Çukurova Off-Road; Tarsus - Çamlıyayla Baştepe Gezisi (02 Ocak 2011)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan laurus nobilis Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 102
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,597
Ynt: Çukurova Off-Road; Tarsus - Çamlıyayla Baştepe Gezisi (02 Ocak 2011)

boracım ne yaptın arabayı çok hasar varmı.çok geçmiş olsun

Etiketler

m atilla kupeli' Alıntı:
boracım ne yaptın arabayı çok hasar varmı.çok geçmiş olsun

abi eve dün geldim sağsalim. cem arkada beni takip etti sayemde aracı çok az yakmış ;D bugün işteydim çarşamba bir ihtimal yıllık izin alıp söktüreceğim aracın ön aks vs işte bölgeyi. akslar ise 125 civarı sanırım adeti ;) yalnız adanadan camel torphylerde yarışmış timur abiyle durumu anlattığımda sadece şafttan olabileceğini söyledi. öyle olursa masraf daha az olur. bu arada mahmut ustada aradı sağolsun. oda benzer şeyler söylemişti. cumarteside söktürebilirim işlerim yoğun olursa.

ok kardeş.yapabilecegimiz bir şey varsa. elimizden geleni yaparız.

bora1071' Alıntı:
abi eve dün geldim sağsalim. cem arkada beni takip etti sayemde aracı çok az yakmış ;D bugün işteydim çarşamba bir ihtimal yıllık izin alıp söktüreceğim aracın ön aks vs işte bölgeyi. akslar ise 125 civarı sanırım adeti ;) yalnız adanadan camel torphylerde yarışmış timur abiyle durumu anlattığımda sadece şafttan olabileceğini söyledi. öyle olursa masraf daha az olur. bu arada mahmut ustada aradı sağolsun. oda benzer şeyler söylemişti. cumarteside söktürebilirim işlerim yoğun olursa.

Cidden Abi Adana'da Varsa Parça Bi Alo Demen Yeterli Ellerimle Getiririm Parçanı..

Fotolar süpermiş :smiley:
Mekanı , manzarayı çok beğendim.Kısa bir süre sonra,yeniden,gidemeyenler için bir buluşma isterim :smiley:

_AYCA_' Alıntı:
Fotolar süpermiş :smiley:
Mekanı , manzarayı çok beğendim.Kısa bir süre sonra,yeniden,gidemeyenler için bir buluşma isterim :smiley:

aynen ayçaya katılıyorum.mahmut usta bizide götür oralara:smiley:))

Mahmut Usta Kara Gittik Şimdi de Bizi Çamura Götür ! =))) Sonraki Haftada Bidaha Gideriz Gelemeyen Arkadaşlar İçin Gözetleme Kulesine :smiley:

hava şartlarının da uygun oldugu bir hafta sonu maviliklere dogru yol alalım deniz kenarında bi gezi düzenleyelim :smiley: benim düşüncem mersin tisan olabilir

Silifke’nin 31 km. güney-batısındaki Ovacık Köyü’ne bağlı, bugün Tisan adıyla bilinen Aphrodias denize uzanan Ovacık Burnunda bulunan, Doğu ve Batı olmak üzere iki limanı olan antik bir kenttir. Yerleşim yerinin iç kesimlerdeki Isaura ile hemen hemen hiç bağlantısı yoktur. Aphrodisias, Hellen dilinde “Aphrodite’ye adanmış, Aphrodite Yurdu” anlamındadır.
Kent, İ.Ö.VII.yüzyılda kurulmuş bir Yunan kolonisidir. İ.Ö. IV.yüzyılda Pers satraplığının bir parçası olan kent, satrap Pharnabazos yönetimi altındayken (İ.Ö. 379-374) gümüş sikkeler basmıştır. Aphrodisias önemini, Hellenistik dönemde kaybetmiştir. Roma Döneminde sikke basımı gerçekleşmemiş ve Papazlık merkezi olmayan kent Erken Bizans Döneminde ise “polis” statüsünü kaybetmiştir. Aphrodisias büyük olasılıkla Seleukia’nın yerleşime uğramasına da etken olmuştur. Sonradan Seleukia “chora” sına katılmıştır.
Johannitler 1210 yılında Seleukia, Castellum Novumu kral I. Leon’dan aldıklarında tahminen eski Aphrodisas’a yerleştiler, ve bunun üzerine Şövalye Limanı anlamında “Porto Kabalieri” ismi verilmiştir. Ovacık Yarımadası’nda yer alan Aphrodisias oldukça kapsamlı bir güvenlik sistemine sahiptir. Torosların uzantılarını batıdan doğuya iki kale duvarları ile geçer. Belirli aralıklarla yerleştirilen kare veya dikdörtgen planlı kuleler güneye doğru duvarlara, denize karşı tarafa yönlendirilmişlerdir. Kalenin işçiliği, Nagidos’un sur duvarları gibi İ.Ö.V.-IV. yüzyıla tarihlenmektedir. Esas yerleşim yeri 600 m. uzunluğunda 250 m. genişliğindeki burnun doğusuna düşmektedir. Roma ve Erken Bizans Döneminde yerleşim bölgesi doğuya doğru kaymıştır.
Göktepe’nin güney tarafına yayılmış nekropol tepenin üzerinde bir Bizans kulesi, batıda limanda bir erken Bizans kilisesi yer almaktadır. Doğuda liman koyunun kuzey yamacında aziz Panteemon’un üç nefli sütunlu bazilikası günümüze kadar gelebilmiştir. Kilisenin öne çıkan apsisi naosun apsisi değil, batı Kilikia’da kilise yapımında sık sık tespit edilmiş olan pastophorionlar arasındaki ara bölümdeki apsistir. Kilisenin, kurucusunun yazıtını da içeren mozaik süslemeleri ve mimari yapısı İ.S.V. yüzyıla tarihlenmektedir. Sonraki geç dönemlerde kilise en azından bir kere kapsam alanıyla küçültülmüştür. Yan nefler bırakılmış ve kaideleriyle her iki stylobat, kısmen mevcut olan sütun tamburlarıyla moloz taş duvar ile kaplanmıştır. Diakon Johannes isimli kurucunun yazıtı olan sunak platesi mezar kapağı olarak ikinci sefer kullanılmıştır. Bunun, bir erken Bizans kilisenin sunak masası olduğu sanılmaktadır. Doğu limanı önünde korunmuş küçük kalkerli adada (Kösrelik Ada’sı, Gökada) bir nekropolü ve Erken Bizans kilisesi bulunmaktadır.
[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4]

horoz_baba_1_105[1].jpg

Mert_ADA_Uydu_Tisan[1].jpg

muratdoktor_muze[1].jpg

muratdoktor_batC4B1kgemitisan[1].jpg

Bana Uyar :smiley: Birazda Kumda Çırpınalım :smiley: Bu Arada Bir Duyum Aldım da ; Mahmut Usta Bizi Çamura Mı Götürecekmiş ??? Mahmut Usta Bizi Çamur'a Götür Mü Diyoruz Bundan Sonra ? Haaaa Tamam O Zaman Biz Ona da Hazırız =))

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,631
Kaydolan Son Üyemiz
Gezginjasmin

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR