Dacia - Duster Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan blade17hakan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,842

blade17hakan

Ana Kamp
Herkese günaydın öncelikle,

Konuları takip ettim arkadaşlar sizede sormak istediğim şu,

Benim opel omegam vardı 2.5 cd onu sattım ve duster almaya karar verdim bazalt gri full 4x4 asp,esp deri kolduk.Fakat şöle bişi araba çok hoşuma gitti alıcam fakat çevremdekiler yaa bu dacia napcaksın yok broadwaya binmiş gibi olurun yok kalite yok felan filan.Onun yerin honda toyora ford al gibisinden devamlı laf çarpıyorlar,arkadaşlar bu arabanın çok kötü bi yanı varmı yani bu kadar uzak dur felan çokmu kötü bi araba bu kadar?yardımcı olursanız bana güven verirseniz çok sevinirim.

Etiketler
Ynt: Dacia - Duster Hakkında

Hakan Bey, sorduğun soru çok tartışmalı. Anti-dustercılara göre, asla yaklaşmamalısın bu arabaya. Bana sorarsan, bastır parayı al Duster'ı. ;D

Şayet marka sizin için önemliyse, mesela "bu araba da alınır mı, niye aldın, boşuna para verdin" gibi tepkiler sizi bunalıma sokacaksa (benim kayınbirader öyle oldu; iki ay sonra da sattı ve şimdi mutlu) almayın.

1.Beklentiniz nedir?
2.Bu beklentinizi Duster karşılar mı?
3.Size olumsuz telkinde bulunanlar Duster'ı tanıyor mu? (Bu forumdaki antilerin hiçbiri tanımaz)
4.Çevrenize ne kadar "kulak" verirsiniz?

Önce bu sorulara kendi içinizde net cevap verin ki, kararınız sizi üzmesin.

Bana sorarsanız, altı yüksek, kendinizi biraz daha yola hakim hissedebileceğiniz, tasarruflu bir arabaya binmek istiyorsanız, alın. Doğrusu bu arabayı Broadway ile karşılaştırmak haksızlık. Ama iç kısım (göğüslük) yapısı kötü. Onun dışında bir olumsuzluğunu görmedim.

Hayırlı olur inşaallah

Hakan bey bende 2009 model reno cleo vardı alır almaz lpg takdırmıştım çokta iyiyiydi ama sığamadık , çok araştırdım hatta çeri jeep bile almak istedim galeride buldum pazarlık yaparken adam başkasına sattı üzüldüm niye alamadım diye, sonra dusterler çıktı dacia olunca insan rahatsız oluyor ama araştırdım tasarım nissan. garanti renault. servis yakın fiat normal. yakıtı az. motor küçük vergisi çok az yıllık 730,00 tl ve yüksek bir araba düşündüm baktım izmirde tüm taksiler logan kararımı verdim ucuz aldım ucuz satarım. başkalarının lafına bakıpta mercedes, şavrolet, audi, land rover jeepleri ile karşılaştırma o zaman karar veremezsin land rover jeep 250,000 tl yıllık vergisi bilmem ne kadar yakıt petrolcu olman lazım bunları karşılaştır ben karadenize gezmeye gittim festival vardı. köyde insanlar tabiki merak ediyor gencin biri gelen arabaların icinde en iyisini sen almışsin abi her yere rahatlıkla gidersin dedi. tabi biz o yolları brodwaylada geziyorduk ama jeep başka sorarsan zaten Türkiyede yollar her yerde güzel jeepe bile gerek yok. ama gösteriş rahatlık olsun belki kötü örnek olacak ama araba almak mahalleye. kaynanaya kız begendirmek gibi bir şey sen begenirsin almak istersin evdekiler. mahalledekiler ana baba. abla herkes bir kusur bulur begenmezler kafanı karıştırırlar sende ne yapacağını bilmezsin onun için imkanlar neyi gerektiriyorsa onu yap kimseyi dinleme sen rahat et yeter başkası ne derse desin kimseye kulak asma ama diyorsan ucuz araba alacam konfor istiyorum ozaman 1998-2000-2001-2002-2003-2004- model güzel eski jeepler var onlardan abalirsin her türlü konfor var onlardaben aracı 40,000,00 tlye aldım benim arkadaş 39,000,00 tl ye passat aldı arabayı görünce hayran kalırsın ama tercih ben tercih etmiyornum artık küçük arabaları

Arkadaşlar ilgilendiğiniz için çok saolun,

Şöyle diim benim babam rahatsız ms hastası %90 raporu var o yüzden ötv indirimli alcaz arabayı hep ben kullancam ötv inidirimli 4x4 en fullü 35000 gelmekte bu gayet benim içni uygun.

1. Asla marka takıntım yok olanlarada uyuz olurum ,ufku kapalı insanlar onlar bişi diyemem,Herkesi kendi görüşüdür saygı duymak gerek.Ama takıntısı olmayanlarada sataşmasınlar!.
2.Ben opel omega kullanıodum 2.5 motor baya büyük sölemeye gerek yok çok yaktını ve bana az yaksın çok gitsin mantığı var,
3.Haftasonları piknik felan oluyor gitmek gerekio yollar bozuk oluo arabanın altı vurmasın die düşünüorum ve senede bir orduya köye gidiorum yollar baya bozuk onun için gerek,
4.En önemlisi araba habire problem çıkartip beni kafamı yemesin bakımları geldikçe masraf yapim böle olsun istiyorum.
5.Geniş olsun babamın el arabası bagaja sığsın diyorum heryere babamıda götürürüm yani

Kısaca size böle diim arkadaşlar bana yardımcı olursanı zçok çok sevinirim şimdiden çok teşekkürler :smiley:

blade17hakan' Alıntı:
Arkadaşlar ilgilendiğiniz için çok saolun,

Şöyle diim benim babam rahatsız ms hastası %90 raporu var o yüzden ötv indirimli alcaz arabayı hep ben kullancam ötv inidirimli 4x4 en fullü 35000 gelmekte bu gayet benim içni uygun.

1. Asla marka takıntım yok olanlarada uyuz olurum ,ufku kapalı insanlar onlar bişi diyemem,Herkesi kendi görüşüdür saygı duymak gerek.Ama takıntısı olmayanlarada sataşmasınlar!.
2.Ben opel omega kullanıodum 2.5 motor baya büyük sölemeye gerek yok çok yaktını ve bana az yaksın çok gitsin mantığı var,
3.Haftasonları piknik felan oluyor gitmek gerekio yollar bozuk oluo arabanın altı vurmasın die düşünüorum ve senede bir orduya köye gidiorum yollar baya bozuk onun için gerek,
4.En önemlisi araba habire problem çıkartip beni kafamı yemesin bakımları geldikçe masraf yapim böle olsun istiyorum.
5.Geniş olsun babamın el arabası bagaja sığsın diyorum heryere babamıda götürürüm yani

Kısaca size böle diim arkadaşlar bana yardımcı olursanı zçok çok sevinirim şimdiden çok teşekkürler :smiley:

Marka takıntınız yoksa 35.000TL'ye sıfır km 4x4 Dizel tam donanımlı Duster'a herkes sahip olmak ister. Daha ne olsun :smiley:

Ümit bey bu sorduklarıma siz kullanıcılar olarak cevap alaiblirsem çok güzel olcak sonuçta arabayı her zaman alamıyoruz :smiley: bütçemiz belli sizde anlarsınız yani halimizden :smiley:

hakan bey duster size uygundur ancak 35.000 tl olduğu için değil , indirimi karıştırmayın sonuçta 2.000 cc altındaki tüm araçlarda size aynı oranda indirim var , Dustera özgü avantaj değil.

bence duster sizin için uygun , altı yüksek , yükleme alanı yeterli , az yakar , az vergi , parçası da bir vitara ya da cherokee kadar değil elbette . Fakat bunlarla kıyaslamak yerine 2.000 cc altı , yükleme alanı yeterli , hafif yüksek araçlara bakın , onlarla kıyaslayıp öyle karar verin.
Yıllık kullanım maliyetini , kasko yaptıracaksınız sanırım onu da hesaplayarak , vergiyi katarak bir tablo yapın kıyaslayın derim.
Dusterda karar verirsiniz gibime geliyor.

ne alırsanız hayırlı olsun öncelikle.

(Resul bey Passat'a da küçük araba dediniz ya öh yani...)

Diğer arabalarada baktım focus olsun corolla olsun ama düşünüorumki duster kadar zevk vermez.Özellikle zıt bıt sorun çıkarmasın istiyorum...

blade17hakan' Alıntı:
Ümit bey bu sorduklarıma siz kullanıcılar olarak cevap alaiblirsem çok güzel olcak sonuçta arabayı her zaman alamıyoruz :smiley: bütçemiz belli sizde anlarsınız yani halimizden :smiley:

Sizi anlıyorum Hakan Bey; Şu bir gerçek ki siz 4x4 SUV tarzı bir araç almaya karar vermişseniz, Duster'ın dışında bu fiyat ve performansa sahip başka sıfır bir araç maalesef yok. Ama eğer Suv değil de bu fiyatlara bir otomobil veya 2.el herhangi bir araç arıyorsanız birçok alternatif var. Diyelim ki otomobil sevmiyorsunuz, sıfır km altı yüksek, yakıtı az (6-7lt/100km), vergisi az(348,50TL+348,50TL), bakım maliyetleri düşük( 20.000km bakımı 250-300TL), bagaj hacmi büyük(408lt-1570lt), arazide veya asfaltta sizi üzmeyecek bir araç arıyorsanız Duster tam istediğiniz tarz bir araç. Kendi görüşüm şudur, hiç arazi ile işiniz olmasa bile 50.000TL civarı normal bir binek otomobile para vermektense 1.5 dCi 4x4 Duster almak daha mantıklı. Burada anti-Dustercı dostlar var, onların çoğunun karşı çıktığı nokta genelde arazi kabiliyeti ile alakalıdır. Diğer yandan bu aracın sıfır km olmak şartı ile alternatifsiz bir araç olduğunu biliyorlar. Bu araçta en çok eleştiri alan yer, ön kokpitin çok sade bir tasarıma sahip olması. Cam açma-kapama düğmelerinin kapılarda değil de ön konsol ve el freninin olduğu yerde olmasıdır. Sizi bu aracı tercih ederken en çok zorlayacak yerlerden biri de bunlar. Eğer kokpit tasarımı ve cam düğmelerinin yerleri sizin için bir sorun teşkil etmiyorsa ortada sorun kalmadı demektir. Gidip aracı görmeniz ve test etmeniz bunlar için yeterli olacaktır.
Şunun altını kalın çizgilerle çizmek lazım; bazı anti-Dustercı arkadaşlar bu aracı eleştirip alternatif sunmaya kalkerken ya yüksek hacimli 2.el araçlar, ya da yine Duster'ın motor hacminden büyük, vergisi ve yakıtı fazla pickup tarzı araçlar, ya da otomobil veya ticari sınıfta araçlar önermekteler. Ama göremedikleri nokta bu aracın sıfır km bir araç oluşu ve araç arayan kişinin sıfır km SUV tarzı bir araç almak istemesidir. Ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar aynı özelliklere sahip sıfır km bir SUV maalesef yok. Kısacası yukarıda istemiş olduğunuz özellikleri Duster tam anlamıyla fazlasıyla karşılıyor. Duster'ın bence en önemli 3 tarafı şu; az yakması, yumuşak bağımsız süspansiyona sahip olması, arazi kabiliyetinin iyi olması. Aslında yazacak çok şey var ama merak ettiğiniz başka noktalar varsa onları sorarsanız cevaplamak daha kolay olacaktır.

Saygılar

focus, corolla vs ile duster çok farklı araçlar, bu ikisi arasında gidip geliyorsanız belki de zaten dağ bayır gezmeye gitmeye pek niyetiniz olmadığındandır. eğer öyleyse corolla alın. sadece şehir içinde uzun yollarda vs kullanmak için suv almanıza gerek yok. sadece 4x4 olması ilginizi çektiyse ama yerden yüksek olması işinize yarayan bir özellik değilse küçük motorlu subaru imprezalara bakabilirsiniz. yok ben hafta sonu evde durmam gezerim diyorsanız bizim peder gibi arabanın altını dan dun vurarak gezmektense suv almak daha iyidir.

Ümit bey verdiğiniz bilgiler için çok saolunnn,corolloda güzel araba ama ben altı yüksek olsun diyorum ve hem azda yakıyor en azından cip diyebilirim 4x4 pikniğie gidiyoruz arabada 4 kişi oluyoruz arabanın altı nasıl vuruyor anlatamam yani için parçalanıyor,ve şöleki kokpiti benim için sorun değil gayet güzel...öle bi takıntım yok benim dacia duster seçmemin nedeni bizim komşuda dacia logan var 2010 model adamlar 49000 km yaptı ve araba inanın bi kere bile tık yapmadı ne masfraf çıakrdı ne baska bişi onlar iş için kullanıyor yani şaşırdımm bu yönden dikkatimi çok çekti...

Ben kararımı verdim inş yakın zamanda resimleri paylaşıcam bazalt gri renginde karar kıldım arkadaşlar iyidir sanırım ? birde arabayı alırken park sensörü eşantion hesabı bayi takarmı?

tşklerrr...

blade17hakan' Alıntı:
Ümit bey verdiğiniz bilgiler için çok saolunnn,corolloda güzel araba ama ben altı yüksek olsun diyorum ve hem azda yakıyor en azından cip diyebilirim 4x4 pikniğie gidiyoruz arabada 4 kişi oluyoruz arabanın altı nasıl vuruyor anlatamam yani için parçalanıyor,ve şöleki kokpiti benim için sorun değil gayet güzel...öle bi takıntım yok benim dacia duster seçmemin nedeni bizim komşuda dacia logan var 2010 model adamlar 49000 km yaptı ve araba inanın bi kere bile tık yapmadı ne masfraf çıakrdı ne baska bişi onlar iş için kullanıyor yani şaşırdımm bu yönden dikkatimi çok çekti...

Ben kararımı verdim inş yakın zamanda resimleri paylaşıcam bazalt gri renginde karar kıldım arkadaşlar iyidir sanırım ? birde arabayı alırken park sensörü eşantion hesabı bayi takarmı?

tşklerrr...

Park sensörü iyi bir pazarlıkla taktırabilirsiniz ;)

Şimdiki aklım olsa beyaz ya da gri alırdım (benimki siyah). Siyahta cizikler cok belli oluyor. Çizik derken de, kurulama bezi bile çizebiliyor içinde kum toz parçası varsa. benim gibi hafif takıntılıysanız, her sabah arabaya binerken yeni çizik olmuş mu diye kontrol ediyosanız, siyahtan uzak durun derim :smiley:

bilgi olsun diye söylüyorum, geçen haffta sonu 43300 den 43000 e düşmeyen bayi, bugün ek bir indirim paketi olduğunu 2012 beyaz 4x2 look paketli dci+park sensörünü 42600 e bırakacak ancak ben yine ocaktan sonra almayı düşünüyorum...

2012 beyaz 4x2 look paketli dci+park sensörünü 42600 e bırakacak

O kadar para verip önden çekişli yerden yüksek bir araba alınmaz, özellikle de üstünde dacia yazıyorsa, ama siz bilirsiniz tabi. Almışken 4x4 modelini alın bari bi işe yarasın.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR