Cruise Control Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Aksel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 41,574

Aksel

GC LAREDO
Yer
istanbul
selam arkadaşlar benim 94 model g.c.laredo uzun yolda bazen cruise control devreye girmiyor...
60 km hızla giderken sokmaya çalışıyorum devreye, ama olmuyor.nedendir acaba bilen varmı.
teşekkürler
aksel

Etiketler

Ynt: Cruise Control Sorunu

tamam bende öyle yapıyorum bazen 80 de bile girmiyor..acaba devirle ilgili olabilirmi.. bu arada kurban bayramınız mubarek olsun nice kurban bayramlara dileğiyle...

bazen 60 km altında on konuma getirip girmedi diye tuşu on konumunda bırakabilirsiniz. sonra 80 km de tuşa tekrar basınca off konuma gwlir ve tekrar basınca on konumuna gelip devreye gelebilir. aynısı benim başıma gelmişti oradan tahmin ediyorum ama bu değilse bir ustaya göstermeniz gerekebilir...

sizinde bayramınız kutlu olsun...

Offf...!!! valla kitaba bakacagimda maalesef büroda.... ::smiley: " kasada " hatta sigortalandi bile..... ;D
Offf offf bukadar degerli bir seye sahip olmak nekadarda zor.... ::smiley: ::smiley: ::smiley:

Cruise Control Kullanma...

60'ın üstünde veya altıda on yapıyoruz. Altında düğme çalışsa bile 60 üstünü kilitleyebilirsin.
İstediğimis sürate gelince en sağdaki sete basıyoruz.
recall düğmesine basınca sürat 3 kmh artar. basılı tutarsak, bıraktığımız sürette sabitler.
cruise kurulu iken gaza basarsak araç hızlanır, bıraktığımızda kurulu sürate döner.
frene bastığımızda sistem kapanır. Ardından recall düğmesine basınca son kurduğumuz sürate geri döner.
Sistemi kullanmadığımız zaman off poziyonuna almayı unutmayalım. Kullanmasakta, sisteme zarar veriyor açık kalması.
140 kmh üstünde kurmaya çalışırsak, 142de felan sabitliyor. 142 üstüne kurulamıyor.çalışmaz.

Cruıse control sistemi aracın hızı 60 km nin üzerinde iken devreye girer ve nasıl devreye girdigini açıklayayım
öncelikle arac 60 km nin üzerine çıkarılır
daha sonra direksiyon simidinin sol üst tarafında bulunan on off dügmesine basılır
cruıse yazısı km ekranında belirir ve set dügmesine basılır
arac cruıse control sistemine girer
hızlanmak için sag tarafta bulunan Res.accel dügmesine ister aralıklarla ister basılı tutularak hızlanma saglanır
ve aracın yavaslamasını istedigimizde sag tarafta bulunan coast dügmesine basarız (el freni )
cancel dügmesini kullanarak ta yavaslayabiliriz cancel dügmesini kullanmak biraz daha iyidir çünkü cancel abasarak aracı yavaslattıgımızda arac 60 km nin altına düşmeden res.accel dügmesine basarsak arac isterse 180 km hızda olsun 70 km hızda bastıgımızı düşünelim yaklasık 10 saniye gibi bir zaman diliminde 180 km hızı yakalar ama %10 yakıt sarfiyatı yapar
herhalde arac 140 km de iken cruıse control egirmez falan yazılmış ben daha hiç görmedim ben her hızda hızımı sabitleyebiliyorum
benim bildiklerim bu kadar ayrıca wj kullanıyorum

Arkadaşlar Selam
Benim bildiğim kadarıyla temelde şöyle çalışıyor:
1- 60km üstüne çık
2- Ayağın gaz pedalındayken CRUISE düğmesine bas ve panelde CRUISE ışığının yandığını gör
3- SET düğmesine bas ve hızı sabitle

Yanlız bunları yapmama rağmen CRUISE bende devreye girmiyor. CRUISE ışığı yanıyor fakat SET e basmama rağmen hiç birşey olmuyor. Acaba bunun bi sigortası falan mı var?

böyle yaptığınız halde devreye girmediyse, sorun vardır. normalde, 60 km üzeri hıza çıkınca "cruise" (ekranda yazı çıkar) ve ardından "set" düğmelerine bastığınızda, cruise control sistemi devreye girer; gaz pedalının, ayağınızın altında "çekildiğini" hissedersiniz.
ben de şunu merak ediyorum: Cruise control ile 100 km/s gitmek ile gaza basarak 100 km/s gitmek arasında sarfiyat açısından ne kadar fark olabilir? Bana Cruise Control fazla yakıyor gibi geliyor, sanki daha "ivmeli" gidiyor o şekilde? Ne dersiniz?

Cruise controlün motoru bozuk olabilir , elektrik yada sinyal gitmiyor olabilir . Sigortası elbette vardır . Kullanım klavuzunda sigortalar açıklanmış olmalı .

http://www.wjjeeps.com/faultcodes.htm bu linkte self diagnostic ile ilgili bilgiler mevcut . Sayfada Retrieving codes: diye bir başlık var orda anlatıldığı gibi üç defe on off - on off - on off - on yaparsanız km saatinden size aracın hata kodlarını verecektir . Bir kontrol edin istersniz cruise ile ilgili bir hata kodu var mıdır ?

huseyin brc' Alıntı:
Cruıse control sistemi aracın hızı 60 km nin üzerinde iken devreye girer ve nasıl devreye girdigini açıklayayım
öncelikle arac 60 km nin üzerine çıkarılır
daha sonra direksiyon simidinin sol üst tarafında bulunan on off dügmesine basılır
cruıse yazısı km ekranında belirir ve set dügmesine basılır
arac cruıse control sistemine girer
hızlanmak için sag tarafta bulunan Res.accel dügmesine ister aralıklarla ister basılı tutularak hızlanma saglanır
ve aracın yavaslamasını istedigimizde sag tarafta bulunan coast dügmesine basarız (el freni )
cancel dügmesini kullanarak ta yavaslayabiliriz cancel dügmesini kullanmak biraz daha iyidir çünkü cancel abasarak aracı yavaslattıgımızda arac 60 km nin altına düşmeden res.accel dügmesine basarsak arac isterse 180 km hızda olsun 70 km hızda bastıgımızı düşünelim yaklasık 10 saniye gibi bir zaman diliminde 180 km hızı yakalar ama %10 yakıt sarfiyatı yapar
herhalde arac 140 km de iken cruıse control egirmez falan yazılmış ben daha hiç görmedim ben her hızda hızımı sabitleyebiliyorum
benim bildiklerim bu kadar ayrıca wj kullanıyorum

Hüseyin bey, sizin bahsettikleriniz 96 ve üstü ZJ Grand Cherokee' de, bi üstteki mesajımda ben 93 94 ve 95' ten bahsettim....
96 öncekilerde cruise fonksiyonları daha azdır, simit ve direksiyondaki dümelerde farklıdır...

140 konusuna gelirsek, bu ithal edilenlenlerin kullanma kılavuzunda yazmıyor ama benim getirttirdiğim yapancı kaynaklarda var...
Ayrıca bizzat defalarca denedim... 140 üzerinde sabitliyorum.... Sürati 142' ye felan çekince sabitliyor... 140 üstü cruise 95' te yalan yani... ;D

Bide, 93 94 95' lerde göstergede cruise ışığı yoktur... Düğmenin on/off konumunda olduğunu aklınızda tutacaksınız...
Tıpkı kapı içlerindeki düğmeler gibi... 95 94 95' lerde bu düğmeler ışıksız...

ssbman' Alıntı:
Cruise controlün motoru bozuk olabilir , elektrik yada sinyal gitmiyor olabilir . Sigortası elbette vardır . Kullanım klavuzunda sigortalar açıklanmış olmalı .

http://www.wjjeeps.com/faultcodes.htm bu linkte self diagnostic ile ilgili bilgiler mevcut . Sayfada Retrieving codes: diye bir başlık var orda anlatıldığı gibi üç defe on off - on off - on off - on yaparsanız km saatinden size aracın hata kodlarını verecektir . Bir kontrol edin istersniz cruise ile ilgili bir hata kodu var mıdır ?

Barışçım,
96 ve üstünde arıza kodu almak için kontağı 3 kez değil, 5 kez açıp kapatıyorsun hızlı hızlı, 6. da açık bırakıyorsun, 5-6 saniye sonra arıza kodları bizde olmayan dijital km sayacında yazmaya başlıyor. 55 son gene....

ucheniy' Alıntı:
Arkadaşlar Selam
Benim bildiğim kadarıyla temelde şöyle çalışıyor:
1- 60km üstüne çık
2- Ayağın gaz pedalındayken CRUISE düğmesine bas ve panelde CRUISE ışığının yandığını gör
3- SET düğmesine bas ve hızı sabitle

Yanlız bunları yapmama rağmen CRUISE bende devreye girmiyor. CRUISE ışığı yanıyor fakat SET e basmama rağmen hiç birşey olmuyor. Acaba bunun bi sigortası falan mı var?

Sigortası var, ama atmış olsaydı cruise ışığınız yanmazdı, büyük ihtimal gaza ve frene kumanda eden pompanın hava deposu zarar görmüş veya hortumu çıkmıştır.

Bu hava deposu akünün altındaki akü tablasını altında... Bu hava deposunda kaçak olup olmadığını öğrenmek için motor kompartmanın sağ tarafındaki cruise pompasına giden hortumlardaki T' nin ön tarafa bakan kısmındaki hortumu sökün, üfleyin. Kaçak varsa anlarsınız...
Sert plastik T' den hortumu sökerken dikkat edin. Pompaya giden ucundaki boru da sert plastiktendir, kırılabilir....

Selamlar...

Aksel' Alıntı:
selam arkadaşlar benim 94 model g.c.laredo uzun yolda bazen cruise control devreye girmiyor...
60 km hızla giderken sokmaya çalışıyorum devreye, ama olmuyor.nedendir acaba bilen varmı.
teşekkürler
aksel

Ne oldu aksel...
çözüldü mü sorun?

Alp,

Her zaman olduğu gibi net,tatminkar bilgilendirmelerin için teşekkürler.

Selamlar,

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,739
Kayıtlı Üye Sayımız
166,557
Kaydolan Son Üyemiz
Takezo

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.