Chip tuning motorun ömrünü kısaltır.Bu arabayı tasarlayan mühendisler gerizekalımı bir chip koyup gücü arttırmamışlar.Aynı sistem üzerinde olduğu sürece ; performans arttıkça motor ömrü negatif olarak etkilenir.Tıpkı aracı yüksek devirlerde kullanınca motor ömrünün azalacağı gibi.SERKANEFE' Alıntı:bu chip olayı sağlıklımı değil mi, araştırıyorum bir türlü işin içinden çıkamıyorum, ben genelde normal araç kullanan biriyim, kafam attığında da 170 ibreyi dayayan biriyim. Açıkcası aracımı 3-5 sene için değil rahat 10 yıl kullanmak için alan biriyim. Çok araştırdım nette tavsiye edenler olduğu kadar bir okadar da tavsiye etmeyen var. Bu arada sadece chip ile mi ilgileniyorsunuz elektrik aksam vs gibi şeylerlede ilgileniyor musunuz ?
Assasin' Alıntı:Chip tuning motorun ömrünü kısaltır.Bu arabayı tasarlayan mühendisler gerizekalımı bir chip koyup gücü arttırmamışlar.Aynı sistem üzerinde olduğu sürece ; performans arttıkça motor ömrü negatif olarak etkilenir.Tıpkı aracı yüksek devirlerde kullanınca motor ömrünün azalacağı gibi.
Olgun Bey merhaba;olguncandan' Alıntı:ertanşahin, 180 km/s Duster için kanatlanmak gibi bir şey olur. Aman ha... 150-160 bile tehlikeli. Sanki araba kontrolden çıkmış gibi oluyor (tabii benim gibi sağlamcılar için)
Aynı motor parçalrıyla bu aracın 110Hp. lik versiyonu var zaten... Bu mühendislerin gerizekalılığından değil, ticari zekadan kaynaklanıyor...Assasin' Alıntı:Chip tuning motorun ömrünü kısaltır.Bu arabayı tasarlayan mühendisler gerizekalımı bir chip koyup gücü arttırmamışlar.Aynı sistem üzerinde olduğu sürece ; performans arttıkça motor ömrü negatif olarak etkilenir.Tıpkı aracı yüksek devirlerde kullanınca motor ömrünün azalacağı gibi.
ccanlioglu' Alıntı:Olgun Bey merhaba;
Ben de hız meraklısı ya da taraftarı değilim, zaten bu hızlara uygun aracın dışında yol bulmak sıkıntılı ülekmizde... Ancak merakımdan Bursa çevre yolunda bir denedim ve gps ile 169Km/Hrs. gördüm ve araç yüklü idi, ancak sizin belirttiğinizin aksine beni şaşırtacak kadar stable ve kontrollü idi sürüş belki sizde lastik balans ya da rot ayar problemi olabilir bir baktırın isterseniz...
İyi yıllar dilerim.
C.C.
ccanlioglu' Alıntı:Araç hız için değil, ucuz olsun diye üretilmiş Dış hava göstergesini bile çok görmüşler garibana
İyi yıllar
C.C.
Standartı 110 hp güç üretmek üretilmiş bir motoru diyelim ki 130 hpye çıkartıyorsunuz(Rakamları atıyorum). Sıkıştırma oranı arttı,direnaj arttı,basınç arttı,PSI arttı.Parçalar hala stabil. Bu parçalar 130 hp güç üretmek için üretilmemişler.Üretemez demiyorum.Üretir elbet , 200.000'de vereceği sorunu 150.000'de verir.Şayet üretilselerdi 130 hp olarak satışa sunulurdu.kaneruslu' Alıntı:motorun ömrünün kısalmasını teknik anlamda açıklayabilirmisiniz.Yazılım değişikliği yapılan bir aracın gücü nasıl artıyor ve ne gibi değişiklikler yapılıyor da motorumuzun ömrü kısalıyor
değerli assain 65lik clio ile 110 luk bir motoru bi kıyaslayabilirmisiniz arada 45ps fark var. strok aynı çap aynı hacim aynı alayı aynı motor parçalarının peki o araaç 65 lik diye üzerine çıkılamazmı aynı motor içi parçalarıyla? bütün araçların versiyonlarında şuan yaptıkları şey aynı zaten turbo değiştiriyor enjektör değiştiriyor farklı yazılım atıyor aynı pilavı daha lezzetli bi şekilde önünüze sunuyor. katılmadığım tek noktanız ''130 ps güç üretmek için üretilmemiş bu parçalar'' deyişinizdir. bu motorun kaldıramayacağı güç 160ps ten sonraki güçtür o gücü bu motora verirseniz piston tepelerini eritirsiniz 145ps' e kadar sağlıklı çıkarabilirsiniz. güzel kullanırsanız sizi üzmez verdiğiniz güç orjinale çok yakın kullanırısınız ancak habire sıkıştırırsanız araç güçlendi diye elbet bu sizi biraz daha erken üzecektir.Assasin' Alıntı:Standartı 110 hp güç üretmek üretilmiş bir motoru diyelim ki 130 hpye çıkartıyorsunuz(Rakamları atıyorum). Sıkıştırma oranı arttı,direnaj arttı,basınç arttı,PSI arttı.Parçalar hala stabil. Bu parçalar 130 hp güç üretmek için üretilmemişler.Üretemez demiyorum.Üretir elbet , 200.000'de vereceği sorunu 150.000'de verir.Şayet üretilselerdi 130 hp olarak satışa sunulurdu.
Mantıklıymış , bilmiyordum bunu.DAĞ ADAMI' Alıntı:Euro 5 karbon emisyon oranlarını tuturmak için güç 110 hp de bırakılmıştır.110 beygirin üstünde euro 5 normları aşılıyor zannedersem.Bunu biz kullanıcılar yapabiliriz ama fabrika yapamaz.fabrika beli carbon emisyon oranlarının altında üretmek zorunda.
kaneruslu' Alıntı:doğru yerde uygulama yaptırırsanız sorun yaşamazsınız , yazılım chip tuning 37 yıldır faaliyet gösteren bir sektördür.