CJ5 Muayenesi Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mertgp Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,587

mertgp

Ana Kamp
Selamlar,

aranıza yeni katıldım. artık 78 model bir cj 5 sahibiyim
Fotoğraflarını en yakın zamanda paylaşıcam fakat birkaç sorum var.
haftaya muayneye gidicem.
şu anda muaynede sıkıntı çıkaracak etkenler sinyaller ve kemer sorunu olarak gözüküyor.
sinyalleri bir elektrikçide yaptırabilirim sanırım ama aracın ön ve arka koltuklarında kemer yok.
bu sorunu nerede, nasıl ve ne kadara halledebilirim.

anadolu yakasında usta tavsiyelerinizi bekliyorum

Etiketler
cj için arka koltuklarda emmiyet kemeri zorunlulugu yokdur ön koltuklara ise bir parçacıdan tofaş emmiyet kemeri alın kendiniz uygulayın çok basit usta aramanıza gerekyok

bu beni rahatlattı :smiley:
çok sağolun.

eğer muayne tavsiyeleriniz varsa " şuna kesin baktır sıkıntı çıkartırlar! " tarzında, çok yardımı dokunacaktır.
birde şöyle bir sorum var. araç ruhsatta arazi aracı olarak gözüküyor ama muayne randevusu alırken araç cinsinde arazi aracı yok. hangi türü seçmemiz gerekir acaba

bende cj sahibiyim bende dikkat ettikleribi yazayım öncelikle şase no kesinlikle bulun ve motor no her ikisinide kontrol edin , el fireni gitmeden önce ayarlatın zayıfsa giderken sonunakadar sıkın gidin muaineden çıkınca tekrar gevşettirin :smiley: genelde elfireninden çakılıyoz biz :smiley:
ön çamurluklardaki sarı sinyaller genelde parklarla yanıyordur mutlaka sendede öyledir . onlar sadece sinyallerde yanmalı parklardan ayırmanız gerek çok basit oda 2 kablosu var 1 sinyal 1 panjurdaki park lambalarına baglı parkdakini söküp şaseye baglayın işlem tamam

evedilaz' Alıntı:
bende cj sahibiyim bende dikkat ettikleribi yazayım öncelikle şase no kesinlikle bulun ve motor no her ikisinide kontrol edin , el fireni gitmeden önce ayarlatın zayıfsa giderken sonunakadar sıkın gidin muaineden çıkınca tekrar gevşettirin :smiley: genelde elfireninden çakılıyoz biz :smiley:
ön çamurluklardaki sarı sinyaller genelde parklarla yanıyordur mutlaka sendede öyledir . onlar sadece sinyallerde yanmalı parklardan ayırmanız gerek çok basit oda 2 kablosu var 1 sinyal 1 panjurdaki park lambalarına baglı parkdakini söküp şaseye baglayın işlem tamam

Deniz, ön ve arka yan sinyaller hem parklara hem sinyallere bağlı. Normal parklar yanarken sinyal verdiğinizde flaşör devreye girer ve +/- kutuplar değişerek sinyal vermeye başlar. Işık gücünü arttırmak için led ampule geçtiğimde parklar yandı ama sinyal çalışmamıştı. +/- kutup değişimini o zaman orijinal şemadan buldum. Bildiğiniz gibi led ampuller +/- girişleri değiştiği zaman çalışmaz.
Yan lambaların orijinal sistemi iki yönlü olduğu için TÜV'de sorun çıkmaz.

şemadan bende takib ettim hem parkda hemde sinyalde çalışıyor ama geçen sene ben o yüzden tüvden döndüm geçirmediler sadece sinyalde yanmasını istediler halada bu bölgede geçirmiyolar şemayı bende takib ettimherşey normal tüv anormal:smiley:
bende bu hafta tekrar giricem gene aynı şekilde ayırıp gidicem dönünce geri baglantıyı düzelticem

evedilaz' Alıntı:
şemadan bende takib ettim hem parkda hemde sinyalde çalışıyor ama geçen sene ben o yüzden tüvden döndüm geçirmediler sadece sinyalde yanmasını istediler halada bu bölgede geçirmiyolar şemayı bende takib ettimherşey normal tüv anormal:smiley:
bende bu hafta tekrar giricem gene aynı şekilde ayırıp gidicem dönünce geri baglantıyı düzelticem

TÜV konusunda haklısın, her bölgede farklı uygulamalar var. İlk muayenemde tampon koruyucuya takılmışlardı. Tartılmasını, 18 kg'ı geçmediğini teyid etmemi istediler. Gemi konşimentosundaki kayıtlarda orijinal olduğunu görünce taleplerinden vazgeçtiler. Ben TÜV'e giderken tüm belgeleri hatta Chilton Manual'ı bile yanıma alıyorum. Şanslıyım, buradaki TÜV yetkilileri mantıklı çalışıyorlar ve gerektiğinde Chilton'u referans kabul ediyorlar.

İnternet randevusu için otomobil seçilecek. TÜV belgelerinde aracımızın cinsi Arazi aracı/Otomobil olarak geçiyor.

frenler çok önemli bende 4lüler yoktu o ağır kusur yaptırdım sonra kalorifer çalışmadı oda ağır kusur olarak geçio,motor numarası önemli değil okunmasada hafif kusur ama şase numarası önemli güzelce temizleyin benim ruhsattaki numarada bir harf farklıydı ruhsatı değiştirdim falan uğraştım biraz ama hallettim sonunda siz uğraşmazsınız umarım :smiley:

Haftaya elektrik tesisatı sıfırlama işlemine başlanacak bostancıda :smiley:
Umarım tüm sıkıntılarımı yavaş yavaş halledip muaynemide hakkıyla verip keyfini çıkarmaya başlayacağım

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,756
Kayıtlı Üye Sayımız
166,569
Kaydolan Son Üyemiz
lystrakon

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR