CJ5 tuvde koltuk sayisi sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan nboya Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,274

nboya

Kamp II
Yer
KAYSERİ
degerli abilerim arkadaslar herkese selamlar,
aracim daha onceki muayenesinde 5 kisi olarak gecti simdi koltuk sayisi sorunu diye trafikten polnet istiyorlar yani 4 kisilik yap demeye getirdiler,53 model willys de arkada 2li koltuk ta yok camurluk uzerinde tabure gibi sorunsuz muayeneden gecti bu kriteri neye gore belirliyorlar 2liyi soksem camurluk uzerindekilerle gecermi bu isin yolu yordami nedir?aracimi 4 kisiye dusurmek istemiyorum 5 kisilik cok ornek varmyardimlarinizi beklerim saygilar

Etiketler
Ynt: CJ5 tuvde koltuk sayisi sorunu

nboya' Alıntı:
degerli abilerim arkadaslar herkese selamlar,
aracim daha onceki muayenesinde 5 kisi olarak gecti simdi koltuk sayisi sorunu diye trafikten polnet istiyorlar yani 4 kisilik yap demeye getirdiler,53 model willys de arkada 2li koltuk ta yok camurluk uzerinde tabure gibi sorunsuz muayeneden gecti bu kriteri neye gore belirliyorlar 2liyi soksem camurluk uzerindekilerle gecermi bu isin yolu yordami nedir?aracimi 4 kisiye dusurmek istemiyorum 5 kisilik cok ornek varmyardimlarinizi beklerim saygilar

Merhabalar bende ilk defa duydum cj8 olsa anlarım bi yere kadar ama willyslerde bilemiyorum.Önceki muayeneyi örnek teşkil ettiremiyor musunuz ? Başka muayene istasyonuna gitmenizi tavsiye edebilirim belki değişir durum ama en son çare proje çizdirmek gibi duruyor.

Ynt: CJ5 tuvde koltuk sayisi sorunu

Araç tescil belgesindeki "İstiap haddi" ticari araçlarda yük ağırlığını, yolcu taşıma amaçlı araçlarda sürücü hariç yolcu sayısını gösterir. Eski ruhsatlarda kafaya göre rakamlar yazılmış. TÜV muyenelerinde ise Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Ölçüler ve Kalite Kontrol Genel Müdürlüğünün yayınladığı Araçlar için Teknik Belge baz alınıyor. CJ'ler için eski tescil belgelerinde "İstiab Haddi" olarak 3 kişi, yeni tescil belgelerinde "Koltuk Sayısı (Sürücü dahil)" olarak 4 rakamı geçerli. Benim tescildeki 4 rakamı 5 yıl önce üçe düşürüldü. Bu yıl Trafik belgemin damga yeri doldu, değişecek. Yeni trafik belgesinde "S1-Koltuk Sayısı" hanesine 4 yazılacağı için mecburen tescil belgesi de değişerek oraya da dört rakamı yazılacak.

Ruhsat değiştirecek arkadaşlar tescil talep formu doldururken özellikle buna dikkat etsinler, TÜV'den geri dönüyor. TÜV muayene belgelerinde de Koltuk Sayısı(sürücü dahil) geçerli.

Ynt: Cj5 Tuvde Koltuk Sayisi Sorunu

bendede 65 model willys var bende aracımı muayeneye hazırlıyorum
arkada karşılıklı çamurluk üstü iki koltuk konulmuş ön tarafta ise tekli birleşik koltuk var ama emniyet kemeri falan yok tabi nasıl olucak şimdi emniyet kemeri olması gerekiyormu _? emniyet kemeri takma yeride yok nasıl daha önceden geçmiş peki muayeneden _?

arsenikli' Alıntı:
bendede 65 model willys var bende aracımı muayeneye hazırlıyorum
arkada karşılıklı çamurluk üstü iki koltuk konulmuş ön tarafta ise tekli birleşik koltuk var ama emniyet kemeri falan yok tabi nasıl olucak şimdi emniyet kemeri olması gerekiyormu _? emniyet kemeri takma yeride yok nasıl daha önceden geçmiş peki muayeneden _?
Arka koltuklardan bahsediyorsan arka emniyet kemeri tüv kusur listesinde M1,M2,M3 sınıfı yolcu taşıyan araçlar ve N1,N2,N3 sınıfı yük taşıyan araçlar için zorunlu. Arazi araçları bu sınıflara dahil değil sanıyorum, üç tüv muayenesinde de arka emniyet kemerim olmamasına rağmen sorun çıkmadı.
Ön koltukta yoksa ağır kusur sayılıyor ve tüv onay vermiyor. Hatta yıpranma durumunu ve bağlama cıvatalarını bile kontrol edip ağır kusur yazabiliyorlar. Senin araçta yoksa ve muayeneden geçmişse ya sökülmüş ya da koltuklar değişmiştir. Kemersiz tüv'den geçemezsin.

emin bey 1951 model willysimizde emniyet kemeri olmadan ve su fiskiyesi olmadan muayeneden gecti.
orjinalinde yok
tedbir amaclı trafik istiyor diye degil biz cj5 ve cj6 yaaraclarımıza taktık.
emniyet kemeri zorunlulugu yok diye biliyorum.

nboya' Alıntı:
emin bey 1951 model willysimizde emniyet kemeri olmadan ve su fiskiyesi olmadan muayeneden gecti.
orjinalinde yok
tedbir amaclı trafik istiyor diye degil biz cj5 ve cj6 yaaraclarımıza taktık.
emniyet kemeri zorunlulugu yok diye biliyorum.

Ben TÜV 2012 kusur listesinin yalancısıyım :smiley:

Ekli dosyalar

• screenshot 1.jpg
    screenshot 1.jpg
    124.9 KB · Görüntüleme: 172

Buggy' Alıntı:
Arka koltuklardan bahsediyorsan arka emniyet kemeri tüv kusur listesinde M1,M2,M3 sınıfı yolcu taşıyan araçlar ve N1,N2,N3 sınıfı yük taşıyan araçlar için zorunlu. Arazi araçları bu sınıflara dahil değil sanıyorum, üç tüv muayenesinde de arka emniyet kemerim olmamasına rağmen sorun çıkmadı.
Ön koltukta yoksa ağır kusur sayılıyor ve tüv onay vermiyor. Hatta yıpranma durumunu ve bağlama cıvatalarını bile kontrol edip ağır kusur yazabiliyorlar. Senin araçta yoksa ve muayeneden geçmişse ya sökülmüş ya da koltuklar değişmiştir. Kemersiz tüv'den geçemezsin.

İlginiz için çok teşekkürler

Bugün 52 model willysimin satışını aldım.Malum Trafik şubeden ruhsatı da aldım.Sorunlarım şunlar:
1) Araçta 1.6 dizel motor var.Motor no ile şasi no tutuyo.Ruhsata aynen işlenmiş.Fakat eski ruhsatında motor hacmi ve gücü yoktu.Yazılmamış.Şimdiki ruhsatta 2000 cc ve 80kw yazıyo.Trafik sisteminde öyle görünüyomuş.

2) Eski ruhsatta istiap haddi 4 kişi yazıyordu (Muayenenin yazıldığı ruhsat bölümünde de aynısı yazıyor) yeni verilende sürücü dahil 5 kişi yazıyor.
Abiler nedir bu:smiley: Ne yapmalıyım ? Anlamadım.Ruhsatı veren polis memuruna durumu izah ettim.Muayenede sorun yaşamazsın ama vergisi 2000 cc ye göre alınır dedi.Nasıl iş devletimin işi anlamadım.Düşünce ve yardımlarınızı bekliyorum.Teşekkürler.

Şöyle bir yazı buldum.
Link: http://www.son-dakika.org/gundem/arac-muayenesi-ruhsatta-koltuk-sayisi-sorunu.html

aten muayene yaprağı doldu.Eğer bu ise yapılacak sorun yok.Ne dersiniz?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR