Ynt: ÇOK ACİL 1954 MODEL WİLLYS ŞASİ NUMARASI NERDE OLUR??
Dostum selam,
Hayirli olsun resimleri bizimle paylasirsan seviniriz.
BU arada sorunun asil cevabı. Willyslerde sase numarasi yok. Seri numarasi ve motor numarasi var. Seri numarasi hava filtresinin solunda duvarda zaten goguste, onu gormus olman lazım. Willys overland vs.vs. yazıyordu ustunde sanirim. Gercekten 54 modelse 454 GB2 10001 ile 41292 arasinda olmasi lazım.
Saseye cakili degil. (Tabi muayenede sorun yasayıp kafadan sagina soluna caktirmis olanlar olabilir veya universite filan. ) Ama orjinali metal levha uzerine cakili.
Bazi araclarda sase uzerinde cakili, ama o da sadece son 6 rakamı. sanirim genelde yolcu tarafı arka makasın ustune gelen kısımda bulunuyor ki onu da kupayı ayırmadan goremezsin sanirsam. Ki zati 6 rakamı da eksik numara diye kabul etmezler.
Motor numarasi ise su pompasinin ustunde, benim arac gibi bazılarında ise sonradan motor yenilenirse veya baska bilemedigim sebeplerden dolayı motor numarasi yoksa, trafik bolge mudurlukleri bir numara veriyor ki bu da aynı zamanda aracın uzerine de cakiliyor MTBM XXX seklinde. Unal abinin dedigi yerde.
Sase icin de belki oyle bir uygulama yapılıyor olabilir.
Benim hala yatıyor en son muayeneye goturcektim, son anda aksilik cikti goturemedim o yuzden muayenede ne diyorlar bilemem.
Sinan