Çöpe Atacaklarınızı Bize Yollayın

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan penguen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,353

penguen

Zirve
Ben Şırnak Kız Meslek Lisesi müdiresiyim. Sizden okul olarak bir ricamız olacak. Lütfen yanlış anlaşılmasın, değerlendirebildiğiniz ürünlere değil sadece çöpe atmayı düşündüğünüz ürünlere talibiz.

Örneğin kaçık çorap, kırılmış bir biblo, sökülmüş yırtılmış yıpranmış bir giyecek gibi...

Veya herhangi bir ambalaj kağıdı, onun kurdelesi de olabilir... Elinizin altındaki çöpe atmak istediğiniz her şey işimize yarayabilir. Lütfen kullanabileceğiniz veya maddi olarak size geri dönebilecek şeyleri düşünmeyin. Sizden kullanılmamış ve satabileceğiniz ürünleri de istemiyoruz. Nedenini açıklamak daha duyarlı olmanızı sağlayacak diye düşünüyorum.

Okulum tam gün ve öğrencilerim genel olarak köylerden geliyorlar. O yüzden öğle yemeği yiyemiyorlar. Onlara öğle yemeği çıkarabilmek için, öğretmen arkadaşlarımla birlikte kermes düzenliyoruz. Ve bu tür atık materyalleri değerlendiriyoruz.

Bu konuda duyarlı olursanız ve bir kişi de olsa çevrenize iletirseniz çok sevinirim.

Unutmayın sizin o çöp dediğiniz şey bir kız öğrencinin bir öğün de olsa karnının doymasına yarayacak bir ürüne dönüşebilir... Şimdiden teşekkürler.

Nazmiye Demirel Kız Meslek Lisesi/Şırnak Tel:(0486)216 17 34 e-posta: nazmiyedemirel@edu.tr.tc

Doğu 'daki okullarda çocuklarımızın her şeye ihtiyacı olduğunu unutmamalıyız. Evlerimizde gerçekten gerekli gereksiz, kırık dökük, çatlak, eğri büğrü ne kadar kullanmadığımız eşya vardır kim bilir?.. Mutfak raflarını bir karıştırsak, elbise dolaplarını, çekmeceleri indirip bir baksak. Hele şu bahar aylarında bir, dip bucak temizliği yapsak... Eminim bu çocuklar için yığınla "çöpe atılacak " eşya buluruz... İşte bu kahraman öğretmenler de onları geri kazandırarak, çocuklara öğle yemeği sağlamaya çalışıyorlar.

17.04.2007 - Hürriyet

Ynt: Çöpe Atacaklarınızı Bize Yollayın

penguen' Alıntı:
Ben Şırnak Kız Meslek Lisesi müdiresiyim. Sizden okul olarak bir ricamız olacak. Lütfen yanlış anlaşılmasın, değerlendirebildiğiniz ürünlere değil sadece çöpe atmayı düşündüğünüz ürünlere talibiz.

Örneğin kaçık çorap, kırılmış bir biblo, sökülmüş yırtılmış yıpranmış bir giyecek gibi...

Veya herhangi bir ambalaj kağıdı, onun kurdelesi de olabilir... Elinizin altındaki çöpe atmak istediğiniz her şey işimize yarayabilir. Lütfen kullanabileceğiniz veya maddi olarak size geri dönebilecek şeyleri düşünmeyin. Sizden kullanılmamış ve satabileceğiniz ürünleri de istemiyoruz. Nedenini açıklamak daha duyarlı olmanızı sağlayacak diye düşünüyorum.

Okulum tam gün ve öğrencilerim genel olarak köylerden geliyorlar. O yüzden öğle yemeği yiyemiyorlar. Onlara öğle yemeği çıkarabilmek için, öğretmen arkadaşlarımla birlikte kermes düzenliyoruz. Ve bu tür atık materyalleri değerlendiriyoruz.

Bu konuda duyarlı olursanız ve bir kişi de olsa çevrenize iletirseniz çok sevinirim.

Unutmayın sizin o çöp dediğiniz şey bir kız öğrencinin bir öğün de olsa karnının doymasına yarayacak bir ürüne dönüşebilir... Şimdiden teşekkürler.

Nazmiye Demirel Kız Meslek Lisesi/Şırnak Tel:(0486)216 17 34 e-posta: nazmiyedemirel@edu.tr.tc

Doğu 'daki okullarda çocuklarımızın her şeye ihtiyacı olduğunu unutmamalıyız. Evlerimizde gerçekten gerekli gereksiz, kırık dökük, çatlak, eğri büğrü ne kadar kullanmadığımız eşya vardır kim bilir?.. Mutfak raflarını bir karıştırsak, elbise dolaplarını, çekmeceleri indirip bir baksak. Hele şu bahar aylarında bir, dip bucak temizliği yapsak... Eminim bu çocuklar için yığınla "çöpe atılacak " eşya buluruz... İşte bu kahraman öğretmenler de onları geri kazandırarak, çocuklara öğle yemeği sağlamaya çalışıyorlar.

17.04.2007 - Hürriyet
Mrb.duyarlılığınız beni mutlu etti,fakat biz dökük kırık eğri büğrü malzemeleri bir araya getirip gönderecek kadar düşmedik asla,Bir yardım söz konusu ise pırıl pırıl tertemiz malzemelleri yollamayı daha doğru buluyoruz doğrusu budur,oradaki şartları biliriz,okumanın zorluğunu daha iyi bilirim,yönetim bu konu ile ilgilenecektir,bizlerede gereğini yapmak düşecektir saygılar sunarım.

UFUKK' Alıntı:
Merhaba.duyarlılığınız beni mutlu etti,fakat biz dökük kırık eğri büğrü malzemeleri bir araya getirip gönderecek kadar düşmedik asla,Bir yardım söz konusu ise pırıl pırıl tertemiz malzemelleri yollamayı daha doğru buluyoruz doğrusu budur,oradaki şartları biliriz,okumanın zorluğunu daha iyi bilirim,yönetim bu konu ile ilgilenecektir,bizlerede gereğini yapmak düşecektir saygılar sunarım.

aynen haber bekliyoruz.

Okula e-mail attım ama geri dönüş yapan olmadı.
Ardından telefon ile aradım ama cevap veren olmadı.
Ben de meraklanıp internetten başka iletişim numarası bulmaya çalıştım.
Fakat numara değil aşağıdaki yazıları buldum.

50 e-posta attı, 485 koli geldi

Şırnak Kız Meslek Lisesi Müdürü Dilek Tatar "Kullanılabilecek değil, çöpe atmayı düşündüklerinizi bize gönderin" e-postası sonucu 10 günde 485 yardım kolisi aldı.

50 e-mail attı, 485 koli yardım geldi

Şırnak'ta lise müdürü Dilek Tatar'ın internetten yardım istediği okuluna, koli yağdı. Tatar, fazla gelen yardımı, çevrede ihtiyacı olan okullara gönderdi.

Şırnak Nazmiye Demirel Kız Meslek Lisesi Müdürü Dilek Tatar, izlediği bir televizyon programından etkilenerek Türkiye'deki bazı firmalarla yurtdışındaki sivil toplum kuruluşlarından e-mail ile yardım istedi. Tatar'ın "Kullanılabilecek değil, çöpe atmayı düşündüklerinizi bize gönderin" dediği yaklaşık 50 e-mail'in ardından okula yardım yağdı. 10 günde 485 koli geldiğini belirten Tatar, yiyeceklerin öğrencilere öğle yemeği olarak verildiğini, giyim malzemelerinin ise dağıtıldığını belirtti. Tatar, "Arta kalanları ise yardıma ihtiyacı olan diğer okullara veriyoruz" dedi.

YAPTIĞI YARDIMI BELGELEDİ
Okul yönetimi, mayıs ayında, artık malzemelerden üretilen ürünleri kermeste satacak. Elde edilecek gelir okul aile birliği bütçesine aktarılacak. Gösterilen hassasiyetin kendilerini mutlu ettiğini belirten Tatar, "Dağıtım yapılırken görüntü çekerek CD'lere yüklüyoruz. Bunları kolileri gönderen firma ve kişilere ileterek, yardımlarının amaçlarına ulaştığını belirtiyoruz" dedi.

Şırnak Kız Meslek Lisesi, öğrencilerin öğle yemeği yiyebilmesi için yardımlarınızı bekliyor
Şırnak Nazmiye Demirel Kız Meslek Lisesi’nde öğrencilerin öğle yemeği yiyebilmesi için kampanya başlatıldı. Okul yönetimi tüm Türkiye’ye çağrıda bulunarak, çöpe atılması düşünülen ürünlerin kendilerine gönderilmesini istedi.

Şırnak’ta eski ürünler kermesle satıldıktan sonra, toplanan parayla çocukların yemek yemesi sağlanıyor.
Kampanya hakkında bilgi veren Okul Müdiresi Dilek Tatar, ulaşabildiği her yere mektup ya da e-maille çağrı yaptığını söyledi. İnsanların kullanmadığı eşyaları, kermes yoluyla satarak, öğrenciler için öğle yemeği temin etmeye çalıştıklarını belirten Tatar “Okulumuzda tam gün eğitim-öğretim yapılıyor ve öğrencilerimizin büyük çoğunluğu köylerden geliyor. Köyden geldikleri için de öğle yemeği yiyemiyorlar. Bize ulaştırılan eşyaları kermeste satarak, öğrencilere yemek çıkarmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Karşılık buldu
Çağrısına ülkenin dört bir yanından yanıt geldiğini anlatan Dilek öğretmen, kısa sürede 700’ü aşkın kolinin ellerine ulaştığını söyledi. Gelen yardımların kendi okulundaki öğrencilerin yanı sıra çevre okullardaki öğrencilerin ihtiyaçlarının karşılanmasında da kullandığını kaydeden Dilek öğretmen, şöyle konuştu: “Çağrımızın karşılık görmesi sonucu köyden gelen öğrencilere öğle yemeği vermeye başladık. Gelen yardımlar konusunda da son derece titiz davranıyoruz. Gönderilen eşyaların tümünü kayıt altına alıyoruz. Yardımların dağıtımını da fotoğraflayarak belgeliyoruz. Tutulan kayıtları, yardım gönderen kişi ve kurumlara birer teşekkür CD’si olarak göndereceğiz. Ayrıca okulumuzun web sitesinde de hem yardım gönderenlerin isimlerini, hem de çektiğimiz görüntüleri yayınlayacağız.”

Yoğun ilgi gören yardım taleplerinin aslında bir geri dönüşüm projesi olduğunun altını çizen Tatar “Burada anlatmak istediğimiz kesinlikle ‘açız, bize çöplerinizi verin’ değil. Amacımız üreten kızlar yetiştirmek, sürekli tüketen değil” dedi. Tatar, planladıkları kermesin ise mayıs ayının ilk yarısında yapılacağını söyledi.
Şırnak Kız Meslek Lisesi’nin 275 öğrencisi bulunuyor. Okulda örgün eğitimin yanı sıra Pratik Kız Sanat okulu da eğitim faaliyetini sürdürüyor. 13-18 yaş arası lise öğrencileri örgün eğitim alırken, 17-25 yaş grubundaki kız öğrencilere de Pratik Kız Sanat Okulu’nda eğitim veriliyor. (İzmir/EVRENSEL)

--------------------------------------------------------------------------------

Müjde internete kavuştunuz!
İki küçük öğrenci kucaklarında kendilerine verilen elbise, ayakkabı gibi yardımları tutarken bir yandan da Milli Eğitim Bakanlığı’nın tüm okullara gönderdiği bir afişe bakıyorlar. Bakanlık afişte öğleyin yiyecek yemek bulamayan, giyecek ayakkabısı, elbisesi olmayan öğrencilerin yüzde 90’ının internete kavuşturulduğunu müjdeliyor!..

sosyal Sorumluluk Projeleri başlığı altında bu tarz yardım bekleyen yerler var.
Özellikle kırtasiye malzemesi ihtiyacı olan okull sayısı hayli fazla.
Eğer yardım etme gibi bir talebiniz varsa konulara göz atmanızı rica ederim.
Herkes küçücük bir katkıda bulunsa kocaman bir yardım olur. Minikler okullarında rahat eder.

Bizim de birilerine yardımımız dokunsun diyenler için;
Aşağıda linki bulunan okulun ihtiyaçları hala devam ediyor.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=34727.new#new

İlgi ve bilginize.

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,903
Kayıtlı Üye Sayımız
166,704
Kaydolan Son Üyemiz
Topwebpartners1

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR