Dacia - Duster Direksiyon Yırtığı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hduster Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 84
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,408

hduster

Yeni Üye
Arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım aracım 4*2 ambiance 85 beygir forumu zaten uzun zamandır takip ediyorum.
Benim başıma gelen sorun biraz garip malumunuz bizim desturların kornası yanda sinyal kolunda

Geçen gun ani biranda (birazda sinirle)kornaya bastım alıştığım gibi ortada zannederek fakat tam duster ambleminn olduğu yerin etrafında 6-7 cm lik bi yırtık oluştu.Malzeme kalitesine çamur atmak istemiyorum çünkü etrafımda böle ayarsız güç uyguladığım kazalar çok olmuştur.
Aracı aldığım servis ve sanayide direksiyonun o üst parçasını değiştrmek istedim sadece ama denilen şey ayrıca o parça satılmıyor airbagle birlikte değişmesi gerekiyor.Bende açıkçası 700-800 lira verip sıfır arabanın airbagini değiştirmek istemiyorum

Böyle bir parçayı acaba bulabilirmiyim,başka bi çözüm var mıdır? yoksa böyle kullanmaya devam mı etmeliyim teşekkur ederim

Not:fotoğrafını çekmedim ama isterseniz çeker koyarım

Etiketler
hduster' Alıntı:
.....Geçen gun ani biranda (birazda sinirle)kornaya bastım alıştığım gibi ortada zannederek fakat tam duster ambleminn olduğu yerin etrafında 6-7 cm lik bi yırtık oluştu.Malzeme kalitesine çamur atmak istemiyorum çünkü etrafımda böle ayarsız güç uyguladığım kazalar çok olmuştur. .....Not:fotoğrafını çekmedim ama isterseniz çeker koyarım.

Geçmiş olsun muhterem... Aracın da hayırlı olsun.

Da, nasıl bir güç uygulamışsın ki ortalığı dağıtmışsın.... :p

Malzeme kalitesine çamur atabilirsin, zaten biliyoruz çok mükemmel ve kaliteli olmadığını.

Senin bu macerandan sonra bir şey öğrendik: Direksiyonun orta yerine kötü muamele edilmeyecek... ;D

Bir foto olsa durumu daha net algılardırk. Bekliyoruz.

Ama bana kalırsa, başka bir servise daha sorun. Onlar da aynı şeyi söylerlerse, e-mail ile şirket merkezine durumu iletin, şikayetçi olun.... Anladığım kadarıyla ortada iki ihtimal var: Ya teknik nedenlerden dolayı öyle yapmak zorundalar, ya da servis müşteriyi fırsat bu fırsat deyip traş etmek istiyor...

Bizi de bilgilendirirseniz memnun oluruz.

turkakreb' Alıntı:
öncelikle foruma hoşgeldiniz ve geçmiş olsun... ancak bilmeden antiduster cılara acayip bir koz verdin bence ;D

Kendileri bilir ben arabamdan çok memnunum maşallah,direksiyonun üstünde bir parça sanki diğer kısımlardan bağımsız gibi duruyor o değişse yeter ama bakalım mail atma mantıklı geldi yarın ilk işim bu olucak

airbag tüm değişir. diğer bir ihtimal pertçi abilerde tekrar kaplama yaptırmak ama bir daha açılır mı bilinmez :smiley:

turkakreb' Alıntı:
öncelikle foruma hoşgeldiniz ve geçmiş olsun... ancak bilmeden antiduster cılara acayip bir koz verdin bence ;D

Bu antici taifesi bunu öne sürerse güler geçer halkımız. Zaten iç aksamın kalite tipsali olmadığı defalarca dile getirildi.

Okuyanlara da önerimiz şu olur: Direksiyonun ortasına yumruk atma alışkanlığı olan tüketiciler bu aracı almasın.... ;D ;D ;D

olguncandan' Alıntı:
Bu antici taifesi bunu öne sürerse güler geçer halkımız. Zaten iç aksamın kalite tipsali olmadığı defalarca dile getirildi.

Okuyanlara da önerimiz şu olur: Direksiyonun ortasına yumruk atma alışkanlığı olan tüketiciler bu aracı almasın.... ;D ;D ;D

lütfen şöyle demeyin zaten baya üzüldüm arabama zarar verdim diye,yumruk atsam çıkartırdım direksiyonu yerinden demekki başparmağım girdi içeri

Orta plastik parçanın altında ne var bilmiyorum, umarım airbag aksamına zarar vermemişsinizdir. Emniyet açısından bunu muhakkak servise danışın.
Konu sadece orta plastik göbekteki kırıksa onun tamir olanağı var. Ankarada olsanız, dışkapıda ilginç bir mağaza var. Plastik tampon kırıklarını, camlardaki çatlakların yürümesini önleyen tamir işleri yapıyorlar. Benim yıllar önce renault flash vardı. Gri renkli plastik tamponunu çarpıp 15-20 santim çatlatmıştım. Özel malzemeler kullanarak tamir ediyorlar, ince işçilik ile orjinali gibi yapıyorlardı. Tamir edilen yerde çok yakından bakıldığında görülen ince kılcal bir çizgi görünüyordu.
Bu tür tamir yapan yerlerde o göbeği ince işcilikle tamir ettirebilirsiniz.

Bence o bölüm hava yastığının açılması için yapısı itibarıyle kolay ayrılabilecek şeklinde yapılmıştır. olay kaliteli malzeme olayı değil tehlike anında hava yastığının stabil şekilde açılması içindir.

Assasin' Alıntı:
Airbag sensörleri konsolun dışında,direksiyon kopsa da açılmaz airbagler.Dusterda durum nedir bilemiyorum tabi. :smiley:
tyt.fan' Alıntı:
airbag dıştan darbeyle harekete geçmiyormu?
Duster her yönüyle farklı -özel bir araç ya, ben o bakımdan belki içten darbeyle de açılabilir ihtimaliyle öyle demiştim. Duster üstadları mutlaka konuya açıklık getirirler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR