cj5 lerin fiyatları ne kadar olmalı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BARAN.82 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,945

BARAN.82

Ana Kamp
öncelikle tüm cj sahiplerine saygılarımı sunar ve olası yanlışlarımdan ötürü özürdilerim.konuda; aksesuar,modifiksyon vs.gibi neredeyse bir vidanın bile fiyatları değiştirmesi sebebiyle her aracın ayrı bir hikayesi ve emsalsizliğini sözkonusu.ayrıca araçların klasik değeri+maliyetleri veya
off-road kapasitesi sonsuz bir varyasyon getiriyor.sizce bu araçları nasıl sınıflandırmalıyız?rakamlar ne olmalı?alanda satanda memnun kalsın...

5000tl'den 35000tl'ye cj5 var?

Etiketler
Ynt: cj5 lerin fiyatları ne kadar olmalı?

Selamlar,

CJ leri parca parca hesaplarsak dokuk orjinal ve ruhsatli 1 CJ nin motoru 1500-3000 sanzuman 2000-2500 kupa 300-500 sase 150-300 rolbar 150-300 takim defransiyeller diskli kampanali orjinal veya 41/10 ayna mahrutili 1000-2500 saftlar 50-150 makaslar amortisorler 150-300 rot kollari ve direksiyon amortisoru 100-300 kuru direksiyon kutusu 100-150 hidrolik direksiyon kutusu ve pompasi 150-300 elektronik beyin ve distributor 250-500 on cam cerceve 150-250 aynalar 50-150 kaput 150 radyator on sase cercevesi 50-150 krom radyator cercevesi 50-100 on camurluklar 150-300 arka kapak 50 dodikler 100-600 krom menteseler 50-150 koltuklar 300-1000 hardtop 1000-2500 besttop 500-1000 dashboard ve gostergeler 150-250 lambalar sinyaller 100-200 sislambalari ve citasi 150-300 ic doseme 50-100 benzin deposu 50 tamponlar 100-1000 lastikller jantlar 500-1500 vinc 1000 vs, vs, bu yazdigim fiyatlar 2. el cikma parcalarin ortalamasi ve temsilidir.

Simdi amacina gore iyi toplanmis 1 CJ nin fiyati ne olmali diyecek olursak 20000 ila 30000 TL arasinda seyretmesi gerekirken ne yazikki gercekte hep maliyetinin altinda ancak 10000 ila 20000 arasinda Musteri bulabilmektedir.

not: yukardaki eder fiyatina klasik degeri dikkate alinmamistir.

Saygilarimla,
Ali Gulcer.

Bir CJ'nin (hangisi olduğu fark etmez) maksimum edeceği değer 20.000 YTL'dir ve 20.000 YTl'lik araç da sıfırdan farksız ve yapacak başka bir ek işlemi modifiyesi olmayandır.,Yok orası amerikadan geldi ,motor sıfırlandı ,şanzıman sıfırlandı,lastikerli sıfır falan filan..hiç biri bişe ifade etmez.. .ne kadar? 30.000 YTL... yazık...
tabiki bu sadece benim fikrim..

Selamlar Arkadaslar,

Sami aslina bakarsan cok dogru soyluyorsun cunki bugun itibariyle artik CJ alicilari intten ve Sitelerden neyin nasil yapilacagini TR deki imkanlarida goz onunde bulundurarak onceden arastirip fiyat listesi cikartabiliyor cogu CJ cinin gecmisteki gibi deneme yanilma yontemleriyle gereksiz masraflara girmesine gerek kalmiyor zaten CJ sine asiri fiyat isteyenlerde genelde bu deneme yanilma yontemiyle sonuca ulasamayip ugrasmaktan yilanlardir cunki gercek 1 CJ Sevdalisi CJ sini her haliyle sever gerekirse 2. bir arac alir ama CJ sini zorunlu olmadigi muddetce imkani yok satmaz sattiramazsiniz.
Bugun itibariyle yeni 1 CJ alicak olsam iyi toplanmisina 15000 verir 5000 de kendi isteklerim dogrultusunda harcardim iyi toplanmis bulamazsamda 8-9000 e yurur aksami saglam 1 CJ alir yeniden toplar tam istedigim gibi yapardim buda yine 20000 i gecmezdi bu yazdiklarimdan yola cikarak bu isten hic 1 sey anlamayanlar Lutfen bu islerden uzak dursunlar kisa yoldan iyi toplanmisini alanlar cok daha karli cikanlardir garanti veriyorum bilmeden bu ise baslamakla 20000 degil 30000 bile yetmez yolda kalirsiniz Sitelerde dikkat ettiyseniz yeniden toparlayanlarin cogu bu isleri iyi bilenler hatta yeri geldiginde nice Ustalardanda Ustadirlar.

not: iyi toplanmis CJ nin en son ederi 20000 dir lakin bu asamaya gelene kadar harcanan Emege karsilik olarak 20 ila 30000 arasi olmasi gereklidir diye yazmistim ve klasik degeri ayri tutmus arti satilanlarinda 10 ila 20000 arasinda seyrettigini belirtmistim buda dogrudur kim ne fiyat yazarsa yazsin ben daha 20000 in uzerinde satilan 1 CJ gormedim vede duymadim.

Saygilarimla,
Ali Gulcer.

amacım sade ve orjinal karekterini bozmadan tasarlamaktı bu sebeple extası fazla yok yinede birtakım işlemler yapıldı.sizce 11000tl çok mu?

78cj5 renegade s kapı.
orj.3ileri(yeni şanzuman ve dişliler)
orj.6 silindir I motor(yeni servisi yapıldı ve rektefiye edildi)
orj.kampana fren(yeni merkezler+bakım)
orj.direksiyon (yeni kutu+monreo süspansiyonlu ön takımlar+spor crom simit)
orj.4 adet amortisör+makaslar elden geçti ve yükseltildi.
yeni kaporta boya(1yıllık)
yeni 33'15' mudzilla 8080mt lastikler+çelikjant 4adet (3aylık)
yeni krem deri koltuklar(6aylık)
yeni krom bullbarlar
4 adet krom halogen sis
yeni elektrik tertibatı ve ışıklandımalar
yeni çorum kalürferli
çadır var ama orj.diil

extra off-road özellikleri bende yok ben hep fabrika std.tercih ettim.
gerçekçi bir fiyat konuşmak isterim piyasa cj5 çok ama hepsinin hikayesi farklı tabi durumları ve aksesuarlar,vinçli olanları bile var veyahut değerinin üstünde rakamları istemekten hiç rahatsız olmayanıda var.uzun uredir piyasa araştırması yapmama rağmen çok zor bir iş, benim basit bir mantıkla 2 formulüm var 1.full bir cj5 15000tl-500vinç-1500 besttop-1500disk+HDireksiyon=11500tl veya 2.hurda bir 78cj5 5000tl+1000kaportaboya+1000motorbakımı+1000mekanik+1500lastikjant+500döşeme+500aksesuarlar=10500tl gibi...yani yoruma açık önemli olan keyfini çıkartmak...sizlerde madem tecrübelisiniz halden anlarsınız ben bu sebeple
bana istenilen rakam diil alıcının teklifi daha mantıklı geliyor sizce rakam ne olmalı? 9000tl ve 8000 tl teklifler aldım.emin olamadım sanki az.saygılarımla yorumlarınızı bekliyoerum

21092009(030).jpg

21092009(026).jpg

bence normal, 12.000 yazsanız bile alıcı çıkabilir, ancak 9.000-8.000 derseniz aracınız kapışılır :D kime satacağınızı bilemezsiniz, açık arttırma yapar 10.000 den satıp gidersiniz :D

Bu arada aracın ilanı varsa linkini verirseniz sevinirim, aracınıza hayran kaldım, galiba sahibinden.com'da rastlamıştım ilanı varsa görmek isterim ;)

Selamlar,

Bu sartlarda kullanmak isteyenler icin 11000 cok sayilmaz ama verilen teklifleride iyi degerlendirmek gerekir neden diyecek olursaniz soyle degerlendirelim bu araci ben alici olsam krom agirlikli oldugu icin oncelikle yandaki aluminyum parcalari soker atar bunun yerine krom yan basamak, radyator onune krom koruma, krom stepne ayagi, ayni lastikten yedek stepne, krom jantlar, krom silecek motor kapagi, silecek frezeleride asinmis yenilenmesi gerek belkide icerdeki kolun 1i kirik veya yerinden cikmis, krom silecekler, dashboardda krom direksiyon etrafi, krom gosterge cercevesi, krom torpido kapagi, krom dugmeler, orjinal vites topuzlari, fren gaz ve debriaj lastikleri, resimlerden goruldugu kadar yer dosemeside elden gecmesi gerekli, 2 guneslik, buschwacker dodikler, teker flanslari, bulabilirsem iyi 1 hardtop yoksa bej orjinal besttop, sislamba citasini 1 civata asagi alir zamanlada, on frenleri disk, elektronik atesleme beyni ve distributor, uygun bulursamda hidrolik direksiyon ve 4 ileri sanzumana gecerek, araziye fazla girmeyecegim icin sadece gorsellik olarak 2. el vinc, 1 de tup taktirip isleterek asfalt agirlik kullanimli Aile araci olarak duzenlerdim sakin ola bu yazdiklarimi yanlis anlamayasin ben sadece Sen sordun diye olasi yapilmasi gereken asfalt agirlikli islemlerden 1 ornek vermek istedim asfalt arti arazi agirliga hic girmeyecegim lakin renkler ve zevkler tartisalamadigi gibi suanki haliylede kullanilmaz degil aracin goruntu olarak temiz duruyor İns istedigin fiyatlarda musteri bulursun Hayirli satislar diliyorum.

Saygilarimla,
Ali Gulcer.

asilhector' Alıntı:
Selamlar Arkadaslar,

Sami aslina bakarsan cok dogru soyluyorsun cunki bugun itibariyle artik CJ alicilari intten ve Sitelerden neyin nasil yapilacagini TR deki imkanlarida goz onunde bulundurarak onceden arastirip fiyat listesi cikartabiliyor cogu CJ cinin gecmisteki gibi deneme yanilma yontemleriyle gereksiz masraflara girmesine gerek kalmiyor zaten CJ sine asiri fiyat isteyenlerde genelde bu deneme yanilma yontemiyle sonuca ulasamayip ugrasmaktan yilanlardir cunki gercek 1 CJ Sevdalisi CJ sini her haliyle sever gerekirse 2. bir arac alir ama CJ sini zorunlu olmadigi muddetce imkani yok satmaz sattiramazsiniz.
Bugun itibariyle yeni 1 CJ alicak olsam iyi toplanmisina 15000 verir 5000 de kendi isteklerim dogrultusunda harcardim iyi toplanmis bulamazsamda 8-9000 e yurur aksami saglam 1 CJ alir yeniden toplar tam istedigim gibi yapardim buda yine 20000 i gecmezdi bu yazdiklarimdan yola cikarak bu isten hic 1 sey anlamayanlar Lutfen bu islerden uzak dursunlar kisa yoldan iyi toplanmisini alanlar cok daha karli cikanlardir garanti veriyorum bilmeden bu ise baslamakla 20000 degil 30000 bile yetmez yolda kalirsiniz Sitelerde dikkat ettiyseniz yeniden toparlayanlarin cogu bu isleri iyi bilenler hatta yeri geldiginde nice Ustalardanda Ustadirlar.

not: iyi toplanmis CJ nin en son ederi 20000 dir lakin bu asamaya gelene kadar harcanan Emege karsilik olarak 20 ila 30000 arasi olmasi gereklidir diye yazmistim ve klasik degeri ayri tutmus arti satilanlarinda 10 ila 20000 arasinda seyrettigini belirtmistim buda dogrudur kim ne fiyat yazarsa yazsin ben daha 20000 in uzerinde satilan 1 CJ gormedim vede duymadim.

Saygilarimla,
Ali Gulcer.
Ali abi katılıyorum yazdıklarına...

BARAN.82' Alıntı:
amacım sade ve orjinal karekterini bozmadan tasarlamaktı bu sebeple extası fazla yok yinede birtakım işlemler yapıldı.sizce 11000tl çok mu?

78cj5 renegade s kapı.
yeni krom bullbarlar
4 adet krom halogen sis
yeni çorum kalürferli
çadır var ama orj.diil

gerçekçi bir fiyat konuşmak isterim piyasa cj5 çok ama hepsinin hikayesi farklı tabi durumları ve aksesuarlar,vinçli olanları bile var veyahut değerinin üstünde rakamları istemekten hiç rahatsız olmayanıda var.uzun uredir piyasa araştırması yapmama rağmen çok zor bir iş, benim basit bir mantıkla 2 formulüm var 1.full bir cj5 15000tl-500vinç-1500 besttop-1500disk+HDireksiyon=11500tl veya 2.hurda bir 78cj5 5000tl+1000kaportaboya+1000motorbakımı+1000mekanik+1500lastikjant+500döşeme+500aksesuarlar=10500tl gibi...yani yoruma açık önemli olan keyfini çıkartmak...sizlerde madem tecrübelisiniz halden anlarsınız ben bu sebeple
bana istenilen rakam diil alıcının teklifi daha mantıklı geliyor sizce rakam ne olmalı? 9000tl ve 8000 tl teklifler aldım.emin olamadım sanki az.saygılarımla yorumlarınızı bekliyoerum
araç Ankarada mı?

BARAN.82' Alıntı:

78cj5 renegade s kapı.
yeni krom bullbarlar
4 adet krom halogen sis
yeni çorum kalürferli
çadır var ama orj.diil

arkadaşım lastikleri nerden temin edebilirim bi yardımcı olursan memnun olurum...hakankilicarslan61@gmail.com

araç ankarada ewt.satılık pazarlık payı vardır.lastikler için ankarada kazımkarabekir cad.no 132/5 solmaz dan alabilirsiniz beni tanırlar en uygun lastikler orda 1 yıl araştırdım çok fiyatlar cazip ama mudzilla 8080 uretimi durduruldugu için bu deseni bulmak kolay olmuyo saygılar...

Bir arabanin fiyatini alici degil satici belirler. "Ne yaparsaniz yapin 20,000'in ustunde satilmaz dusuncesi piyasa gerceklerinin bir bolumunu yansitiyor olabilir ama ne yaparsaniz yapin asla o fiyata alamayacaginiz bircok CJ-5 oldugunu da unutmamak lazim. Arabaya masraf yaparken sadece cebiniz degil, zihniniz ve bedeniniz de yoruluyor. Biz yapalim, yorulalim, sanayinin tozunu, ustanin nazini cekelim, sefasini bir sonraki sahibi verdigimiz paranin yarisina sursun, olacak sey degil. CJ-5 severler arabalarini baskalari binsin diye toplamiyorlar ama piyasa buysa o paralara arabalarini vermemeleri gerekir. CJ-5'in 65 Mustang gibi degerlenecegi gunler cok uzak degil.

cj5 lerin fiyatları ne kadar olmalı :smiley: yapılı bir cj5 arayışında olan biri olarak bu soru tam benim sorum şu aralar... 15 civarı full yapılı bir araç buldum, birde bu sitede de ilanı olan 16,5 lik bir araç var ati79 adlı atılgan abinin arabası... bu fiyatlar yapılı araçlar için uygunmudur yoksa 12-13 civarı iyi fiyat mı?

asilhector' Alıntı:
Selamlar,

CJ leri parca parca hesaplarsak dokuk orjinal ve ruhsatli 1 CJ nin motoru 1500-3000 sanzuman 2000-2500 kupa 300-500 sase 150-300 rolbar 150-300 takim defransiyeller diskli kampanali orjinal veya 41/10 ayna mahrutili 1000-2500 saftlar 50-150 makaslar amortisorler 150-300 rot kollari ve direksiyon amortisoru 100-300 kuru direksiyon kutusu 100-150 hidrolik direksiyon kutusu ve pompasi 150-300 elektronik beyin ve distributor 250-500 on cam cerceve 150-250 aynalar 50-150 kaput 150 radyator on sase cercevesi 50-150 krom radyator cercevesi 50-100 on camurluklar 150-300 arka kapak 50 dodikler 100-600 krom menteseler 50-150 koltuklar 300-1000 hardtop 1000-2500 besttop 500-1000 dashboard ve gostergeler 150-250 lambalar sinyaller 100-200 sislambalari ve citasi 150-300 ic doseme 50-100 benzin deposu 50 tamponlar 100-1000 lastikller jantlar 500-1500 vinc 1000 vs, vs, bu yazdigim fiyatlar 2. el cikma parcalarin ortalamasi ve temsilidir.

Simdi amacina gore iyi toplanmis 1 CJ nin fiyati ne olmali diyecek olursak 20000 ila 30000 TL arasinda seyretmesi gerekirken ne yazikki gercekte hep maliyetinin altinda ancak 10000 ila 20000 arasinda Musteri bulabilmektedir.

not: yukardaki eder fiyatina klasik degeri dikkate alinmamistir.

Saygilarimla,
Ali Gulcer.

Güzel bir tartışma olmuş. 2.5 yıl önce yapılmış bile olsa :smiley:

Ben de CJ arıyorum ve alacağım. Ama aksesuara para vermem. Takılan ısıtmalı koltuk, yapılan best top, far, teker, jant, vinç umrumda değil. İsterse boya yerine altın suyuna bandırılmış olsun.

CJ'sini satmak isteyen bunları çıkarıp bir köşeye koyar, fiyatını düşer, "bunlar da var istersen al" der. isterse alana satar, ister parça olarak siteye ilan verir.

Ben offroad yapacaksam araçta boya istemem ki, en güzel renk çamur rengidir, bana ne ona attığın ciladan.

"Bu lastikler jantı ile birlikte kaça biliyor musun?" diyor. Ee niye verdin o parayı ? Daha da hantallaştırmışsın. Çıkar onu bana orjinaliyle ver. Hoşuma gittiyse ayrıca konuşalım..

Söküp atacağım parçalara ben niye para vereyim ??? Arkada koltuk istemiyorum, boşu boşuna niye 6 koltuk alayım ? isterse kral koltuğu olsun.

Kendi zevkinize değil, orjinaline, mekaniğine yapılan emeğe fiyat biçin. Aksesuarı da ayrıca satın..
Yoksa elinizde kalır, 20 masraf yapıp 10 a satarsınız.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,583
Kaydolan Son Üyemiz
onurcagritosun

SON KONULAR

Geri