Cumhuriyet Mitingi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Hazelnut King Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 49
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,846

Etiketler
Ynt: Cumhuriyet Mitingi

Bana gelen bir maili sizlerle paylaşmak istedim...Bu maili gönderen arkadaşta forumumuz üyesi, kendisine ayrıca teşekkür ediyorum...

Mail şöyle;

14 Nisan Cumartesi saat 11:00'de başlayacak olan Ankara Tandoğan Meydanı "CUMHURİYET MİTİNGİ" ne gidemeyecek arkadaşların o gün için ev ve işyerlerine TÜRK BAYRAĞI asmaları rica ediliyor.

Bunun ''mitinge gelemedim ama düşünceleri paylaşıyorum'' anlamına geleceği ifade ediliyor.

bayrak3.jpg

Cumhuriyet Mitingi Bu Kez İstanbul’da

Ankara Tandoğan Meydanı’nda yapılan mitingin ardından İstanbul da 29 Nisan’da benzer bir mitinge evsahipliği yapacak.

264989.jpg

Cumhuriyet Mitingi düzenleme komitesinde yer alan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan, emniyet yetkilileriyle yapılan toplantılar sonunda 29 Nisan’da saat 14.00-17.00 saatleri arasında Çağlayan Meydanı’nda miting düzenleme izninin alındığını söyledi.

Prof. Dr. Saylan, “İstanbul’daki Cumhuriyet Mitingi’nin de Başkent’te olduğu gibi görkemli olması için hazırlıklarımızı aralıksız sürdürüyoruz” dedi.

Mitingin düzenleme komitesinde Atatürkçü Düşünce Derneği başta olmak üzere ulusal sivil toplum kuruluşları birliğine üye örgütler yer alıyor.

NTVMSNBC

29 Nisan'da saat 14:00 'de Çağlayan'da Cumhuriyet Mitinginde hep birlikte olalım.

Ekşi sözlükten bir alıntı...
Uzun süreden beri ilk kez gözyaşlarımı tutamayarak okudum...

"miting..
sokaklardan caddelere, caddelerden alana, damalardan kalbe akmaya çabalayan kıpkırmızı kan gibi- sakin ama coşkun; cesur ama katil değil, miting alanına akmaya çabalıyordu. haberlerde görünenden çok daha büyük bir kitle vardı. filmlerde olur böyle şeyler normalde. onun için olsa gerek; yabancı basın onbinleden bahsediyor; tasavvur edemiyorlar sanırsam.

yaşlılar var. çocuklar var. yaşlılar dayanıyor yürümeye, ayakta saatlerce durmaya. yüzlerinde ışıltı var. bizlere bakıyorlar. biz de onlara.

bir ara yoruluyoruz, bir sigara içelim diye ağaçlık bir alana kayıyoruz. orası da tıkabasa dolu tabi. ama popoyu yere koyabilecek kadar alan var. çimlere oturup bir sigara yakacağız tam, bir teyze yaklaşıyor yanıma. tek başına. seksen yaşını geçmiş. bastonlu. başörtüsü var. güneş yakıyor tenimi. göğsüne mustafa kemal resmi iğnelemiş. yüzü, pırıl pırıl; güzel bir kadın.
"kızım," diyor bana. "buyrun teyze," diyorum. bir yardıma ihtiyacı var herhalde diye düşünüyorum. "bu kanıbozuklara bırakmayın bu ülkeyi emi evladım," diyor. "1925'te insan gibi giyindik, 1930'da haklarımızı aldık, bu toprağın kadınına yakışır gibi olduk hep, bunların kanı bozulmuş, karışmış bunlar," diyor. "nasıl türediler bir anda, nereden beslediler anlayamadan başımıza geldiler."

boğazımda bir şey kilitleniyor. anneannem geliyor aklıma. yazın mayosuyla yazlıkta denize giren, günde beş vakit namazını kılan, dedikodusu yalanı olmayan anneannem. cumaları kur'an okuyan, mini eteğimi bana pek yakıştıran, cumhuriyet kadını anneannem. 1927 istanbul doğumlu. onun annesi geliyor aklıma. istanbul'da at arabasıyla okullara kitap taşıyan büyük anneannemi düşünüyorum. mesleği, at koşturarak kitap taşımak olan büyük anneannemi.

"biz göçüp gidiyoruz yakında, böyle değildi eskiden, herkes efendiydi, hanımlar hanımdı, giyimiyle haklarıyla. şimdi biz yolcuyuz, sizde sıra evladım. uyanık olun. oyunlara gelmeyin evladım..sahipsiz komayın cumhuriyet'i."

ağlamaya başlıyorum. tutamayıp hıçkıra hıçkıra devam ediyorum ağlamaya.
"ah güzel kızım benim, siz varken bir şeycik olmaz bu ülkeye aa ağlamsana evladım, daha çook işiniz var kızım benim zayıf düşmeyin. dik dur bakayım, utanma ağlamaktan da, hah, aferin. erkekleri analar büyütür, iş kadınlardadır. yetiştirdiğiniz çocuğa aldığınız adama dikkat edin. paye vermeyin sizi kenara itenlere. onurlu yaşayın."

elini öpüyorum teyzenin. "

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=29+nisan+2007+cumhuriyet+mitingi&kw=&a=&all=&v=&p=9

Hepimiz; Cumhuriyetini, vatanını seven Atatürk çocuklarıyız.
Mitingde çektiğim birkaç fotoğrafı paylaşmak istedim sizlerle...

IMG_1603.jpg

IMG_1665.jpg

IMG_1592.jpg

IMG_1661.jpg

IMG_1591.jpg

IMG_1667.jpg

14 Nisan'da Ankara'da yapılan Cumhuriyet Mitingi'ne müşterimin iş teslim tarihini öne çekmesi dolayısıyla gidememiş sedece tv'den izlemekle yetinmiştim. Ancak aklım ve kalbim de Ankara'daydı.

Dolayısıyla, benzer bir mitingin 29 Nisan'da İstanbul'da düzenleneceğini duyduğum andan itibaren o haftasonu İstanbul dışında olmamak için hiç bir gezi vb teklifi kabul etmedim. Ancak içimizdeki kampçı ruhu da cumartesi gecesinden mahrum bırakmamak için, cumartesi gecesi kampımızı yapıp, pazar sabahı da mitinge gidebilecek bir mesafede olmak fena bir fikir değildi. Ve Şile'de Karyat Kamping'de kampımızı yaptık, pazar sabahı da erken saatte Şile'den ayrılarak İstanbul'a geldik. Ataşehir Migros önünden, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin organize ettiği otobüslere binerek miting alanına intikal ettik. Miting alanına geldiğimizde saat 11:00 suları olmasına rağmen meydan dolmak üzereydi, kürsüye en fazla 150 m kadar yaklaşabildik. Ancak daha sonra yapılan anonslardan durumumuzun, iyi olduğunu, çünkü yoğun trafikten dolayı insanların otobüslerden inerek E-5'ten yürüyerek geldiğini öğrendik.

Gerçekten de içinde bulunulması gereken bir coşkuydu, yaşanması gereken bir kalabalıktı. İnsanın tüylerini diken diken eden bir kalabalık, heyecanladıran bir bayrak denizi vardı.

Öncelikle içinde bu sorumluluğu hissederek katılan herkese sonsuz teşekkürler. Ama biliyorum ki, aslında orası en az 8-10 misli daha kalabalık olurdu. Çünkü sadece benim çevremde 8-10 aile'nin "provokasyon olur mu acaba" gibi kaygılarla, yada daha önceden yapılmış bir programı olduğu için, yada nedenini anlayamadığım şekilde sanki "zamanında biz çok yürüdük, şimdi de başkaları yürüsün" diyerek mitinge gelmediğini biliyorum. Orası, gelmeyen herkes için "bir kişi eksik"ti bunu unutmamak lazım.

Sadece miting alanında değil, 14 Nisan'da Ankara'daki mitinge katılamayan ama o coşkuyu içinde hissedenlerin doğal bir süreçle yaptıkları gibi miting alanında sallayamadıkları bayraklarını evlerinin pencerelerine asmaları da ayrıca çok hoş bir tepki bence. Siz de bayraklarınızı evlerinizin penceresinde dalgalandırın...

EN KISA ZAMANDA BİR KARADENİZ MİTİNGİ DÜZENLENMELİ, HATIRLARSANIZ FINDIK FİYATLARI YÜZÜNDEN YAPILAN MİTİNGE YÜZBİNLER KATILMIŞTI. BU SEFER Kİ DAHA DA KALABALIK OLUR SONUÇTA AMAÇ LAİK VE DEMOKRATİK TÜRKİYE NİN YANİ GÜZELİM VATANIMIZIN DAHİLİ VE HARİCİ BEDHAHLARA BIRAKILMAYACAĞINI , SAHİPSİZ OLMADIĞINI GÖSTERMEK OLACAKTIR.

Mitingler yükseliyor:

Cumhuriyetine sahip çık Tandoğan ve Çağlayan mitinglerine gidenler sadece bir kısmımızdı.
Gidemeyip yüreğiyle destek olanlar , ne kadar büyük olduğumuzu göstermek için evlerimize bayraklarımızı astık,
bu akşamdan itibaren de hergün sesimizi duyurana dek saat 20.00'de 1 dakika AMPULLERİ SÖNDÜRÜYORUZ.

myc_anasayfa_img.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR