Dacia Duster 4x4 Satışa Başlandı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan horse Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 43
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,246

Etiketler
Ynt: Dacia Duster 4x4 Satışa Başlandı

beraber çalıştığım arkadaşım Dacia Türkiye lansmanından dün döndü ve 4x2 sini denediğini çok iyi olduğunu kullanımı neredeyse tamamen arazide yaptıklarını çok iyi olduğunu mıcır ve çamurda harikalar yarattığını söyledi 4x4 110 bg lik modeli geldiğinde dağ taş tanımaz diyor.......

dacia duster 4x4 olabilir pick-up lardada 4x4 var ama bu 4x4 jip demek anlamına gelmiyo olsa gerek 4x2 pick-up lar gibi 4x2 versiyonunada sahip olduguna göre yeni trendlerden olan birçeşit SUV sınıfı araç olarak düşünülmeli sınıfında nissan Qashqai ve ford Kuga olmalı gibi...günümüzde birçok jip daha lüx ve gündelik kullanım için buda off-road yeteneklerinin çokta tatminkar olmayacagı izlenimi veriyor örneğin Chevrolet Captiva veya yeni crvler...SUV Mİ JİP Mİ?

internette dacia duster in mud diye aratırsanız offroad performansı ile ilgili aşağı yukarı bir bilgiye sahip olabilirsiniz.

huzzik' Alıntı:
beraber çalıştığım arkadaşım Dacia Türkiye lansmanından dün döndü ve 4x2 sini denediğini çok iyi olduğunu kullanımı neredeyse tamamen arazide yaptıklarını çok iyi olduğunu mıcır ve çamurda harikalar yarattığını söyledi 4x4 110 bg lik modeli geldiğinde dağ taş tanımaz diyor.......

Arkadaşınız aracın içiyle ilgili bilgi verdi mi? nasıl bulmuş aracın içini?

Arkadaşlar,Ben Skoda'nın Yeti modelini kullanmadım.Ancak 1980 yılından bu yana 6 araç elimden geçti.Bunların 3 ü Skoda'nın binek modelleri idi.Skoda markası konusunda yaklaşık 15-16 yıllık bir tecrübem var.Samimiyetime inanın,Bugün araba ihtiyacım olsa hiç fazla marka
araştırmadan yine Skoda derim.Tabii.. bunu fiyat,kalite ve emsal değerlendirme açısından Skoda derim.En son 11 yaşında Skoda'mı sattım.
Çekişinden,güvenliğinden,manevrasından,kaportasından :eek:,boyasından,yedek parça tedarik ve arızasından,donanımından sözün özü herşeyinden
memnun kaldım.İhtiyacım olduğunda kısa süreli bir inceleme sonucunda tercih edeceğim ilk marka olacaktır.Skoda hakkında kafasında soru
işaretleri olan arkadaşlara tecrübemi paylaşmaktan mutluluk duyarım.

mimesin86' Alıntı:
Arkadaşınız aracın içiyle ilgili bilgi verdi mi? nasıl bulmuş aracın içini?

içi dacia nın standart isteğe cevap veren ama lüx olmayan bir yapıya sahip hatta yukarı tarafta bir fotoğrafı var aynı göğüslük yapısı çok ergonomik veya göze hoş gelen bir yapısı yok ama yeterli

skoda yeti de güzel arac daha kaslı görünüyor dacıa ya göre artılarıda var sanırım arac orjinalinden sackısımları özel olarak mumlanmiş halde gelicek bir de motor secenekleri daha geniş

horse' Alıntı:
Dizel fiyatıda 41.000 ila 44.000 TL arasında

Hesapladığımdan biraz pahalıya çıksa da şu 41 bin liralık dizel 4x4 alınır işte. Ambiance modeli olsa gerek herhalde. Laurate için fazladan 3 bin vermeye gerek var mı tartışılır. Fazladan ne var?

Hayalimdeki araç, ama o kadar param olmadığı için 1-2 sene bekleyip ikinci elini almayı düşünüyorum. Bu sürede de LPG'li Jimny'ye devam :smiley:

Sonra yaklaşık 15'e Jimny'i satıp üzerine 10 ekleyip 25'e 2 yıllık Duster'i alabilirim inşallah...

4L'ye ve Japon sağlamlığına elveda, ama hoşgeldin dizel, 4 kapı ve bagaj :smiley:

İki şeyi merak ediyorum,

1) Arka diferansiyele difflock takılabiliyor mu?

2) Eskiden dizel benzine göre çok ucuzdu, ama şimdi eurodizel fiyatları çok yüksek olduğu için kamyoncuların kullandığı, şehirlerarası yollarda satılan kırsal motorin, biyodizel veya 5-10 numara yağ kullanımı motora önemli bir zarar verir mi?

Not: Ön konsolun, döşemelrin kalitesizleği, yok şu paraya filanca marka şöyleymiş, vs polemikleri beni hiç ilgilendirmiyor. İsterse Magirüs dolmuşlarınki gibi olsun. Mesela Discovery'nin ön konsolu çok mu havalı, iç dizaynı çok mu güzel? Önemli olan Dustaer'la birlikte bugüne kadar bir ilk'in gerçekleşmesi. Alışı, vergisi, kaskosu, bakımı düşük, aynı zamanda dizel motorlu bir tane 4x4 var mıydı bugüne kadar? Eski kasa Vitara 2003-2004 modellerde 2.0 dizel bulunuyor, ama yakıt ve vergisi pek avantajlı değil. Ayrıca piyasadakiler şantiyeden çıkma olmasına rağmen pek de ucuz değil. Jimny 1.5 dizel var, ama o da Türkiye'de satılmıyor nedense.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,937
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.