Dacia Duster Güç Ağırlık Dengesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ümiterkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 31
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,546
Ynt: Dacia Duster Güç Ağırlık Dengesi

Bunlar da kg(Ağırlık) / Nm(Tork) dengesi

Kia Sorento 2.2 : 435Nm/1896kg=0,22Nm
Santa Fe 2.2 : 445Nm/2062kg=0,21Nm
Hyundai ix55 3.0 : 460Nm/2302kg=0,19Nm
Ford Kuga 2.0 : 320Nm/1613kg=0,19Nm
Kia Sportage 2.0 : 319Nm/1712kg=0,18Nm
Dacia Duster 1.5 4WD : 240Nm/1369kg=0,17Nm
Suzuki Grand Vitara 1.9DDiS : 300Nm/2170kg=0,17Nm
Renault Koleos 2.0 : 320Nm/1784kg=0,17Nm

Etiketler

umiterkan' Alıntı:
Sayın deeppitane, söylemiş olduğunuz yere kendi aracımda az önce baktım, herhangi bir pas vs. kötü birşeye rastlamadım, gayet ilk aldığım gibi duruyor. Diğer alan arkadaşların da bakmasında fayda var tabi. Bu durum fabrikasyon bir hatadan kaynaklanacağı gibi bagaja koyduğunuz kimyasal bir sıvıdan da kaynaklanıyor olabilir. Önceki aracımda başıma gelmişti, Bagaja koyduğum porçözün bir kısmı bagajın içinde bulunan yedek lastiğin olduğu yere inmiş ve boyasını kaldırmıştı. Servise göstermenizde fayda var, şimdiden geçmiş olsun diyorum
,

sevgılı umıt erkan ben servıs ıslerınden pek anlamam ama goturdugum zaman bır bahane uydururlarsa onalra sıfır aracın paslanma garantısı ıle ılgılı nasıl bır yaptırım uygulatabılırım bu konuda bılgı verırsenız sevınırım

deeppitane' Alıntı:
,

sevgılı umıt erkan ben servıs ıslerınden pek anlamam ama goturdugum zaman bır bahane uydururlarsa onalra sıfır aracın paslanma garantısı ıle ılgılı nasıl bır yaptırım uygulatabılırım bu konuda bılgı verırsenız sevınırım

Sizde anamerkezi arayıp direk şikayet edersiniz ozaman ilgileniyorlar mı bizzat görürsünüz..Mais diye biliyorum ben merkezi.

deeppitane' Alıntı:
,

Bahane uydurumazlar, Paslanmaya karşı araç 6 yıl garantilidir, bu servis kitapçığında da yazar. Bahsettiğiniz yer kullanıcı hatasından kısa sürede paslanacak bir yer olmadığı için servis bunu anlayışla karşılayacaktır. Yaptırım işini bilmiyorum ama servis size o paslı yeri düzelteceğini bunun fabrikasyon bir hata olduğunu söyleyecektir. Servis sıkıntı yaratırsa şuraya şikayetinizi bildirin http://www.dacia.com.tr/page.aspx?id=46&formType=13&ref=site Dacia merkez bu tip şikayetleri değerlendirmede çok hızlıdır servise hiç acımazlar fena yaparlar

SERKANEFE' Alıntı:
Sizde anamerkezi arayıp direk şikayet edersiniz ozaman ilgileniyorlar mı bizzat görürsünüz..Mais diye biliyorum ben merkezi.

serkan efe

bır ara gıdeyım once servıse gostereyım bakalım oradan alacagım netıce sonrasında dedıgınız gıbı reno ana servısı ıle ırtıbata gecıcem

geçen gün servisteydim, aracın bir yerini sürtmüştüm, bayağı bi çizik vardı, servise gösterdim ne kadar yapılır filan diye, sorun değil hallederiz dediler ücret filanda istemediler ki bu benim hatam, sizin ki kendiliğinden birşey, çok ilgili servis hiç bir problem yaratmazlar size..

Ben de ufak tefek çiziklerin akıbetini sormak için servise gittiğimde, güzel bir havada gelir pasta cila yaparız demişlerdi, ücreti sorunca önemli değil ücretsiz yaparız demişlerdi ;)

umiterkan' Alıntı:
Bahane uydurumazlar, Paslanmaya karşı araç 6 yıl garantilidir, bu servis kitapçığında da yazar. Bahsettiğiniz yer kullanıcı hatasından kısa sürede paslanacak bir yer olmadığı için servis bunu anlayışla karşılayacaktır. Yaptırım işini bilmiyorum ama servis size o paslı yeri düzelteceğini bunun fabrikasyon bir hata olduğunu söyleyecektir. Servis sıkıntı yaratırsa şuraya şikayetinizi bildirin http://www.dacia.com.tr/page.aspx?id=46&formType=13&ref=site Dacia merkez bu tip şikayetleri değerlendirmede çok hızlıdır servise hiç acımazlar fena yaparlar

ümit erkan bu konuyu en kısa surede servısle gorusucem dogrusu bende cok merak ettım nedenı nedır dıye ama su alan bır yerde gormedım dedıgınız gıbı asıt yada o tarz bır malzemede tasımadım yınede dıkkatsızce yapmıs oldugumuz bır davranıs sonucu oldugunu tahmın edıyorum durduk yere olamaz en kısa zamanda resımlerını cekıp eklıyecegım konumuzuda dagıttım ama kusura bakmayın artık

SERKANEFE' Alıntı:
geçen gün servisteydim, aracın bir yerini sürtmüştüm, bayağı bi çizik vardı, servise gösterdim ne kadar yapılır filan diye, sorun değil hallederiz dediler ücret filanda istemediler ki bu benim hatam, sizin ki kendiliğinden birşey, çok ilgili servis hiç bir problem yaratmazlar size..

işte budur dıyorum renonun gucu bugun ınternette okudugum bır haberde en alakalı servıs sıralamasında sonuncu secılmıs reno demekkı anketı yapan fırma dogru solemıyor

deeppitane' Alıntı:
işte budur dıyorum renonun gucu bugun ınternette okudugum bır haberde en alakalı servıs sıralamasında sonuncu secılmıs reno demekkı anketı yapan fırma dogru solemıyor

Size birşey anlatayım; aracı aldığım ilk günlerde servise birşey sormaya gittim, Dacia servis yetkilisi beni güzel karşıladı ama o kadar laubali ki sanki beni daha önce tanıyormuş gibi hiç de saygılı değil. O anda hiçbirşey demedim adama. Eve gelip yukarıda yazdığım şikayet sitesinden bu adamı şikayet ettim. Ertesi gün beni servis aradı, çok özür dileriz bir daha olmayacak diye. Hani şu çizik meselesinden yine servise birşey sormak için gittiğimde, o bahsettiğim kişi beni acaip ağırladı, hatasını biliyor tabi, Mesela; yok siz oturun, rahatsız olmayın , biz aracın çiziklerine bir bakalım, onları ücretsiz pasta cila yaparız falan filan. Demem odur ki; servisle ilgili en ufak bir sıkıntınızda onları genel merkeze şikayet edin. Bu size hizmet kalitesi olarak geri dönecektir.

Beni 2 ayda bir arıyorlar aracınızdan memnunmusunuz sorununuz varmı,dacia markasına iletmek istediğiniz birşey var mı gibilerinden.. Ayrıca şöyle söyliyim, benim aracımdan bir ses geliyordu, cumartesi gittim ve o gün ses yoktu araçta test ettik, bende motor soğukken yapılması gerekiyor ama ben sadece pazarları boş oluyorum dedim,peki ozaman pazar günü gönderelim arkadaşları evin oraya adresi yazın dediler, ilk başta inanamadım ciddi ciddi..Pazar günü 2 arkadaş birden gelmiş biri kaporta ustası diğeri motorcu,neyse kontrol ettiler ses stepneden geliyormuş..

ümit erkan, valla burda hangi servise gittiysem feci ilgililer,çokta saygılılar, sanki aracımı tekrar satın alıyormuşum gibi muamele ediyorlar, açıklıyorlar falan filan, şaşırdım sana yapılan davranışı açıkcası.

Ben her gittiğimde ki ıvır zıvır göstertip hem aracımı bedavaya yıkattırıyorum hemde cam suyunu beleşe getiriyorum hemde yağını suyunu kontrol ettiriyorum sağolsunlar :smiley:) hiçbiri ahbabım da değil hani.

SERKANEFE' Alıntı:
Ben her gittiğimde ki ıvır zıvır göstertip hem aracımı bedavaya yıkattırıyorum hemde cam suyunu beleşe getiriyorum hemde yağını suyunu kontrol ettiriyorum sağolsunlar :smiley:) hiçbiri ahbabım da değil hani.

Serkanefe demek ki sen de pek benzinliklere uğramıyorsun. ;D

Dostlar, bu servis meselesinin aslı şu imiş: Müşteri memnuniyetsizliğine göre, o bayinin mali kaybı oluyormuş. (sistem nasıl işliyorsa) Belki de pirim dağıytımıyla ilgilidir. Yoksa, iyi adamlar iyi servis açıp çalıştırıyorlar değil.

Biz tüketiciler açısından durum değişmez. İster iyi insanlar olsun istersa para sopası ile merkez tarafından hizaya getirilsin, iyi hizmet alıyorsak -üstat Yahya Kema'in ifadesiyle- "ZİLE ŞALA GÜLE OLEEE" ;)

dostlar yazılanı cızılenı okudum ozelıkle cam suyunu bedava ya getırme olayını cok begendım
bugun bır dostumudaha dusterle yaptık 1.5 dcı 4x2 aldık benım aldıgım yer 37 000 vermıs ama cok enterasan ızmır menemen nazar servısı ambıance modelını 35000 ıne vermıs rakamı duydugumda gercekten sok oldum benım 1.6 4x2 ambıance dusterım 34000 ıne mal etmıstım sımdı gelecek arabayı beklıyorum belkıde baz versıyonudur bılemıyorum.eger oyleyse ne ederım bılemem ama herhalde aldıgım yerle ıyı kavga ederız :smiley::smiley::smiley::smiley: park sensoru ıle ılgılı arastırma yaptım 150 tl denıyor cameralı olursa 200 tl denıyor sımdı sıra onda ben cumartesı gıdem cam sularımı tamamlatam .dıostlar bırde 9000 kmden sonra sag on tekerden bır takırtı gelmeye basladı sızdede oluyormu bagajdakı sesı bulamadım servıse gıttıgımde adamlar ıyı bır ınceleme yapacak anlasılan

deeppitane' Alıntı:
dostlar yazılanı cızılenı okudum ozelıkle cam suyunu bedava ya getırme olayını cok begendım
bugun bır dostumudaha dusterle yaptık 1.5 dcı 4x2 aldık benım aldıgım yer 37 000 vermıs ama cok enterasan ızmır menemen nazar servısı ambıance modelını 35000 ıne vermıs rakamı duydugumda gercekten sok oldum benım 1.6 4x2 ambıance dusterım 34000 ıne mal etmıstım sımdı gelecek arabayı beklıyorum belkıde baz versıyonudur bılemıyorum.eger oyleyse ne ederım bılemem ama herhalde aldıgım yerle ıyı kavga ederız :smiley::smiley::smiley::smiley: park sensoru ıle ılgılı arastırma yaptım 150 tl denıyor cameralı olursa 200 tl denıyor sımdı sıra onda ben cumartesı gıdem cam sularımı tamamlatam .dıostlar bırde 9000 kmden sonra sag on tekerden bır takırtı gelmeye basladı sızdede oluyormu bagajdakı sesı bulamadım servıse gıttıgımde adamlar ıyı bır ınceleme yapacak anlasılan

Bagajdaki ses olayı;

1) stepneyi kontrol edin
2) Bagaj kapısı mandalından gelip gelmediğini bir kontrol edin..
3) Cam suyunu tamamlatırken birde aracınızı yıkatın :smiley:

Aracın ağırlığı ile ilgili dün Dacia'ya mail atmıştım bana gelen cevabı aynen aktarıyorum.

"Aracınızın ruhsatında yazan ağırlık teknik belgeden alınmaktadır. Aracınızın
teknik belgesinde gözüken "Aracın üst yapılı ve yürür vaziyette kütlesi"
belirttiğiniz gibi 1369 kg. olup, yakıt ve araçta bulundurulması zorunlu
diğer ekipmanlar da hesaba katılarak verilen değerdir. Bu nedenle aracı
tarttırdığınızda bu ağırlığı görmeniz normaldir. İnternet sitemizde "Boş
ağırlık" olarak verilen 1294 kg. ise aracın tamamen boş ağırlığı olup (yakıt
veya herhangi bir ek ekipman olmadan) başvurunuz üzerine doğruluğu aracın
teknik dokümanları incelenerek tekrar teyid edilmiştir.

Renault MAİS ve şebekesi olarak markamıza göstermiş olduğunuz ilgiye
teşekkür eder, her zaman yakınınızda olduğumuzu bilmenizi isteriz."

Saygılarımızla,
RENAULT MAİS A.Ş.
Müşteri Hizmetleri

Merhaba arkadaslar dacia duster 4x4 full donanımlı almayı düsünüyoruz arka kampana frenini disk fren yapabılırmıyız

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR