Cunda Adası - Ayvalık

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tuuli Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,708

tuuli

Yeni Üye
geçen haftasonu 4 gün kaldım Cunda'da. Sokakları, evleri, fotoğraf çekmeyi sevenler için çok ideal bir mekan. Yemekler şahane, şahane, şahane :smiley:
denizi güzel, havası güzel, haftasonu oldukça kalabalık, yazın bolcana yazlıkçısı olan ve turistler için biraz pahalı bir yer.
benim aracım yoktu o nedenle adanın tamamını gezemedim. Araç olursa daha iyi olur ama çok da büyük bir sorun değil.
Yakın ve denizi güzel bir plajı var, sarımsaklıya ayvalıktan gidilebiliyor ve akşamları yapılması en güzel etkinlik merkezde yiyip içmek :smiley:))
Ben bir dahaki sefere gündüzleri tembellik ve keyif yapıp, akşamları bolcana yemek ve içmek için gideceğim bu sıcak mekana....arkadaşlarla keyif yapmak için çok ideal....

İstanbul'dan otobüsle Ayvalık yaklaşık 8-9 saat, ordan da Cunda karayolu ile 15 dak., tekne ile 40 dk.
Cunda'da nereler yapılabilir: (turistik notlara aldırış etmeyin)
*akşam üstü saatlerinde sokaklarını gezin, değirmene çıkın ve tepeden Cunda'ya bakın
*merkezdeki Altay pansiyonunj bahçesine uğrayın;
*rum tavernasında (mohos) yemek ve müzik çok hoş, ama balık evinde meze yemeden dönmeyin :smiley:
*taş kahvenin bir özelliği yok, burada kahve içmeseniz de olur
*adadan ayvalık'a tekneyle bir kerede olsa geçmenizi öneririm, fakat karanlık basmadan yapın
*araçla giderseniz yanınıza plaj şemsiyesi ve diğer plaj mazlemelerinizi alabilirsiniz, böylece plajda ekstra masraftan kaçınmış olursunuz
*adaya özgü "papalina" balığı aynı hamsi :smiley: ev en ucuz balık
*ben ilk defa orjinal ayvalık tostu yedim, çok güzeldi
*ekonomik olarak sizi sarsmaz ise cunda merkezde çok hoş pansiyon ve oteller var, kalmanızı tavsiye ederim...albayrak otel, altay pansiyon, tutku pansiyon vs.. taş binaları tercih edin....aracınız varsa merkezde kalmayın..daha ekonomik olacaktır...
*sarımsaklıya giderseniz şeytan sofrasında gün batımını izleyerek güzel fotoğraflar çekebilirsiniz

Etiketler

Ynt: Cunda Adası - Ayvalık

Cunda, akşam yemek saatine kadar, otelde kalıp kitap okumak, sokaklarda gezmek, akşam kestirmesi yapmak vb. aktivitelerle günü geçirip akşam harika yemekler yemek için çok ideal bir yer. (kahvaltısından çok keyif aldığımı söyleyemem). Ben bir dahaki Cunda gezimi sonbahar ya da ilkbahar gibi yapmayı planlıyorum. Yazdığınız dönemde gerçekten çok sakin olabilir. Bahar aylarında muhtemelen biraz daha canlıdır...hava ve sakinlik anlamında neler beklediğiniz önemli.

Çok sakin olması benim için önemli curcunadan uzakta biraz yağmur ve çok soğuk değilse daha bir keyifli olur. Teşekkür ederim.:smiley:

bence cunda ve civarı her mevsim başka güzel, ardığınız şey huzur ise tam yeridir cunda ve kış aylarında da bir başka güzeldir.
mutlaka gidin pişman olmazssınız.

Tavsiye.
Cunda'da maden adasındaki kuleye mutlaka çıkıp eşsiz kaz dagları,edremit körfezi,midilli,ve ayvalık manzarasını izlemenizi tavsiye edrim.kuleye cıktığınızda şanslıysanız rüzgarın sesi ve denizin kokusuyla huzur dolu bir yerdir.Mitoloji'de proselene ve apollon'nun buluşma yeri olarak adı geçer ve bence nerede buluşacaklarını çok iyi biliyorlarmış.Huzur dolu bir yer bence.umarım keyif alırsınız.

Merkezde SOBE isminde bir küçük butik otel açılmış, ekonomik bir yer değil ancak güzel bir dekorasyonu ve havası var. Özellikle 5-6 numaralı odalar çok güzel çatı arası olarak düzenlenmiş. Merkezin dışında Panaroma otel ise hem plajıyla hemde uygun fiyatıyla çok verimli bir tercih olacaktır.

Değirmen konusuna katılıyorum, mutlaka çıkılıp oradan manzara izlenmeli.

Merhaba,

Geçen yaz 4 günlüğüne gittik Ayvalık ve Cunda'ya. Çok güzel bir 4 gün oldu bizim için. Gitmeyi düşünenlere bir fikir olur diye yazmıştım bu yazıyı. Paylaşmak istedim.

http://sedacurgulkaya.blogspot.com/2009/09/ayvalk-alibey-adas-cunda-sarmsakl.html

sedakaya' Alıntı:
Merhaba,

Geçen yaz 4 günlüğüne gittik Ayvalık ve Cunda'ya. Çok güzel bir 4 gün oldu bizim için. Gitmeyi düşünenlere bir fikir olur diye yazmıştım bu yazıyı. Paylaşmak istedim.

http://sedacurgulkaya.blogspot.com/2009/09/ayvalk-alibey-adas-cunda-sarmsakl.html
Çok güzel anlatmışsınız, özellikle tekne gezintisi, bilinmeden yapılınca kaçak göçmen yolculuğuna dönüveriyor.

Arkadaşlar, gününüzü gezerek değerlendirdikten sonra tepeden bir de güneşin batışını izleyin derim ben. Hele bir de güzel bir müzik olursa,tabii işin bu tarafı kişisel zevklere bağlı.

Aslında Ülkemin her yeri güzel,hem de çok güzel.İzmir'den gidiyorsanız, Çandarlı'dan Denizköy Bademli yoluna dön, akşam saatleri olduğunda o güzellik anlatılmaz yaşanır. Tavsiye ederim.
Dikili'de oturun deniz kenarında, bir izleyin g ü n e ş i n b a t ı ş ı n ı.Midilli üzerinde o görüntü de anlatılmaz yaşanır cinsten. Bana hak vereceğinizden eminim.
Selamlar, sevgiler Güzel İzmir'den.

Cundaya ait bir kaç fotoğraf da ben yüklüyorum gerçekten çok güzel bir yer cunda ne bodrumun karmaşası ne antalyanın sıcagı var sadece cunda da çok güzel mezeler var

DSC04256.jpg

DSC04270.jpg

DSC04257.jpg

DSC04261.jpg

DSC04292.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,934
Kaydolan Son Üyemiz
Yalnızadam

Çevrimiçi üyeler

Geri