arabada karar kıldık renk olayı çok önemli :smiley: bazalt gri hoşuma gitti sizce nasıl iyimidir?ve macera paketini alayımmı ? tşkler şimdiden

sayın bladehakan ,
cruze ve duster satış adetleri hakkında bir kaynak var mı acaba ?

SAtışlarda fikrim yok cruze satıldı baya ama o yüzden dacia loganıda söledim piyasada baya bi var onlarda hiç problem göremedim,cruze larda sürüsüne bereket,duster yeni olduğu için bişi diyemedim ama kontrol ettiğimde 35.000 yapan bi arkadaş vardı periyoduk bakımlarını yapıyor ve başka hiç problem çıkmamış olan bu...Problem olduğundada müşteri hizmetleri hemen devreye giriyor renault mayis olarak ama cruze da böle bişi göremedim...Anlaıyacağınız zırt bırt problem çıkarmasın isyan ettirmesin insanı yeterli diye düşünüyorum...

cruze ların arıza istatistiği hakkında bilgim yok ancak , auto show da ikinci el loganlar için şunu yazıyordu , az teferruat dolayısı ile az arıza... e ne için araç kullandığınız önemli , şirkette filo aracı olacaksa , satış elemanlarınıza cruze almazsınız ,logan iş görür ama bebeğinizi araca koyuyorsanız ne bileyim arkada da yanlarda da havayastığı isteyebilirsiniz sanırım ? ya da otomatik mecbursa e logan olmaz. Şurası gerçek dacia az detaylı araç yapar dolayısı ile az arıza yapar.

kyenipazar' Alıntı:
cruze ların arıza istatistiği hakkında bilgim yok ancak , auto show da ikinci el loganlar için şunu yazıyordu , az teferruat dolayısı ile az arıza... e ne için araç kullandığınız önemli , şirkette filo aracı olacaksa , satış elemanlarınıza cruze almazsınız ,logan iş görür ama bebeğinizi araca koyuyorsanız ne bileyim arkada da yanlarda da havayastığı isteyebilirsiniz sanırım ? ya da otomatik mecbursa e logan olmaz. Şurası gerçek dacia az detaylı araç yapar dolayısı ile az arıza yapar.

aynen dediğiniz gibi doğru tespit.....Kişiden kişiye değişiyor az arıza yaptığı için şirketlerde loan baya bi tavsiye ediliyor..Cruza hem bozuluyor hemde yakıtı çok fazla benzin...Ncap 5 yıldız aldı aile için eğer fazla kullanmıcaksanız olaiblir tabi...Ama sonuç duster :smiley:

blade17hakan' Alıntı:
.... diceğim şu ki arabada karar kıldık renk olayı çok önemli :smiley: bazalt gri hoşuma gitti sizce nasıl iyimidir?ve macera paketini alayımmı ? tşkler şimdiden

En iyi renklerden biri aslında gri tonları kiri ve çiziği pek göstermiyor ayrıca da beyaz ve gri renklere macera paketi çok yakışıyor, arazide veya şehir içi kullanımlarda ufak tefek çiziklerden ve küçük darbelerden aracı korumuş oluyor bu paket. Siyah renk ise tam bir bela renk, temiz tutmak çok zor en ufak çizikler gözüküyor ama beyaz ve griye göre şöyle bir avantajı var o da şu; plastik tamponlarda oluşan çizikler gözükmüyor çünkü tamponun gerçek rengi koyu siyah. Açık renklerde ise tampon çizikleri siyah olarak beliriyor. Yine de çok büyük bir avantaj sayılmaz. Benim araç siyah renkte aracı satsam gri alırım kesinlikle :smiley: önceki aracım griydi bu tür sıkıntılarım yoktu ne güzel :smiley: Şunu da hatırlatayım gri renkli duster macera paketi olmadan pek güzel gözükmüyor, macera paketi şart.

ümiterkan' Alıntı:
En iyi renklerden biri aslında gri tonları kiri ve çiziği pek göstermiyor ayrıca da beyaz ve gri renklere macera paketi çok yakışıyor, arazide veya şehir içi kullanımlarda ufak tefek çiziklerden ve küçük darbelerden aracı korumuş oluyor bu paket. Siyah renk ise tam bir bela renk, temiz tutmak çok zor en ufak çizikler gözüküyor ama beyaz ve griye göre şöyle bir avantajı var o da şu; plastik tamponlarda oluşan çizikler gözükmüyor çünkü tamponun gerçek rengi koyu siyah. Açık renklerde ise tampon çizikleri siyah olarak beliriyor. Yine de çok büyük bir avantaj sayılmaz. Benim araç siyah renkte aracı satsam gri alırım kesinlikle :smiley: önceki aracım griydi bu tür sıkıntılarım yoktu ne güzel :smiley: Şunu da hatırlatayım gri renkli duster macera paketi olmadan pek güzel gözükmüyor, macera paketi şart.

doğru diyorsunuz ümit bey :smiley: ben arabayı şipariş verdim önümüzdeki hafta gelmek üzere inş istediğim renk kriterinden az vardı bazalt gri beyaz kahverengi ve siyah ben illede bazalt gri dedim harbiden kiri çiziği göstermiyor yani...geldiğinde inş resimlerinide koyarım :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,581
Kaydolan Son Üyemiz
dr.cenkay

SON KONULAR

Geri