Çok Dikkat Edelim...Dalış Kazası.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SEVAL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 33
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,417

SEVAL

www.sevalduban.com
Web
www.sevalduban.com
4-Mayıs Pazar günü Ankara' lı bir dalış merkezimizce, Alanya'daki bir dalış merkezimizin teknesi ile yapılan eğitim dalışında, Bülent Demirci adındaki 31 yaşındaki bir sporcumuz hayatını kaybetmiştir. Adli ve Tıbbi soruşturma başlamış olup, ayrıca TSSF tarafından da inceleme başlatılmıştır.

Etiketler
Çok üzücü,

Bu tip haberler genelde basına yansımıyor diye düşünüyorum. Yansıması ülkemizde zaten zorlukla gelişen spor için olumlu olmaz ancak sanırım bu konunun ticaretini yapan şirketler içinde caydırıcı olacaktır.

Eğer konuşulanlar doğruysa, dalıcı tekneye çıktığında hayatta olup, teknede oksijen tüpü ve gerekli ilkyardım donanımı bulunmamasından dolayı hayatını kaybetmiştir. Tabii bunlar dedikodu da olabilir. Adli sürecin sonucunu beklemek lazım.

Ynt: Çok Dikkat Edelim...Dalış Kazası.

Söylentinin doğru olma ihtimali çok yüksek :(
Türkiye' de tam donanımlı dalış teknesi neredeyse yok denecek kadar az.
Donanımdan vazgeçtim, oksijen tüpü bile yok çoğunda.

Kiminle daldığınıza çok dikkat edin. Tatil yörelerinde yoldan müşteri çeviren dalış merkezlerine itibar etmeyin, söz konusu olan hayatınızdır.

Ben de tam bugün Salih'le (Huzzik) dalma konusunu konuşmuş, kurs almaktan bahsetmiştim. Oldu mu şimdi?
Hangi sporu yaparsak yapalım gerekli tedbirleri almadan yapmamalıyız. Yoksa sonuç ortada...

Bu tür haberler şevkinizi kırmasın. Kurallarına uymadığınız her hareket ölümcül sonuçlar doğurabilir. Üst geçit varken otobandan geçerseniz karşıya, aldığınız risk meydandadır. Dalışta kurallara, verilen talimatlara uyar, her türlü teçhizatın eksiksiz ve çalışır durumda olmasına dikkat ederseniz, dünyanın en keyifli aktivitelerinden biridir.

evet arkadaslar ıkıyıldır dalıyorum ve eyıtımını alıyorum yurumeyı bılmeden kosmaya kalmadıkca hıcbır sorunyok kurallara uydukcabır sorunda yok gercekten cok zevklı herkeze tavsıye edebılırım

HAKLISINIZ,BIR DALGIC OLARAK HER ZAMAN TEDBIR DIYORUM VE KURALLARA UYMAK GEREKIR.

phobios' Alıntı:
Kiminle daldığınıza çok dikkat edin. Tatil yörelerinde yoldan müşteri çeviren dalış merkezlerine itibar etmeyin, söz konusu olan hayatınızdır.

Kesinlikle katılıyorum. Temmuz ayında Marmariste discovery dalış yaptım. ilk dalışta 3mt ikinci dalışta 15mt derinliğe kadar indirdiler bizi. Sonusuzca dalışımızı tamamladık. Daha sonra bu hobiyi devam ettirmeye karar verdim ve İstanbul'da CMAS 1 yıldız kursuna katıldım. Kursta öğrendiklerimden sonra ne kadar riskli ve tehlikeli bir dalış yaptırıldığının farkına vardım. Tatil yörelerinde, sağlık açısından oluşabilecek riskler hakkında hiçbir uyarı ve brifing verilmeden uygun olmayan derinliğe dalış yaptırılıyor. 15mt de eğitimsizlikten kaynaklanan bir hata insanın hayatına mal olabilir.

Yazın kömür limanına yaptığım gezi neticesinde bende dalma konusunda heveslenmiştim. Hatta yanıma arkadaş bile ayarlamıştım. Ama kimle konuşsam olumsuz bir şey söyledi herkesin o konuda bir aci tecrübesi var. Karadenizli biri olarak ne yazıkkı yüzmeyi bile doğru durusu bilmezken dalmayı düşünmekle kendimi mi zorluyorum. Şimdilik askıda bilmiyorum ne yaparım diye.

kazanın nedeni açıklandı mı?dogrusu duymadım ben bu kazayı?ankaradayım ve dalıyorum ama...
SEVAL' Alıntı:
4-Mayıs Pazar günü Ankara' lı bir dalış merkezimizce, Alanya'daki bir dalış merkezimizin teknesi ile yapılan eğitim dalışında, Bülent Demirci adındaki 31 yaşındaki bir sporcumuz hayatını kaybetmiştir. Adli ve Tıbbi soruşturma başlamış olup, ayrıca TSSF tarafından da inceleme başlatılmıştır.

dalışta da her zaman ve heryerde olması gerektiği gibi dikkatli olmalı,bilinçli şekilde hareket etmeliyiz

bende dalışa yeni başladım.dalış konusunda kendi tedbirinizi alırsanız en sağlıklısı.biz anca böyle tedbir alarak çözüm bulmaya çalışıyoruz.herkes sağlık ve techizat konusunda malzemleri şahsi olarak temin etmeye çalışyor.dalışta farkında olmadan kayaya elimi sürttüm ve elim kesildi.çok ufak bi kesik.tekmeye çıktığımda teknede yara bandı bile yoktu.denildiği gibi tedbirinizi ve eğitiminizi aldıktan sonra ayrı bi dünya.tarif edilemiyecek bi dünya her kişinin hayatta 1 kerede olsa bu duyguyu tatması lazım.

Olayla ilgili detaylı bilgi verilmediğinden ne olduğunu tam kavrayamadım. Ama bir eğitim dalışında ölümlü bir kaza oluyorsa dalış eğitimi veren okulların yetkinliğine de bakmak gerekir diye düşünüyorum. Tekne yeterli değilse bu zaten tartşılmaz...Ama kazada kaybettiğimiz arkadaşımız neyi ne kadar biliyordu, bilmediği şeylerden o mu sorumluydu??? Her şey tartışmaya o kadar açık ki...!

Arkadaşlar herkese merhaba, 16 -17 yıldır mesleki olarak dalgıçlık yapmış biri olarak en güvenilir iş ve spor aktivitesi olduğunu söyleye bilirim. tabiki işi kuralına göre yaparsanız. dalış ve trafik kuralları aynı mantalitelere dayanır. hergün dikkat edersiniz bir gün etmesseniz hayatınıza mal olur..
yıllarca yurt dışı ve yurt içi büyük projelerde sanayi dalgıçlığı yaptım ve gördüm ki bu iş bir ekip işidir.O2 tüpü ,ilk yardım gereçleri, yedek hava kaynağı,şarjlı bir telsiz telefon , GPS, bunlar gerçekten önemli ve ihtiyaç duyulan gereçlerdir.

ülkemizde dalış sporu küçümsenemeyecek kadar yol kattetmiştir.fakat bu sporla uğraşanlara devlet malesef gereken hassasiyeti göstermemektedir.basınç odaları ve sayıları yetersizdir. Birçoğunun kalifikasyonu kullanmaya müsait değil.sahil güvenlik ,arama kurtarma teşkilatları,itfaiye,personelinin ilk yardımdan haberi yok. yurt dışında platforda dalgıçlık yapmak için ingilterede 2 hafta diver medic kursuna gitmiştim 5000-6000 euro ya mal oldu. iğne vurmaktan ,sonda takmaya ,doğumdan ,dikiş atmaya herşeyi öğrettiler..3 yıl sonra gel tekrar sınava gireceksin dediler... komik ama sağlık bakanlığı bu sertifikalarımı tanımıyor:smiley: 250 tl ye ilk yardımcı sertifikası almam gerekli imiş falan filan..
bizim daha çok yol katetmemiz gerek..en son helikopter kazasında kurtarma konusunda nerede olduğumuz ortada.. kimse kendini kurtarılacak pozisyona düşürmesin .. iyi dalışlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,839
Kayıtlı Üye Sayımız
166,625
Kaydolan Son Üyemiz
cumhur kaya

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR