huseyin brc' Alıntı:Cruıse control sistemi aracın hızı 60 km nin üzerinde iken devreye girer ve nasıl devreye girdigini açıklayayım
öncelikle arac 60 km nin üzerine çıkarılır
daha sonra direksiyon simidinin sol üst tarafında bulunan on off dügmesine basılır
cruıse yazısı km ekranında belirir ve set dügmesine basılır
arac cruıse control sistemine girer
hızlanmak için sag tarafta bulunan Res.accel dügmesine ister aralıklarla ister basılı tutularak hızlanma saglanır
ve aracın yavaslamasını istedigimizde sag tarafta bulunan coast dügmesine basarız (el freni )
cancel dügmesini kullanarak ta yavaslayabiliriz cancel dügmesini kullanmak biraz daha iyidir çünkü cancel abasarak aracı yavaslattıgımızda arac 60 km nin altına düşmeden res.accel dügmesine basarsak arac isterse 180 km hızda olsun 70 km hızda bastıgımızı düşünelim yaklasık 10 saniye gibi bir zaman diliminde 180 km hızı yakalar ama %10 yakıt sarfiyatı yapar
herhalde arac 140 km de iken cruıse control egirmez falan yazılmış ben daha hiç görmedim ben her hızda hızımı sabitleyebiliyorum
benim bildiklerim bu kadar ayrıca wj kullanıyorum
ssbman' Alıntı:Cruise controlün motoru bozuk olabilir , elektrik yada sinyal gitmiyor olabilir . Sigortası elbette vardır . Kullanım klavuzunda sigortalar açıklanmış olmalı .
http://www.wjjeeps.com/faultcodes.htm bu linkte self diagnostic ile ilgili bilgiler mevcut . Sayfada Retrieving codes: diye bir başlık var orda anlatıldığı gibi üç defe on off - on off - on off - on yaparsanız km saatinden size aracın hata kodlarını verecektir . Bir kontrol edin istersniz cruise ile ilgili bir hata kodu var mıdır ?
ucheniy' Alıntı:Arkadaşlar Selam
Benim bildiğim kadarıyla temelde şöyle çalışıyor:
1- 60km üstüne çık
2- Ayağın gaz pedalındayken CRUISE düğmesine bas ve panelde CRUISE ışığının yandığını gör
3- SET düğmesine bas ve hızı sabitle
Yanlız bunları yapmama rağmen CRUISE bende devreye girmiyor. CRUISE ışığı yanıyor fakat SET e basmama rağmen hiç birşey olmuyor. Acaba bunun bi sigortası falan mı var?
Aksel' Alıntı:selam arkadaşlar benim 94 model g.c.laredo uzun yolda bazen cruise control devreye girmiyor...
60 km hızla giderken sokmaya çalışıyorum devreye, ama olmuyor.nedendir acaba bilen varmı.
teşekkürler
aksel