CJ5 mi CJ7 mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan m38a1 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 35
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,312

Etiketler
Ynt: CJ5 mi CJ7 mi?

ben 8 derim:smiley:)amaikisi arasında seçim yapmak gerekirse 5 diyorum ben...ama tabi ki başta da söylediğim gibi benimgönlümde yatan aslan CJ8 (ne yapayım hastayım ben bu canavarlara). iyi günler...

Ben m38A1, 5 ve 7 kullandım ( 7'yi hala kullanıyorum).

özetle 5 çok kısa yola hiç gelmiyor, arazide hoplayıp zıplamak için çok iyi ama asfalttada hoplayıp zıplıyor. Boyunuz 1.70'in üstündeyse direksiyon göbeğinize deyiyor, inip binmek problem oluyor. Diğer bir dezavantajı tenteli olması: akar,kokar, çalınır...

8'de uzun yolda çok başarılı ama arazide özellikle karın açısının gerektiği yerlerde başarısız.

Ben Cj-7'de karar kıldım, hem asfaltta 5'den iyi, arazide 8'den iyi... Sonuçta Jeep'de 7 ile aynı boyutta olan wrangler serisiyle devam etti, bir bildikleri vardır. Sac kapı ve hardtop büyük avantaj, inip binmek kolay ve koltuk mesafesi optimum. Problemse memlekette sadece 10 tane orjinal olması... Cj-7 tercih edilirken orjinal bulunamazsa, 6'dan yeni 8'den kısaltma aranmalı, 5'ten uzatmaların çoğu problemli... Şase kontrol edilmeli, aracın kaportası ölçülmeli...
Selamlar...

peki 7 nin 5 den kasa uzunlugu ne kadar bilen varmı ? arazide o kadar problem yaratmaz sanırım sasesinin uzun olması?

boyum 1.82 kilo 105... cj-5 e sığmıyorum sığmıyorum. alt çamurluğu kestirip koltuk için girinti cep yaptırdım ama oda lastiğe sürtüyor. İri iseniz cj-7, arazi için cj5 ama yine de cj7

eğer hala almadıysan bir cj 7 kullanıcısı olaraktanda şiddetle C J 7 diyorum
daha uzun oldugu için kesinlikle daha rahat hem arka koltuğada misafir alabiliyosun ;D
ancak cj 5 daha ufak rahatsız bi alet (CJ 5 çiler kızmasın ;) )
ve 25 cm civarı fazladan uzunluğu arazide fark edilmiyor bile

cj 7 alacaksanda sac tavan veye fiber tavan lı alma cok agırlık yapıyor
tente li almanı tavsiye ederim.

Sac tavanlı CJ-7 olmaz, o sekizden kısaltma tavandır pek tavsiye etmem, çünkü kapıların üst tarafı köşelidir CJ-8'de, 7'nin kapılarının üstü yuvarlaktır, araç uydurma olur.

Ben hem tenteli, hem hardtoplu kullandım CJ-7'yi kesinlikle ve kesinlikle Hardtop diyorum, Bestop tente bile taksanız uzun yolda gürültü çekilmiyor, pazar filesinde gidiyormuş gibi :D hardtop olunca normal bir araca terfi ediyorsunuz. Tentedeki diğer problem kapılar kitlenmiyor, kitlerseniz tenteyi kesiyorlar.... ayrıca takla veya çarpışma durumlarında sac kapılarınızın olması güvenliği arttırıyor.

orkun abime katılıyorum hard top şart
ben tenteli kullanıyorum bi kere her yerde bırakamıyosun adam çakıyı taktı mı tentenin işi bitti
tamir etsen yamalı don gibi olur yakışmaz ;) yeniside ciddi bi miktar para :-\
saçtan yapanlar var ama adam kafasına göre kesip biçmiş kaynak yapmış
agırlık bi dert orjinal olmadığı çok beli oluyo çirkin gözüküyo

orkun abi bende bi hard top almak istiyorum
tanıdık birinde çıkma falan var mı?
bulabilir miyiz
sen makineyi toplarken nerden bulmuştun?

valla kısa zamanda 5 te 7 de kullandım iri yarı ve 2 kişiden fazla yolcunuz olacaksa kesinlikle 7 bide 5 yolda zıplaya zıplaya gidiyor ama 5 te çok hoş kumbara gibi :smiley:

5 e kapı dizaynı dolayısıyla binmesi inmesi bi dert ama 7 çok rahat !

__ C J 7 __' Alıntı:
orkun abime katılıyorum hard top şart
ben tenteli kullanıyorum bi kere her yerde bırakamıyosun adam çakıyı taktı mı tentenin işi bitti
tamir etsen yamalı don gibi olur yakışmaz ;) yeniside ciddi bi miktar para :-\
saçtan yapanlar var ama adam kafasına göre kesip biçmiş kaynak yapmış
agırlık bi dert orjinal olmadığı çok beli oluyo çirkin gözüküyo

orkun abi bende bi hard top almak istiyorum
tanıdık birinde çıkma falan var mı?
bulabilir miyiz
sen makineyi toplarken nerden bulmuştun?

Hardtop deyip de geçmemek lazım, yerli hardtoplu bir CJ-7'im vardı arazide camları patlardı ve çok inceydi...Sanırım esneme kat sayısı aracın esneme katsayısından çok farklıydı.... Şimdi almanyadan binbir zorlukla getirdiğim orjinal 80 model CJ-7 hardtopunu , 87 model wrangler kapıları ile kullanıyorum, taş gibi..

Sağa sola haber vermek lazım hardtop için :smiley: buluruz

Jeepcj7' Alıntı:
Hardtop deyip de geçmemek lazım, yerli hardtoplu bir CJ-7'im vardı arazide camları patlardı ve çok inceydi...Sanırım esneme kat sayısı aracın esneme katsayısından çok farklıydı.... Şimdi almanyadan binbir zorlukla getirdiğim orjinal 80 model CJ-7 hardtopunu , 87 model wrangler kapıları ile kullanıyorum, taş gibi..

Sağa sola haber vermek lazım hardtop için :smiley: buluruz

tamam abi bi soruşturalım ya kaça patlar bize iş görecek bişeyler var mı

hepinize merhaba. ben sitenize yeni üye oldum ve bu ilk yazışım. , Sizlere belirtmek istediğim birşey daha var ben işitme engelliyim, ve buraya üye olan ilk hakiki işitme tek üyenizim (işitme englliler federasyonu yöneticisiydim ordan bilirim işitme engellilerin yazı yazma okuma cümle kurma problemleri var bu yüzden böyle forum sitelerine üye olamıyorlar maalesef, yüce Allah'ın bir takdiri). Ağabey abla ve kardeşlerim geçende arkadaşımın Cj5 jeep ine bir bindim hasta oldum arabaya, İçim yanıyor yaaa o jeeplerden almak için, Ama korkuyorum birazda, ya parça pahalı ise, ya bir problem çıkarsa, Vergisi yüksekse ve bir problemde engelli oluşum H sınıfı ehliyetim sadece hususi oto kullandırıyor bana, ticari araç kullanamıyorum, bu jeep lerin ruhsatında ne yazıyor ben kullanabilirmiyim, Allah rızası için bir yardımcı olsanız, yedek parça fiyatı ne bu arabaların, birde garajım yok benim tente olsa keserler, açık bıraksam daha kötü, Ne yapacam yoksa başka bir jeep land rover falan mı alayım, bu konuda beni gerçekten aydınlatmak isteyen gönlü kalbi altın gibi arkadaşlar bana mail atabilirse çok sevinirim Serkanbey78@hotmail.com, sakın yanlış anlamayın buradaki forum sayfasına işşallah sık sık gireceğim ama internet için cafeye gitmek zorunda kalıyorum bu yüzden 2-3 günde bir girebiliyorum bu süre içinde yazan arkadaşlarında yazdıkları cevabı bulamam sanırım. neyse başınızı ağrıttığım için özürlerimi sunar jeeplerinizle güle güle gezmenizi Allahtan niyaz ederim. Valla içim gidiyor gerçekten çok istiyorum ama korkutuyor beni biraz hem param az en çok 8-9.000 ytl civarı lpg li de olmalı, ne önerirsiniz.

Slm Lar Arazide 5 Uzun Yolda 7 Arazide 5 İn Girdiği Çıktığı Yerlerin %60 ına 7 Giremez Ancak 7 Nin Özelliği Şu dur uzun Yolda arkadaki İnsan Daha Rahat Eder Daha Bunun Gibi Vs. Vs.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,628
Kaydolan Son Üyemiz
Rigor

SON KONULAR

Geri