CJ'ler için Kullanma Kılavuzu ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan chala Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,276

chala

Kamp III
Yer
Şimdilik Ankara
forumda takip ediyorum , cherokee ile ilgili çok yararlı kullanma kılavuzları yayınlanıyor. acaba cj içinde böyle bir çalışma yapılabilir mi, araçlarımızın tüm özelliklerini tam olarak bildiğimizden emin miyiz? mevcut böyle bir kılavuza ulaşabilen diğer bütün üyelere çok yararlı olabilir.

Etiketler

Ynt: CJ'ler için Kullanma Kılavuzu ?..

evet örneğin orjinalinde kalorifer ısısını ön cama , ayaklara , başa veya ortama dağıtan kumanda düğmesinin fonksiyonunu hep merak etmişimdir. artı düğmeler orjinal yerlerindemi.

ve kaçımızın cj sinde silecekler çalışırken ön cama su sıkan mekanizma çalışıyor, ve hangi düğmeyle.

benim aracımda silecek hızı 3 kademe ve yine silecek düğmesinden su veriyor.

benim aracımda da silecek düğmesinden su atıyor.
bir de far düğmesini çevirdiğimde iç aydınlatma lambalarının seviyesini açıp kapatabiliyor...
bunu çok sonradan farkedebildim :smiley:

ben cj mi alırken eski sahibi iç aydınlatmayı göstermişti allahtan. yoksa keşfetmem sorun olabilirdi. aslında gerçekten cj ler için böyle bir kılavuz varsa mutlaka çok işe yarayacaktır.

her usta anlamadığından sahipleri de ustalaşıyor zamanla. mesela gres konusu. cj lerde greslememiz gereken kaç nokta olduğunu tam olarak bilen var mı. paylaşabileceğimiz bir kılavuz olsa işimiz çok daha kolay olurdu.

türkiye deki cj lerin hemen hemen hepsi resmi dairelere askeriyeye geldiği için eğer bir kullanma kılavuzu ile gelmişse bunlar askeriyede veya resmi dairelerde kalmıştır. böyle bir kılavuz hazine değerindedir.

Sayın ErdincK 1981-1986 Jeep Parts Manual isimli kataloğun ismi nedir hangi firma çıkarmış bu kataloğu nerede bulabiliriz ve fiyatı nedir.Ayrıca bu kataloğu nasıl tercüme yaptırabiliriz malum her arkadaşımızın yabancı dil seviyesi aynı değil eğer bu tercümeyi yaptırabilirsek tüm gezenbilir ailesi süper bir kaynağa sahip olacaktır.

marmariscj7' Alıntı:
Sayın ErdincK 1981-1986 Jeep Parts Manual isimli kataloğun ismi nedir hangi firma çıkarmış bu kataloğu nerede bulabiliriz ve fiyatı nedir.Ayrıca bu kataloğu nasıl tercüme yaptırabiliriz malum her arkadaşımızın yabancı dil seviyesi aynı değil eğer bu tercümeyi yaptırabilirsek tüm gezenbilir ailesi süper bir kaynağa sahip olacaktır.

verdiğim linke tıklamanız yeterli olacaktır

saygılarımla

Merhaba,
Bugün geldim, hoşbuldum.
11 yıldır 79 CJ7 kullanıyorum. Aydınlı bir çiftçiinin özel olarak USA dan getirttiği orijinalliği bozulmamış bir CJ7'nin ikinci sahibiyim.
10 yıl önce amazon.com dan aldığım Chilton Repair Manual kullanıyorum. Çok memnunum.

http://www.amazon.com/Scrambler-1971-86-Chiltons-Repair-Manual/dp/0801985366

Oturduğum yer yerleşim yeri dışında olduğu için ADSL yok. Kitabı tarama ve gönderme olanağım olmadığı içim ancak acil konularda şema/bilgi yardımında bulunabilirim.

Görüşmek üzere, sevgiler.

35NBU53.jpg

CJ04.jpg

imkanlarınız dahilinde kullanma kılavuzunu çevirip zaman zaman yayınlarsanız çok faydalı olacaktır, şimdiden teşekkürler.
Buggy' Alıntı:
Merhaba,
Bugün geldim, hoşbuldum.
11 yıldır 79 CJ7 kullanıyorum. Aydınlı bir çiftçiinin özel olarak USA dan getirttiği orijinalliği bozulmamış bir CJ7'nin ikinci sahibiyim.
10 yıl önce amazon.com dan aldığım Chilton Repair Manual kullanıyorum. Çok memnunum.

http://www.amazon.com/Scrambler-1971-86-Chiltons-Repair-Manual/dp/0801985366

Oturduğum yer yerleşim yeri dışında olduğu için ADSL yok. Kitabı tarama ve gönderme olanağım olmadığı içim ancak acil konularda şema/bilgi yardımında bulunabilirim.

Görüşmek üzere, sevgiler.

Kitap 1000 sayfa civarında. Çeviri için yeterli zaman, yayınlama için internet bağlantısı imkanı bulabileceğimi sanmıyorum. Ancak ilgili konularda sorular olduğunda o bölümle ilgili bilgi/şema paylaşımı yapabilirim.

Ayrıca hala satılıyor mu diye amazon.com'a baktım. Yeniden indirime girmiş, 19,77 USD olmuş. Ben 24 USD ödemiştim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,611
Kaydolan Son Üyemiz
halilkarabacak

Çevrimiçi üyeler

Geri