Cj'min Yeni Cicileri Geldi Amerikadan

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ercanaslan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 46
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,083
Ynt: Cj'min Yeni Cicileri Geldi Amerikadan

Çok şık görünüyor iyi günlerde kullan
Bi ara kutlayalım bunu Ankara'da :smiley:

Etiketler

Ercan,hayırlı olsun.Epey bir yol almışsın.İyi bir donanımla güzel bir expedition aracı olur.
Ben de CJ5 i satıp birtane bundan alsamda çadır-uyku tulumu vs biraz daha uzun soluklu gezilere mi çıksam acaba?

seyit' Alıntı:
Ercan,hayırlı olsun.Epey bir yol almışsın.İyi bir donanımla güzel bir expedition aracı olur.
Ben de CJ5 i satıp birtane bundan alsamda çadır-uyku tulumu vs biraz daha uzun soluklu gezilere mi çıksam acaba?
Abi çok teşekkür ederim. Bende montajı tamamlayayım ilk iş bir tavan çadırı yapacağım. Cj5 kullanmış ve cj8 geçen biri olarak cj8 den çok memnunum. Ki alırken arkasını kesmekti planım ama kullanınca direk vazgeçtim. Orjinal hali çok daha iyi.

Kesip kısaltmadığın iyi olmuş.Kısa araçlar arazide olmadık yerlere girip çıkmak için avantaj sağlıyor.Arka kısmı kargo alanı olarak kullanıp en fazla bir yolcu ile CJ5 bölge içinde dağ tepe dolaşmak için daha uygun,fakat hem biraz daha kalabalık ve hemde biraz daha fazla kamp malzemesi vs ile bölge dışı daha uzun ve biraz da yol dışı geziler için CJ8 çok daha uygun.
Çadır konusuna gelince; bende üç adet çadır var fakat şimdilerde düşüncem içerisine odun sobası kuracağım cinsten ve çadır bezinden bir çadır dikmek.Tabii araç üstü değil de yine yere kurulacak.Mevcut çadırlarım yaz koşulları için uygun fakat daha soğuk zamanlarda ve yüksek yaylalarda odun sobası aranıyor.

seyit' Alıntı:
Kesip kısaltmadığın iyi olmuş.Kısa araçlar arazide olmadık yerlere girip çıkmak için avantaj sağlıyor.Arka kısmı kargo alanı olarak kullanıp en fazla bir yolcu ile CJ5 bölge içinde dağ tepe dolaşmak için daha uygun,fakat hem biraz daha kalabalık ve hemde biraz daha fazla kamp malzemesi vs ile bölge dışı daha uzun ve biraz da yol dışı geziler için CJ8 çok daha uygun.
Çadır konusuna gelince; bende üç adet çadır var fakat şimdilerde düşüncem içerisine odun sobası kuracağım cinsten ve çadır bezinden bir çadır dikmek.Tabii araç üstü değil de yine yere kurulacak.Mevcut çadırlarım yaz koşulları için uygun fakat daha soğuk zamanlarda ve yüksek yaylalarda odun sobası aranıyor.
Abi çadırın yapım aşamaşarını umarım paylaşırsın bizimle :smiley:

Abi uzun araç kesinlikle avantajlı. Hele kapıdaki U yerine S olması cj 5 e binip inerken yoruyor adamı. Ama :smiley:) tabi aması da var şu römork olayı bir sonuçlansın siz o zaman görün cj 5 i :smiley:) ezdirmem 5 leri 8 lere :smiley:)))))

ercanaslan' Alıntı:
Abi çadırın yapım aşamaşarını umarım paylaşırsın bizimle :smiley:

Kamp çadırından önce benim Willys'in tentesi sırada.İki kapısı kasalarıyla birlikte yenileniyor.İskelet aksamı yapıldı,kapı yüzleri 4mm kompozit malzeme olacak ve sıra onların CNC de kesimine geldi.Bugün gittim kesecek adamın biraz işi var sanırım Cumartesi gibi falan benim işe el atabilecek.Kapılar aradan çıkınca oturup tentesini dikeceğim.Ardından git gel suretiyle bazı ufak tefek işleri daha var.Kamp çadırı ondan sonraki iş.Ancak biraz piyasa araştırması yaptım.Sobacılarda çok kibar mini kuzine ler var,onlardan birtane alacağım.Bir diğer sorun ise soba borusunun çadır duvarından dışarı çıkacağı kısma yanmaz kumaştan parça dikmek gerekiyordu,onu da Emin'in bana verdiği bir linkte buldum.Asıl sorun çözüldü,gerisi kafama göre ölçülendirip,direk aksamını minimum düzeye indirecek şekilde bir kalem kağıt çalışması yapıp sonra oturup dikmek.Ham bez denilen parafinsiz çadır bezi piyasada bol.Kolay kolay su falanda geçirmiyor.

izrafeel' Alıntı:
Abi uzun araç kesinlikle avantajlı. Hele kapıdaki U yerine S olması cj 5 e binip inerken yoruyor adamı. Ama :smiley:) tabi aması da var şu römork olayı bir sonuçlansın siz o zaman görün cj 5 i :smiley:) ezdirmem 5 leri 8 lere :smiley:)))))

Arazide uzun ve kısa boy farklı koşullarda farklı avantajlar getiriyor.Şayet "Rock Crawler" yapanlar gibi genel kullanım ağırlıklı olarak oldukça yüksek merdiven basamağını andıran tür yerlere de çıkmak ise kesinlikle uzun araç.Yok genel amaçlı dağ-tepe dolaşmaksa( Özel parkurlarda yapılan görmeye alıştığımız off road konu dışı) bu kez kesinlikle kısa araç.Land Rover Series ıı ve Series ııı lerin Willys'e olan boy farkından kaynaklanan karın açısı farkı birlikte yıllarca ava gittiğimiz için Wills in geçip onların karnının altından takılmaları nedeniyle bizzat gözlemlerimle sabit bir durum.Ayrıca oldukça dik dağ yamaçlarından çok dar sel deresi içlerine inip tekrar karşı yamaca tırmanışa geçerken kısa boy avantajı ile Willys diğer yamaca geçerken daha uzunca olanlar hem ön ve hem de arka tamponlarıyla takılıp askıda çok kaldılar.Örnekleri çoğaltmak mümkün.Yani kullanım amacı doğrultusunda her iki tür ayrı ayrı avantajlara sahip.

Abi ben o kadar off road yapmıyorum. Arabaya kıyamıyorum. Herhalde tırmandığım yerler en fazla 5 ile 10 derece arası. Ben bagaj alanına çok takılıyorum. Semaver, çadır, olta takımı, odunlar ve kömür, küçük bir buz dolabı vb. ihtiyaçlar için römork şart oldu. Yine de bugün cj toplayacak olsam CJ 7.5 dedikleri ölçüleri uygun bulurdum. Daha önce Göktuğ abinin yaptığı gibi.

Hem arka koltuk bacak mesafesi hemde bir kaç eşya koymak için yeterli alanı sunuyor. Ayrıca arka uzunluk ta çok fazla açılmıyor. Neyse bakalım o CJ sevdası daha çok yakar bizi :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,620
Kaydolan Son Üyemiz
questahotel

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR