CJ5 Motor numarası sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mertgp Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,604

mertgp

Ana Kamp
Selamlar herkese

Aracı yeni aldım sayılır. Haftaiçi muayneye gidicem ve motor numarası kafama takılınca açtım kaputu motorun üstünde bu 7 haneli numarayı buldum
Ama ruhsatta motor numarası olarak NTRB ile başlayan 7 haneli bir kod var.
Acaba doğru yeremi bakıyorum. Eğer numaralar farklıysa başıma gelecekleri bilen varmıdır acaba

Etiketler
Ynt: CJ5 Motor numarası sorunu

resimde görünen yer sanırım manifoldun altı, eğer öyleyse yanlış yere bakıyosunuz aracın sağından bakın bujilerin hemen altında biraz çıkıntılı üzerinde numaraların yazdığı 2*5 cm civarlarında bir çıkıntı var orda yazanlar motor numaranız

Evet şuanda burası direksiyon tarafı. Yani araca önden bakıyo olsanız sağ tarafta kalıyor. ozaman bide yarın diğer tarafı kontrol edeyim sağolun gece gece dert oldu

dert etmeyin bence :smiley: yanlış yere bakmışsınız araca önden bakınca soldan bakın ordaki numarayı karşılaştırın tutuyosa sorun yok :smiley: büyük ihtimal tutar

evedilaz' Alıntı:
3 gün önce tuve girdim cj ile bu duyum yanlış motor no 1 hane bile eksik olsa agır kusur dedilrer
servisden rapor istiyolar en azından burda böyle

dediğiniz doğrudur fakar kusurlar listesine göre itiraz edilebiliyor benim başıma gelmedi fakat bir arkadaşımın başına sizin dediğiniz gibi bir olay geldi son 2 hane yoktu ağır kusur demişler sonra itiraz edip kusur tablosundan baktıklarında sorun çıkarmamışlar..

kusur tablosunu upload ettim linki veriyorum indirip oradan da inceleyebilirsiniz..

http://netload.in/dateiiFdHMqDJ1e.htm

Motorun sağ tarafında buldum sonunda motor numaramı :smiley:
Ruhsatla aynı. İçim bir rahat bir rahat anlatamam

karakeçi67' Alıntı:
peki bu ne anlama geliyor?
araca yeni bir motor attırıp ruhsata işletmeden rahatca binebilecekmiyiz.

yukarıda arkadaşın verdiği bir tablo var kusurların hafif ve ağır oldukları yazıyor orada motor numarası okunmadığı takdir de hafif kusur olduğu belirtilmiş ona istinaden bunu söyledim

ancak motor atılıp motor yazısını silerek muayeneye girmek adamları enayi yerine koymak olur
benzinli bir motor kullanıyorsanız dizeli taksanızda hem görüntü hem sesten adam ruhsatla çelişki olduğunu fark edecektir
motor yazısının silidiğinin de anlaşılması bir ihtimal

bence bu madde motor numarasında sadece bir kaç rakamın sağlıklı okunmadığında geçerli olduğunu düşünüyorum, ama biz Türkler yasayı işimize geldiği gibi yorumlamak istiyoruz ;D ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,756
Kayıtlı Üye Sayımız
166,569
Kaydolan Son Üyemiz
lystrakon

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR