Dacia Duster - 1.5 dci 110 Hp ( Yakıt Tüketimi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan KAR KAPLANI Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 712
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 418,136
Ynt: Dacia Duster - 1.5 Dci 110 Hp ( Yakıt Tüketimi)

4x4-90bg' Alıntı:
Ben 4.5 lt ortamayı 1 dolu depoda test ettim. (Test ettim = doldurulan depo litresi / Gidilen yol)
Sen de komiksin : )
Sizi kaale almıyorum o diğer arkadaşla birlikte başka bir başlık açın orda istediğiniz kadar kendi kendinize testlerinizi paylaşın
Depo dolusu test ettim diyorsun araba şöför tarafına hafif yatık olduğu zaman 10 lt daha fazla aldığını biliyormusun bunu bir test et madem bu kadar meraklısınız testlere

Etiketler

troyexplorer' Alıntı:
Sizi kaale almıyorum o diğer arkadaşla birlikte başka bir başlık açın orda istediğiniz kadar kendi kendinize testlerinizi paylaşın
Depo dolusu test ettim diyorsun araba şöför tarafına hafif yatık olduğu zaman 10 lt daha fazla aldığını biliyormusun bunu bir test et madem bu kadar meraklısınız testlere

Bence başka başlık açmaya gerek yok kirlilik yapan sizsiniz siz yakıt muhabbeti geçen başlıklardan uzak durun malum takıntı olmuş herhalde az yakıyorum diyenlere kıl kapmışsınız. Depo dolusu denilmiş kaç lt aldığını biliyormusun bilmiyosun, şoför içindemiydi yakıt doldurulurken fikrin yok belkide şoför inmişti yan koltukta biri vardı o zaman ne olacak 50lt lik bi depo var şoför tarafına hafif yatık olunca 10 lt farkediyor iyimiş.

4x4-1.5.dci.110.ps.Dusteri ş.dışı 5.ltr(min.110.km.hızda) ve ş.içi 6.ltr.altında yakan aynı özellikte Dusterle takas yapabilirim... benim Dusterimde çok yakıyo ve çok kaçıyo da... ya onların araba çok tasarruflu ya biz şiför değiliz yani... az yakıyo diyen olunca haliyle komplex ve tahrik yaratıyo yani.. (aynı aracım şimdilik 7-8.ltr arası geziyorda).. 8) :(
not.: samimi itiraftır başka yöne çekmeyin... çözüm üretin... sorun üretmeyin... ;)
yinede birçok dizel-4x4 den az yakıyor buda ayrı mevzuu... 1.6.dci. olsa 10 numara olurdu ya neyse... :smiley:

troyexplorer' Alıntı:

Birde şu fotoğrafa bak hadi şimdi çektim eğer inanmazsan arabanın duster 4x4 olduğuna video çekecem arabanın plakasına kadar. Zonguldak-ereğli yolunu bilen varsa orada yapıldı bu km gidiş dönüş virajlı ve inişi çıkışı bol yol yolun bi kısmındada yol çalışması var şuan.

Link: http://m1306.hizliresim.com/1b/u/plrtw.jpg

cagatay67' Alıntı:
Birde şu fotoğrafa bak hadi şimdi çektim eğer inanmazsan arabanın duster 4x4 olduğuna video çekecem arabanın plakasına kadar. Zonguldak-ereğli yolunu bilen varsa orada yapıldı bu km gidiş dönüş virajlı ve inişi çıkışı bol yol yolun bi kısmındada yol çalışması var şuan.

Link: http://m1306.hizliresim.com/1b/u/plrtw.jpg
Yol bilgisayarının değerlerine itibar eden biri değilim , kaldıki o resimde sadece ortalama yakıtın resmini çekmişin ben sana daha düşüğünün resmini çekip koyarım buraya yol bilgisayarı çalışma prensibinin farkında değilsinizki düz rampa aşağıya 5 dakika kadar gitmeden önce sıfırla yol bilgisayarını 2.9 da görürsün orda yakılan litrde 0. Küsürlü olur . Sabaha kadar anlatsam bişey değişmiyecekya neyse ne haliniz varsa görün sizle uğraşamıyacağım

troyexplorer' Alıntı:
Yol bilgisayarının değerlerine itibar eden biri değilim , kaldıki o resimde sadece ortalama yakıtın resmini çekmişin ben sana daha düşüğünün resmini çekip koyarım buraya yol bilgisayarı çalışma prensibinin farkında değilsinizki düz rampa aşağıya 5 dakika kadar gitmeden önce sıfırla yol bilgisayarını 2.9 da görürsün orda yakılan litrde 0. Küsürlü olur . Sabaha kadar anlatsam bişey değişmiyecekya neyse ne haliniz varsa görün sizle uğraşamıyacağım

Evet olayın bu konuma geleceğini bilseydim 3.9 ortalama elde ettiğim yerde geçilen mesafeyide çekerdim. Tamam onu kapattım siz 4.5 lt yakıt yüketimini de abes buluyorsunuz. Son yüklediğim fotoğrafta ortalama 4.5 gözükmekte gecilen mesafede 149,2km. Ve bu katedilen km de yakılan yakıt 6.8lt. Yani 149,2km de 6.8lt yakıt tüketimi elde edilirse 100km de kaç orantısı kurarsanız 4.5 eder. Ve bunun içinde zonguldakta gezilen mesafe ve eve çıkılan yolda var ve ben sizin gibi otobanı karayolu bol bir şehirde yaşamıyorum 3.vitesi zor bulan bir şehirdeyim. Bencede uzatmanın mantığı yok ben diğer kullanıcıları fikir sahibi olmasını istemek niyetim bu inatlaşmayı sürdürmek değil. Allah kaza bela vermesin varsın çok yaksın az yaksın.

troyexplorer' Alıntı:

Kaale almıyorsunuz :D peki.

Aracınız çok yakıyor diye, diğer duster kullanıcılarına yada araca saldırmayın

Alınan litre : 34,5lt
Gidilen Yol : 770 km

hesaplayıp öyle gelip (üzgünüm ama biraz kapak oldu)

4x4-90bg' Alıntı:

Biraz mı? olmuş olmuş bariz kapak bu:smiley: Maşallah diyelım ordan burdan masraf açıpta bu yakıt tasarrufu başka yerlerden çıkmasın:smiley:)

4x4-90bg' Alıntı:

Sen başlığı karıştırmışın nerde olduğunun farkında olmayan adamlara laf anlatmak ne derece başarılı olur görüyoruz
Başlıkta 110 bg yazıyor hacı

Süleyman kaptan, yukarıda 110bg 4x4 kullanan arkadaşın verileri de kabul etmiyordun.

Neyse canın sağ olsun, az yaksın çok yaksın ( sen : ) tüm duster kullananlar dostumdur.

Seninkinide kabul etmiyorum 110 bg 1 lt kadar düşük olur normal şartlarda ,sadece burada verilerini paylaşman alakasız .Dedimya ne yaparsanız yapın umrumda değil artık kimse sizi sallamaz

troyexplorer' Alıntı:
Seninkinide kabul etmiyorum 110 bg 1 lt kadar düşük olur normal şartlarda ,sadece burada verilerini paylaşman alakasız .Dedimya ne yaparsanız yapın umrumda değil artık kimse sizi sallamaz

Sadece konuşuyosun be kardeşim elimizde veri var foto var seni kim sallasın bir tek sen muhalefet oluyorsun zaten devam et keyf alıyorum sen böyle inkar ettikçe.

troyexplorer' Alıntı:
Bizi bilen biliyor burda gözüm yeni yetme değiliz sizin gibi ...

Neye kızdıysan artık. Bırak bu havaları kendini komik düşürme bari ; )

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR