Dacia Duster Güç Ağırlık Dengesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ümiterkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 31
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,545

ümiterkan

Zirve
Yer
Rize
Arkadaşlar bildiğiniz üzere aracın gerçek ağırlığı burada çok tartışıldı. Türkiye'deki Dacia.com.tr sitesinde 4x4 1.5 dCi Duster'ın ağırlığı 1290kg yazmasına karşın gerçek ağırlığı 1369kg olduğu ortaya çıktı. Yazım hatasının sorumlusu Türkiye Dacia firması olup yurt dışındaki sitelerde aracın ağırlık bilgileri doğru bir şekilde verilmiştir.

[attachment=1]

Kaynak:
Almanya Resmi Dacia Sitesi
http://www.dacia.de/dacia_duster_technische_daten.php

Birkaç 4x4 aracın Kilo(kg) başına düşen Güçleri (bg)

[attachment=2]

Dacia Duster 1,5 dCi 110, Kg başına düşen beygir miktarı 12.55 bg
Qashqai 2.0dci, Kg başına düşen beygir miktarı 10.95 bg
iX35 4x4 2.0 CRDi 136bg, Kg başına düşen beygir miktarı 11.76 bg
SX4 2.0 DDiS 4x4, Kg başına düşen beygir miktarı 10.55 bg
Grand Vitara 5p 1.9 DDiS, Kg başına düşen beygir miktarı 13.21 bg
Yeti Active 2.0 TDI 110bg, Kg başına düşen beygir miktarı 12.90 bg
Yeti Active 2.0 TDI 170bg, Kg başına düşen beygir miktarı 9.02 bg
ASX 200 DI-D 4WD 150bg, Kg başına düşen beygir miktarı 10.66 bg

Kaynak:http://daciaduster4x4.blogspot.com/

Duster_agirlik.jpg

0.jpg

Etiketler

Ynt: Dacia Duster Güç Ağırlık Dengesi

mergen' Alıntı:
Ümit Bey, 1369 kg ve 110 bg gücündeki duster'ın kg başına düşen beygir miktarını nasıl hesapladığınızı sorabilir miyim?

Mergen Bey, ben değil de kaynak gösterdiğim site desek daha iyi olur, 1369kg ÷ 109bg = 12,55bg ;)

Not: 110'luk Duster 109 beygirdir

ümidim, dusterın lastik diş ve kanal sayısını da yanlış vermiş olabilirler. sana zahmet bu akşamdan bi saymaya başlasan da yarın siteyi bilgilendirsen.... ;D ;D ;D ;D ;D

erolsungur' Alıntı:
ümidim, dusterın lastik diş ve kanal sayısını da yanlış vermiş olabilirler. sana zahmet bu akşamdan bi saymaya başlasan da yarın siteyi bilgilendirsen.... ;D ;D ;D ;D ;D

Ağır takılmakla ağırlık artmaz, asalaklık artar! Surat asıp başkalarına yük olmaktansa, alçak gönüllülükle tebessüm edip insanların yüküne ortak olmak gerek! ;D

noldu len. veciz sözler sözlüğü mü buldun, yeşilçam replikleri gibi konuşuyon. yoksa duster firması sana bir sözlük mü hediye etti. dur bitane de ben de var. sakın her yerde deme benim jeepim duster. sonra derler, o da jeep mi ulen, hastır.

erolsungur' Alıntı:
noldu len. veciz sözler sözlüğü mü buldun, yeşilçam replikleri gibi konuşuyon. yoksa duster firması sana bir sözlük mü hediye etti. dur bitane de ben de var. sakın her yerde deme benim jeepim duster. sonra derler, o da jeep mi ulen, hastır.

Mert insanlar kavgada verdikleri zayiatı gizlerler! Selamsız çingene kadınları ise, kavga ederken evin içinde ne varsa dışarı dökerler. Kimin evi en son boşaldıysa kavgayı o kazanır! Siyaset, Selamsız'da mertlik yapma sanatıdır! ;D

sevgili ümit erkan arkadas lastık dıslerını sormus ama bende sana bır sey demek ıstıyorum sasıracaksın dusterımda curume basladı neeee deme gercekten curume basladı arka kısımda bagajın orada koruma bandı cekelim yuk yuklerken cızılmesın dedıgın yerın hemen onunde bır kanal var goreceksın baktıgında o bölgede punta kaynaklar var 2 adedının ustunde curume gordum cok sasırdım servıse danısıcam ama bır turlu gıdemedım cok erken degılmı daha ???

umiterkan' Alıntı:
Mergen Bey, ben değil de kaynak gösterdiğim site desek daha iyi olur, 1369kg ÷ 109bg = 12,55bg ;)

Not: 110'luk Duster 109 beygirdir

Bir düzeltme yapmak isterim. Burada çıkan 12.55 'in birimi kg/bg yani 1 beygir başına düşen ağırlık 12.55 kg. Bu sayının fazla değil az olması iyi.
Bu şekilde listeyi düzeltmek isteyebilirsiniz.

deeppitane' Alıntı:
sevgili ümit erkan arkadas lastık dıslerını sormus ama bende sana bır sey demek ıstıyorum sasıracaksın dusterımda curume basladı neeee deme gercekten curume basladı arka kısımda bagajın orada koruma bandı cekelim yuk yuklerken cızılmesın dedıgın yerın hemen onunde bır kanal var goreceksın baktıgında o bölgede punta kaynaklar var 2 adedının ustunde curume gordum cok sasırdım servıse danısıcam ama bır turlu gıdemedım cok erken degılmı daha ???

Evet çürüme olması ilginç, servise göstermenizde fayda var.

mergen' Alıntı:
Bir düzeltme yapmak isterim. Burada çıkan 12.55 'in birimi kg/bg yani 1 beygir başına düşen ağırlık 12.55 kg. Bu sayının fazla değil az olması iyi.
Bu şekilde listeyi düzeltmek isteyebilirsiniz.

Haklısınız Mergen Bey,

Dacia Duster 1,5 dCi 110, Bg başına düşen kg 12.55 kg
Qashqai 2.0dci, Bg başına düşen kg miktarı 10.95 kg
iX35 4x4 2.0 CRDi 136bg, Bg başına düşen kg miktarı 11.76 kg
SX4 2.0 DDiS 4x4, Bg başına düşen kg miktarı 10.55 kg
Grand Vitara 5p 1.9 DDiS, Bg başına düşen kg miktarı 13.21 kg
Yeti Active 2.0 TDI 110bg, Bg başına düşen kg miktarı 12.90 kg
Yeti Active 2.0 TDI 170bg, Bg başına düşen kg miktarı 9.02 kg
ASX 200 DI-D 4WD 150bg, Bg başına düşen kg miktarı 10.66 kg

Bu yeni araçlarda kitapcıkda yazan beygir gücü ile tekerlerin yere ilettiği beygir gücü arasında çok ciddi farklar olabiliyor, dinamometreye çıkartan oldumu? Mesela L200 lerde deneyip büyük fark gördü arkadaşlar

vaayyy ümidim neler öğrendim. demek ki kg başına düşen ağırlığı düşük olan daha kuvvetliymiş. ben de sen de şimdiye kadar tersini biliyorduk. bir de bir arkadaşın dusterında çürüme varmış. inşallah önemli birşey değildir. bunu gönülden söylüyorum.

deeppitane' Alıntı:

Sayın deeppitane, söylemiş olduğunuz yere kendi aracımda az önce baktım, herhangi bir pas vs. kötü birşeye rastlamadım, gayet ilk aldığım gibi duruyor. Diğer alan arkadaşların da bakmasında fayda var tabi. Bu durum fabrikasyon bir hatadan kaynaklanacağı gibi bagaja koyduğunuz kimyasal bir sıvıdan da kaynaklanıyor olabilir. Önceki aracımda başıma gelmişti, Bagaja koyduğum porçözün bir kısmı bagajın içinde bulunan yedek lastiğin olduğu yere inmiş ve boyasını kaldırmıştı. Servise göstermenizde fayda var, şimdiden geçmiş olsun diyorum

erolsungur' Alıntı:
vaayyy ümidim neler öğrendim. demek ki kg başına düşen ağırlığı düşük olan daha kuvvetliymiş. ben de sen de şimdiye kadar tersini biliyorduk. bir de bir arkadaşın dusterında çürüme varmış. inşallah önemli birşey değildir. bunu gönülden söylüyorum.
Erolcuğum daha önce bildiğin kilo tork dengesiydi bu seferki kilo beygir dengesi ;D

Tempus' Alıntı:
Bu yeni araçlarda kitapcıkda yazan beygir gücü ile tekerlerin yere ilettiği beygir gücü arasında çok ciddi farklar olabiliyor, dinamometreye çıkartan oldumu? Mesela L200 lerde deneyip büyük fark gördü arkadaşlar

Kürşad Bey, Kaneruslu ile Hakan2842 Bey daha önce aracı chip tuning için dinamometreye soktular, en iyisini onlar bilir, umarım burada yazarlar sonuçları

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR