CR-V 4 Çeker Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan adnankatmer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 73,440

adnankatmer

Yeni Üye
Merhaba,

6 aydır kullandığım 2002 model CR-V aracımının çeker ihtiyacı hiç olmamıştı. İlk defa karda kullandım ve zorlandığında 4 çekere geçerken, sanırım arka difransiyelden, sanki demirin demire sürtmesi gibi, bir ses gelmekte. Çekerlerinde sorun mu var acaba, başka bir durum mu bu yada normal bir ses mi bu?

Teşekkürler

Etiketler
Ynt: CR-V 4 Çeker Yardım

bende de 2002 cr-v var ama benimkinden ses gelmiyor, galiba sana en yakın honda servisi yardımcı olabilir arkadaşım!

adnankatmer' Alıntı:
Merhaba,

6 aydır kullandığım 2002 model CR-V aracımının çeker ihtiyacı hiç olmamıştı. İlk defa karda kullandım ve zorlandığında 4 çekere geçerken, sanırım arka difransiyelden, sanki demirin demire sürtmesi gibi, bir ses gelmekte. Çekerlerinde sorun mu var acaba, başka bir durum mu bu yada normal bir ses mi bu?

Teşekkürler

Arka difransiyelden geliyorsa orjinal yagı ile degiştirin, önden geliyorsa şanzuman yagını degiştirin. Ses soluk kalmayacaktır. Ancak tekrar belirteyim orjinal yagı olsun sakın başka yag koydurmayın.

Selam ,

Kesinlikle yağdan, ben değiştirim hiç bir ses kalması yağ fiyatı 1lt 45tl zaten 1 lt kullanılıyor

Crv de Rav4 gibi sürekli 4x4 değil mi? Sürekli 4x4 araçlarda 4 çeker moduna alan bir düğme yoktur herzaman 4 çeker modundadır zaten. 4 çeker modu dediğiniz diferansiyel klidi olabilir ve kullanıldığı anda direksiyonu düz tutmazsanız araç hasar görür. Ayrıca asfalt üzerinde kullanmaktan kesinlikle kaçınmanız gerekli. Ayrıca karlı zeminlerle kar lastiği yeterli olur bugüne kadar hiç diferansiyel kilidine ihtiyaç duymadım. Daha çok aşırı çamurlu yerler için.

olasiliksiz' Alıntı:
Crv de Rav4 gibi sürekli 4x4 değil mi? Sürekli 4x4 araçlarda 4 çeker moduna alan bir düğme yoktur herzaman 4 çeker modundadır zaten. 4 çeker modu dediğiniz diferansiyel klidi olabilir ve kullanıldığı anda direksiyonu düz tutmazsanız araç hasar görür. Ayrıca asfalt üzerinde kullanmaktan kesinlikle kaçınmanız gerekli. Ayrıca karlı zeminlerle kar lastiği yeterli olur bugüne kadar hiç diferansiyel kilidine ihtiyaç duymadım. Daha çok aşırı çamurlu yerler için.
CRV'ler normalde önden çekişli, elektronik bir sistem gerektiğinde aracı 4x4 moduna geçiriyor.

evet arkadaşlar bende yıllardır crv kullanıcısıyım crv önden çeker ama ihtiyaç duyunca elektronik dört çeker çalışır dört çeker ve defransiyel kilidi farklıdır kilit düğme ile çalışır

bende yıllardır cr-v kullanıyorum, araç gerektiğinde kendini 4 çekere geçiriyor, difransiyel kilidi hangi düğme ile çalışıyormuş acaba çok merak ettim!!! benden önce yorum yapan arkadaş söylerse sevinirim!

bende yıllardır cr-v kullanıyorum, araç gerektiğinde kendini 4 çekere geçiriyor,

Ben de öyle biliyordum. Daha doğrusu güç dağıtım oranı eşit olmayan ve ön tarafa ağırlık veren bir sürekli 4x4 olduğunu düşünmüştüm. Manuel olarak 4 çekere geçirildiğini ilk kez duydum.

Ben yıllardır CR-V 2000 model kullanıyorum , 4 çeker modu otamatiktir normal zamanda önden çekişli olur , ön tekerlerde boşa dönme olursa arka tekerle devreye girer,
arka difden ses geliyorsa yağın değişim zamanı geldi demektir Saygılarımla

Merhaba arkadaşlar konun üzerinden 6 ay geçmiş ama benimde bi yorumum olacak ben 2004 model Cr-v kullanıcısıyım aracımın ilk sahibiyim, Cr-v ler otomatik olduğu için D modunda sürekli iki çekerdir dik yokuşlarda ve zorlu zeminlerde toprak çamur kar vs. yol şartlarında elektronik olarak 4 çekere geçer ama otomatik 1 ile 2 viteslerde de sürekli dört çeker modundadır 1. viteste diffler kilitli olarak 4 çeker ve 50 km/h üstüne çıkmanız önerilimez zaten de çıkmazda 2 viteste te gene dört çekerdir ve 2 de 90 km/h çıkabilirsiniz bunun elektronik olarak 4 çekere geçişin amacı yakıt tüketimini azaltmaktır. ben çamurda karda aracımı standart lastikleriyle denedim çok şükür yüzümü kara çıkarmadı...

Merhaba arkadaşlar konun üzerinden 6 ay geçmiş ama benimde bi yorumum olacak ben 2004 model Cr-v kullanıcısıyım aracımın ilk sahibiyim, Cr-v ler otomatik olduğu için D modunda sürekli iki çekerdir dik yokuşlarda ve zorlu zeminlerde toprak çamur kar vs. yol şartlarında elektronik olarak 4 çekere geçer.

Sinan bey buraya kadar söylediklerinize katılıyorum.

''ama otomatik 1 ile 2 viteslerde de sürekli dört çeker modundadır 1. viteste diffler kilitli olarak 4 çeker''

Bu kısımda yazdıklarızdan eminmisiniz bence cr-v lerde böyle bir özellik yok yani diff. kilidi yok.

ve 50 km/h üstüne çıkmanız önerilimez zaten de çıkmazda 2 viteste te gene dört çekerdir ve 2 de 90 km/h çıkabilirsiniz bunun elektronik olarak 4 çekere geçişin amacı yakıt tüketimini azaltmaktır. ben çamurda karda aracımı standart lastikleriyle denedim çok şükür yüzümü kara çıkarmadı...

Bu kısımda yazdıklarınıza da katılıyorum.

Bende 2000 hr-v ve cr-v var ayrıca arkadaşlarımın 2002 ve 2003 cr-v modelini çok yerde test ettim, hepsinde de D,2,1 vites modunda önden çeker, patinaja düştüğünde ise dört çeker oluyorlar. Difransiyel kilitleri yok. Acaba benmi yanılıyorum. Keşke sizin söylediğiniz gibi olsa.

Bülent Bey yalnış bilgi vermemek için Honda kullanma kılavuzuna ve Honda'nın Forumlarını inceledim; Honda CR-V 2000-04 jenerasyonunda arka differansiyal kilidi yok fakat merkezi differansiyal kilidi var. Merkezi Diferansiyal kilidi sistemi AWD sistemi ile aynı ve Honda Modellerindeki Patentli ismi RT4WD ( Real Time 4 Wheel Drive )' dir.Bu sistemde araç 4 çekerdeyken ön differansiyali 30:70 oranında arka diferansiyeli ise 70:30 oranında elektronik olarak kilitler bunuda çift pompalı konvertör yardımı ile yapar ve dengeli bir sürüş sağlar.(Honda Suv Forumundan ). RT4WD sisteminde D vites modunda elektronik olarak yol şartlarına göre yokuş çamur kar vs. araç elektronik sistem ile otomatikman 4 çekere geçiyor. 1 ve 2. viteslerde ise şanzıman bulunduğu viteste ( 1 veya 2) kilitleniyor. 1. ve 2. vitesler yokuş çıkarken daha fazla güç, dik yokuş inerken daha fazla motor freni sağlar.Kaygan zeminlerde veya karlı yerlerde kalkış yaparken patinajı önlemeye yardımcı olur.1 viteste azami 60 Km/h ,2. viteste azami 108 Km/h ;D ( Over Drive Kapalı iken ) azami 160 Km/h öneriliyor. (Honda Kullanma Kılavuzundan) Kendi deneyimlerim de sürekli izlediğim 1 ve 2. viteslerde aracımın arka lastiklerde de itici bir kuvvetin etkisinde olduğunu arka diferansiyal çalıştığı zaman farklı bir tork sesi duyuyorum. Umarım açıklayıcı olmuştur. :smiley:

Teşekkür ederim Sinan bey zahmetler verdim size. Benim sadece arka differansiyel kilidi olayına kafam takılmıştı oda yokmuş zaten. Bende Hr-v'mi satınca sizin modelinizdeki bir cr-v düşünüyorum. Nasip bakalım ::smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,678
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.