Arkadaşlar merak ettiğim bir soru var. Ön lastikler 215 65 R16 olup arkalar 205 60 R16 olsa Auto modunda ve Lock modunda diferansiyele zarar verir mi? Bu durumda arka lastik çapı yanak yüksekliği azaldığı için azalacaktır. Bu soruyu 2 gündür düşünüyorum cevabını bulamadım. Yardım için teşekkürler
Aslında 4x4 Duster, standart hali ile birçok 4x4'den yüksek sayılır. Yılların Nivası bile Duster'dan 1cm yüksek Duster ise Suzuki Jimny'den 2cm, Vitara ve Grand Vitara'dan 1cm daha yüksektir. Tabii 10-15cm daha yüksek olsaydı, süper olurdu o bir gerçek.
Yerden yükseklikleri benzer araçların farkı iki aksı arasındaki mesafe ile ortaya çıkar. Yerden yükseklik ve kısa / uzun şase kombinasyonu engel aşabilme yeteneğini belirler.
Bu anlamda yukarıdaki yükseklik karşılaştırması sadece düz zemin için bir tür kıyas olabilir olabilir, yani rakamın yüksekliği avantaja dönüşmeyebilir. Ezcümle aracın karın açısı daha iyi bir done olur yetenek karşılaştırmasında..
burdaki mesele aynı yüksekliğe sahip olmaları değil
ordaki -tercih sebebi- bazı araçların çok uygun fiyata yükseltilmeleri
ve yürüyeninin çok sağlam olması..
arkadaşlar, önümüzdeki aylarda 4x4 dizel duster almak istiyorum. Yükseltilmek istenen araçların amortisör helezon yaylarına takoz konulduğunu duydum. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı? Duster'a uygulamak mümkünmüdür? Uygulma imkanı varsa, uzun asfalt yolda araba dengesi ve viraj savrulmasına olumsuz etkisi olur mu? Telekkürler..
arkadaşlar, önümüzdeki aylarda 4x4 dizel duster almak istiyorum. Yükseltilmek istenen araçların amortisör helezon yaylarına takoz konulduğunu duydum. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı? Duster'a uygulamak mümkünmüdür? Uygulma imkanı varsa, uzun asfalt yolda araba dengesi ve viraj savrulmasına olumsuz etkisi olur mu? Telekkürler..
Sevgili mimar_ankara, yükseltme ile ilgili olarak Kaner Bey'in yayla 3cm yükseltmesine bakabilirsiniz. Yükseltme konusunda kendisi daha tecrübeli sayılır. Kendisine özelden mesaj atarsanız mesajınızı görecektir. http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=73135.0
yaklaşma ve uzaklaşma açıları gerçekten iyi. yükseltmenin maliyeti yaklaşık ne kadar olur ki aceba? azıcık yükseltilse tepelerede oturmaz ozaman. 5-6 cm gibi yükseltme hem yol hem de hafif offroad için yeterli olur sanırım.