Cooper Discover S/T lastikleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Mister_No Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,518

Mister_No

Ana Kamp
Yer
İstanbul
Web
www.paintball.com.tr
selamlar

aracıma discover s/t lastik taktım ama servisimin söyledikleri biraz canımı sıktı.
bu lastiklerle asfaltta biraz da yağış varsa 80 üzerine çıkmamam gerektiğini,aracın fren mesafesinin çok uzayacağı hatta buz pistindeymiş gibi kayıp gideceği söylendi.

marttan itibaren asfalt ve arazi şartlarını sürekli bir arada yaşayacağım için aldım buy lastikleri ama kafam karıştı.

içinizde konuya hakim veya bu lastiklerden kullanan arkadaşım varsa beni bilgilendirebilirmi?

teşekkürler...

Etiketler
Ynt: Cooper Discover S/T lastikleri

Valla ben stt modelini kullanıyorum, yağışta sorun yaşamadım. En güzeli boş alanlarda aracınızı denemeniz. Nerde ne yapacağını öğrenmiş olur ve ona göre davranırısnız en azından..

bildiğim kadarıyla ST model %60 asfalt %40 arazi odaklı bir lastik
elbette asfalt lastiği kadar değil ama servisin söylediği kadar da abartılı olmadığını düşünüyorum.

abartmış...

mt---at lastiklerin kullanım amacını bildiğinizi düşünerek...şunu ilave edelim bi yere yaklaştıkça diğer taraftan uzaklaştığımız bir gerçek...yaniiii...araziye yaklaştıkça asfalttan uzaklaşırız...bi yerden ödün vermeden diğer tarafa yaklaşılabilcek herhangi bir yöntem henüz icat edilmedi otomotiv sektöründe...
o nedenle şu da bi realite eski asfalt lastiğinizin asfalt performansını bu lastiklerden beklememek, eski kullanım şeklimizi biraz değiştirmek gerekli...yani 140 yapıyorsak artık 100 civarına viraya 70 le giriyorsak 50 lere de çekmelisiniz ...

Selamlar,

Lastikleri benden aldınız, servis sizi biraz korkutmuş ve çok abartmışlar, ucuz ST'lerden sandılar belliki, bu tekerin adet fiyatı 350 tl ortalama, sahip olduğunuz lastik değerli ve yurtdışı sitelerinde övgü ile bahsedilen bir lastik. Kataloğunda 100 km hızı geçilmemesi belirtiliyor , zaten bunu aktarmıştım. 100 km den sonra gördüğünüz o devasa dişler araçta titreme ve uğuldama yapıyor bundan da bahsetmiştim. Lastik arazi lastiği ve hem cinsleri içerisinde asfaltta en fazla konfor sunabilen bir model. Ama arkadaşların dediği gibi, araziye yaklaşırsanız asfalttan uzaklaşırsınız. Hiçbir zaman 100 ün üzerinde kayma savrulma vs yaşamadım, zaten sizde test etmişsinizdir sizde yaşamayacaksınız. Aracınız hem yükseldi hemde görsel olarak güzelleşti. ,ben şimdi standart 4 mevsimlikler taktım eski heybeti kalmadı ama ne oldu ses azaldı konfor arttı ama arazi olayım standarda düştü...

http://www.offroaders.com/tech/AT-MT-Tires/Cooper-Discoverer.htm

bu linkten detaylı bilgi bulabilirsiniz. Yorum yapanlar ortak olarak negatif hiç bir yönü olmadığını söylemişler.

teşekkürler cevaplarınız için

merhaba tolga :smiley:

marttan itibaren Türkiye'de ilk defa aynı anda 100 kişinin paintball oynayabileceği bir pist kuruyorum,oraya ulaşana kadar sürekli asfaltta olacağım,alana girdiğim anda arazi başlayacak,servisimin söylediği bu sebeple acaba dedirtmişti bana...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,739
Kayıtlı Üye Sayımız
166,557
Kaydolan Son Üyemiz
Takezo

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR