Dacia Duster Güncellenmiş Egzoz Susturucusu Değişimi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ümiterkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 30,543

ümiterkan

Zirve
Yer
Rize
Bazı veya Tüm Dusterların egzozundan bazen bir ıslık sesi geliyor. Gaza dokunulduğunda "hani şu minibüsçülerin egzozlarına taktıkları bir parça gibi ses çıkıyor. Bu sitede bir yerlerde arkadaşın böyle bir şikayeti dillendirmesi ve garantiden yeni bir susturucu taktırması üzerine ben ve arkadaşım aracımızdaki bu ıslık durumunun normal olmadığı kanaatine varıp, servise giderek durumu bildirmiştik, servis de sesin farkına varıp iki aracı yeni bir susturucu ile değiştirmişti. Durum bundan sonra komik bir hal almıştı, takılan yeni susturucu da aynı ıslık sesini vermişti. Durumu gözlemleyen servis, bu olayı merkez fabrikaya yazdı. Biz de onlardan haber bekleyerek çok da önemsemeyerek araçlarımıza bindik. Ta ki diğer arkadaşın aracı bakıma gidinceye kadar. Arkadaş servise bakıma gidince yeni güncelleştirilmiş susturucu geldiğini öğrenmiş sipariş verilerek yeni susturucusu takılmış, sorun giderilmiş oldu. Durumu bana bildirince servise gidip yeni güncel susturucumuzu aracımıza takdırdık.

Buradan tüm Duster kullananlara sesleniyorum, eğer böyle bir ses duyarsanız servise giderek durumu anlatınız ve parçanızı değiştiriniz.

Not: Resimde sarı çerçeve içinde olan parça değişecektir.

Türk Dil Kurumu Yazım Kurallarına göre "Egzoz" şeklinde yazılmaktadır. :smiley:

duster.jpg

Etiketler
Ynt: Dacia Duster Güncellenmiş Egzoz Susturucusu Değişimi

Aşağıdaki videonun 0:10-0:12 saniyeleri ve 1:04-1:06 saniyeleri arasında egzozdan gelen ıslık sesi örneği ;)

http://www.youtube.com/watch?v=_THsIEoeqI0

Aşağıdaki videonun 0:03-0:04 saniyeleri arasında egzozdan gelen ıslık sesi örneği ;)

http://www.youtube.com/watch?v=E4WMqgkSz4U

Başka bir örnek 0:13-0:17 saniyeleri arası, 0:30-0:33 saniyeleri arasında çıkan ıslık sesi :smiley:

http://www.youtube.com/watch?v=84PjPTjPtNA

Ayrıca yukarıdaki video 4x4 Dusterlar'da ESP ve ASR özelliğinin aracın askıda kaldığı durumlarda çekişine ne denli etki ettiğinin güzel bir örneğidir. Çakma Diff Lock ;)

Başka bir kişiye ait örnek 0:22-0:30 saniyeleri ve 0:50-0:55 saniyeleri arası, bu videoda ses oldukça uzun sürüyor, bu aracı kullanan bu forumun üyesi ise ona duyurulur :smiley:

http://www.youtube.com/watch?v=DozkNWh7XDQ

Eyvallah ümit; bu ses bende var.

Uzun zamandır bunu duyuyordum, sanki dönen yerlerden biri yağsız kalmış gibi geliyordu. Birkaç defa tekerlekleri boşta kontrol de etmiştim. Demek ki egzozdanmış.

İyi de, her zaman ötmüyor. Servise ne diye gideceğiz? Hangi şikayetle? mServis denedi diyelim, ya o arada ötmezse. kaldı ki, ötmenin egzozdan geldiği anlaşılmıyor bile. Bu konuda servislere gönderilmiş bir yazı, numara/sayı filan var mı? Neye referans verelim?

olguncandan' Alıntı:
Eyvallah ümit; bu ses bende var.

Uzun zamandır bunu duyuyordum, sanki dönen yerlerden biri yağsız kalmış gibi geliyordu. Birkaç defa tekerlekleri boşta kontrol de etmiştim. Demek ki egzozdanmış.

İyi de, her zaman ötmüyor. Servise ne diye gideceğiz? Hangi şikayetle? mServis denedi diyelim, ya o arada ötmezse. kaldı ki, ötmenin egzozdan geldiği anlaşılmıyor bile. Bu konuda servislere gönderilmiş bir yazı, numara/sayı filan var mı? Neye referans verelim?

Servis araçla teste çıktığında farkedecektir, sıkıntı olursa Rize Renault servisine sorarak bilgi alabilirler.

Bu ses geçen sene bendede olmuştu üşengeçlik yapıp yazmamıştım foruma, benim egzozda bu yüzden değişti. Bildiğiniz ıslık sesi geliyordu.. Bu duster 'ın kronik sorunu, garantiniz bitmeden böyle bir ses var ise egzozlarınızı değiştirin arkadaşlar.

Merhaba arkadaşlar araçlarımızın bazılarında görünen bu ıslık sesi benim Dusterimde de var bu yazıyı okuyana kadar bir bilye veya kayış sesidir diye düşünüyordum.Bazı arkadaşlar egzoz değişikliği önermişler,benim sorum şu acaba ıslık sesli egzoz un ne gibi bir eksisi veya zararı var ki değişime gidelim.Ayrıca servisteki yetkiliyi ne öne sürerek değişime ikna edelim?Şimdiden teşekkürler.

öğretmen' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar araçlarımızın bazılarında görünen bu ıslık sesi benim Dusterimde de var bu yazıyı okuyana kadar bir bilye veya kayış sesidir diye düşünüyordum.Bazı arkadaşlar egzoz değişikliği önermişler,benim sorum şu acaba ıslık sesli egzoz un ne gibi bir eksisi veya zararı var ki değişime gidelim.Ayrıca servisteki yetkiliyi ne öne sürerek değişime ikna edelim?Şimdiden teşekkürler.

Böyle bir sesin araca bir zararı yok ama normal bir durum da değil, servis de zaten normal olmadığını anlayıp değişim yapacaktır. Servise bu aracın ıslık sesi çıkarmasının normal olmadığını başka araçlarda böyle bir sesin duyulmadığını söylemeniz yeterli olur.

Teşekkürler Ümit bey ön cam su fışkırtma fıskiyeleri de düzgün çalışmıyor servise gittiğimde egzoz konusunu da söyleyeceğim.Bakalım sonuç ne olacak.Tekrar teşekkürler.

Merhaba arkadaşlar bugün servise gittim ve egzoz ile ilgili sıkıntıyı anlattım hiç böyle bir şey ile ilgili şikayet almadıklarını ve bir duyumlarının da olmadığını söylediler ben de araçla onlara test sürüşü yaptırdım,sesi kendi kulakları ile de duyunca gerekli yerlere telefonla danışarak benim haklılığımı kabul ettiler,yeni egzoz siparişi verdiler ve parça geldiğinde gerekli değişimi yapacaklarını taahhüt ettiler.Bu konuda bizleri bilgilendiren tüm arkadaşlara teşekkürler.

Benim serviste bu olaydan bi haber ses bende yok sanıyodum dikkat edince olduğunu farkettim çok rahatsız edici değil şimdilik orjinallikten yana olduğum için şimdilik ellettirmeyi düşünmüyorum çünkü arka susturucunun ek yeri yok kesip kaynak yapılması lazım o işte ordan çürüme yapması demek garanti bitimine yakın icap ederse yaptırırım diye düşünüyorum

Merhaba arkadaşlar bugün aracımın egzozu değişti ancak ses yine var,hatta daha da fazlalaşmış olarak. Şimdi ne yapmalıyım ?Servis kıvırmaya,sesin önemli olmadığını falan söylemeye başladı.Ben de tekrar değiştirmeleri gerektiğini söyledim bir araştıralım falan diye konuyu kapatma yoluna gittiler.Sizlerden ricam bu konu ile ilgili bilgisi olan ,güncellenmiş egzoz un varsa referans numarasını bilen,servislerle alakalı olarak konuyu açıklayıcı olarak servislerin yayımladığı bir bildiri duyuru falan bilen varsa ve yardımcı olursa sevinirim.Teşekkürler.

Merhaba arkadaşlar bugün aracımın egzozu değişti ancak ses yine var,hatta daha da fazlalaşmış olarak. Şimdi ne yapmalıyım ?Servis kıvırmaya,sesin önemli olmadığını falan söylemeye başladı.Ben de tekrar değiştirmeleri gerektiğini söyledim bir araştıralım falan diye konuyu kapatma yoluna gittiler.Sizlerden ricam bu konu ile ilgili bilgisi olan ,güncellenmiş egzoz un varsa referans numarasını bilen,servislerle alakalı olarak konuyu açıklayıcı olarak servislerin yayımladığı bir bildiri duyuru falan bilen varsa ve yardımcı olursa sevinirim.Teşekkürler.

Read more: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=97386.10#ixzz2bAsKXNcM

Sesi yine yapıyorsa güncellenmiş egzoz üretilmedi demektir bu , garantiniz uzunsa beklemekten başka çare yok
Ben benim servise sordum egzoz dan haberleri yok

Arkadaslar IYILESTIRME falan hikaye. Ben tam 1 yil IYILESTIEILMIS DIREKSIYON KUTUSU beklemistim. Geldi takildi yine tangir tangir. Sonra ne yaptim? Pioneer teyp aldim. Ses falan kalmadi :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,680
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR