cj5 kullanan arkadaşlara bir soru

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan omnitemporal Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 34
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,393

omnitemporal

MURAT ERDOĞAN
merhaba
cj5 leri son 6 aydır internetten inceliyorum,önceleri defender bakıyordum ama zamanla cj 5 e kaydım,yapılı bir cj5 almak istiyorum,10-15 bin arası,
eşimin ve benim binek aracımız var,bu araç evde 3. araç olacak,sadece güzel havalarda hafta sonları kullanmayı düşünüyorum,eşim ve kızımla yada arkadaşlarımla hafta sonları of-road,kamp için kullanırım diye düşündüm
ancak bildiğim kadarıyla cj5 lerin bagajı yok,hayalimde üstü açık yada yazlık bikinisiyle yakın çevrede 2-3 kişi çadır ve balık tutma malzemeleriyle kamplara gitmek var,otomobilimle giderken bile eşyalar zor sığıyordu,eğer bagaj yoksa veya eşya koyacak yeterli yer yoksa bu hayalim suya düşecek demektir,portbagaj istemiyorum,hayalimde üstü açık veya yazlık bikinili bir cj5 ile kampa gitmek var,arkaya romorkta pek cazip gelmiyor
cj-6-7-8 lerde sanırım bagaj oluyor,ama onlarında üstü açık değil ,cj5 kadar fiyakalısını göremedim
bu konuda ki deneyimlerinizi ve önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim
saygılar

Etiketler
Ynt: cj5 kullanan arkadaşlara bir soru

cj7 alın bence tenteyle oda en az cj5 kadar fiyakalı hem tenteden sıkılırsanız üzerini hardtop la kapatabilirsiniz.

cj 5 hepsinden yakışıklıdır dediğiniz gibi tenteli şekilde ama biyerden fedakarlık etmeniz gerekir eğer arkada oturulmıycaksa arka koltukları sökebilrsiniz biraz çıkıntılı şekilde belli malzemelerinizi alır ama cj 5ler avcı ve balıkçılara uygun değildir onun için en ideali defenderdır o ayarda.

Büyük ihtimal lpg olucak dolayısıyla da marketten aldığınız 2 poşet erzağı bile koltuk üstüne koyacaksınız. Yazın kapı kullanmadığım için, E-5'te seyrederken ani bi frende cj'mdeki kavunlar yenisahraya doğru yuvarlandı gitti :smiley:

cj-5 yük almaz, konfor sunmaz, çok güneşli günlerde üstü açık şekilde beyin deler, virajlarda çok yatar, genelde herkes baktığı için de bir bayanla binmek pek hoş olmuyo..

He bana alın en pahalı en lüks arabayı, ben cj derim. kesinlikle pişman olmazsınız..

ben kendi binbir emekle aldığım cj mi işsiz kaldığım için tamda doğum günümde sattım. benim için çok önemliydi, ağladığım günler bile olmuştur. Sattığım adama abi faceden ekle de bari fotolardan göreyim şeklinde yalvardım bile.. Demem o ki: bağımlılık yapar.

alan ve konfor olarak kısıtlama var ama ben mantık olarak bakıyorum ve kısa oluşu ağırlık olarak diğer cjlerden hafif olaması daha az yakıt tüketimi ve daha fazla performans getirir..Spor araç mantığı; kg başına düşen beygir daha fazla..! fazla teknik oldu sanırım ;D

cj7 tercih edin pişman olmazsınız, bikini ,soft, hard top her türlü tente seçeneği var , + daha geniş iç hacim
boyunuzda 1,80 ve üstü ise cj7 çok daha rahat
birde cj5 i her yerde bulabilirsiniz ve görebilirsiniz ama cj 7 ler daha özeldir ve azdır
tercih sizin kolay gelsin ;)

yanıtlar için çok teşekkürler ancak henüz soruma yanıt alamadım,neyse kendim göreyim ve karar vereyim
cj5 ile 3-4 kişi kampa giden yok sanırım,yada paylaşmak istemiyorlar
sevgiler saygılar

omnitemporal' Alıntı:
yanıtlar için çok teşekkürler ancak henüz soruma yanıt alamadım,neyse kendim göreyim ve karar vereyim
cj5 ile 3-4 kişi kampa giden yok sanırım,yada paylaşmak istemiyorlar
sevgiler saygılar

ben cj5 ile 4 kişi Antalya olympos'a gittim arkadaki arkadaşlar çok şikayetci oldu :D :D :D ama her yere gidilir azcık sıkısılır sadece.
not : cj 5 in arka koltuğu orjinal koltuğu ise oturan kişiler çok rahat eder.

2.5 yıl önce cj5 aldım onca emekten sonra memnun kalmayıp cj7 ye cevirdim,hardtop yaptım,cj7 nin cj5 gibi üzeri acılır yaz ayları için,asfaltta cj5 kadar zıplama yaşamazsınız,bugün wrangler kasalar cj7 nin torunudur,yinede bu araclar adı üstünde arazi araçları,asfaltta performans beklemeyin,arazide tadından yenmez,kötü yanı bağımlılık yapar,eğer büyük lastikler düşünürseniz cj5 de şaft açısı çok dik olur sorun yaşarsınız,cj7de böyle bir sorun olmaz,bu rada cj7 de ufak da olsa bir bagajınız olur,ama sorun orjinal cj7 bulmakta,muhtemelen uzatılmış yada kısaltılmış cj7 bulabilirsiniz...

Bende 15 senedir cj 5 var . Sadece 2 kisiyseniz alin coluk colcuk arkadaslar girmek istiyorsaniz kesin ufak gelecektir.
Arka,koltugu soktum esyalari oraya koyuyorsunuz

Yazin ustu acik guzel oluyor.

CJ serisinin hepsinin üstü açılır hafta sonları çoluk çocuk ve eşyayla eğlenmeye gidecekseniz ya CJ7 yada CJ8 alın derim rahat edersiniz bagaj olayını halletmiş olursunuz üzeri branda olan jeeplerden kaçın derim güneşli havada brandanın içi cehennem olur yapmurlu havada içi hem buğu yapar hemde soğuk olur üzeri hard top lu bir jeep her zaman daha güvenlidir içerisi ne soğuk olur nede sıcak olur ayrıca hırsızlığa karşı daha emniyetlidir .

Merhaba;
Yaklaşık 11 yıldır aynı CJ5 e binen biri olarak birkaç yorum da ben yazayım.
Görüntü ve tarz olarak semboldür, başka hiçbir marka ya da jeep serisi CJ5 deki estetiği vermez.

Hardtop maalesef yakışmaz, Bestop tente CJ5 in yakışanıdır.

Hangi model lastik, hangi kalitede yalıtım yaparsanız yapın motor sesi, teker sesi, yol sesi her zaman vardır, önüne geçemezsiniz.

İnmesi ve binmesi her zaman zor olur, ama çok keyiflidir.

İki kişi ve kişisel eşyaları için idealdir, arka koltuk 40km den sonraki mesafelerde eziyet olur.

İster benzin ister lpg 2H stabil kullanımda 100km de 11 litrenin altına düşmez (ben düşüremedim)

CJ5 ekspedisyon aracı değildir, tek seferde molasız 100km yol yaptıktan sonra mola vermeniz önerilir.

Günü birlik gidiş-dönüş 210-260 km lik geziler için vazgeçilmezdir

Araca ne yaparsanız yapın, nasıl bir donanım uygularsanız uygulayın 70cm nin üzerindeki su geçişleri, ama başında, ama sonunda başınıza iş açar, ama tedavisi kolay olur.

Abartmazsanız, kıramazsınız.

Yol ve hava şartları en uygun olduğunda 100km mesafe için ortalama süratiniz 70-80km/saat tir, bu süratin üzeri CJ5 için önerilmez

Kamp malzemesi vs. taşımak için, eğer aracın arkasını kullanmak istemiyorsanız, ya mini römork (750kg altı çok kullanışlı ve ucuz ürünler var) ya da, aracın dışında, arkada, stepnenin üzerine, aklı başında ve yaratıcı bir ustaya yaptıracağınız, tahmini 1 metreküp de eşya koyabileceğiniz bir sepet, kafes, heybelik vs yaptırabilirsiniz (ben çok başarılı örneklerini gördüm, hepside kendi imalatlarıydı)

Ben aynı CJ5 e uzun süre binen pek az kişi tanıyorum, ama sattıktan sonra pişman olmayanını da tanımıyorum.

ve;
sevgili ustalarımız, offroad sevenler, çevremizdekiler, bizler
yüzlerce tasarımcıdan, mühendisten, üreticiden DAHA İYİ BİLDİĞİMİZ için bu araçların, ellenmedik, mıncıklanmadık yarini bırakmayıp, akla hayale gelmedik uygulamalar yapıp, her türlü eziyeti ediyoruz, sonra da oturup ahkam kesiyoruz,
eğer siz bir CJ5 alacaksanız;
bulabildiğiniz en standart olanını alın.
mümkünse LPG uygulanmamış olsun.
buji, platin, meksefe olsun, elektronik ateşleme vs olmasın.
hidrolik direksiyon takılmamış olsun.
abuk, sabuk yükseltme ve lastik uygulamaları yapılmamış olsun,
velhasılı
çok bilen birileri MINCIKLAMAMIŞ olsun.
aracı aldıktan sonraki üçüncü sene hala biniyorsanız, gerekenleri kendi taleplerinize göre kendiniz yapar ya da yaptırırsınız.
Eğer alıp bir sene sonra satacaksanız CJ almayın zaten.

bence tabii …

değerli deneyimlerini paylaşan arkadaşlara sonsuz teşekkürler
cj5 leri o kadar çok beğeniyorum ki ,kampa 2 kişi giderim bende,arka koltuğa da eşyaları koyarız,yetmezse sepet yaptırılabilir,tenteyle yada üstü açık kullanmak cazip geliyor,umarım uygun bir araç bulabilirim

TEKNIKISLEM' Alıntı:
Merhaba;
Yaklaşık 11 yıldır aynı CJ5 e binen biri olarak birkaç yorum da ben yazayım.
Görüntü ve tarz olarak semboldür, başka hiçbir marka ya da jeep serisi CJ5 deki estetiği vermez.

Hardtop maalesef yakışmaz, Bestop tente CJ5 in yakışanıdır.

Hangi model lastik, hangi kalitede yalıtım yaparsanız yapın motor sesi, teker sesi, yol sesi her zaman vardır, önüne geçemezsiniz.

İnmesi ve binmesi her zaman zor olur, ama çok keyiflidir.

İki kişi ve kişisel eşyaları için idealdir, arka koltuk 40km den sonraki mesafelerde eziyet olur.

İster benzin ister lpg 2H stabil kullanımda 100km de 11 litrenin altına düşmez (ben düşüremedim)

CJ5 ekspedisyon aracı değildir, tek seferde molasız 100km yol yaptıktan sonra mola vermeniz önerilir.

Günü birlik gidiş-dönüş 210-260 km lik geziler için vazgeçilmezdir

Araca ne yaparsanız yapın, nasıl bir donanım uygularsanız uygulayın 70cm nin üzerindeki su geçişleri, ama başında, ama sonunda başınıza iş açar, ama tedavisi kolay olur.

Abartmazsanız, kıramazsınız.

Yol ve hava şartları en uygun olduğunda 100km mesafe için ortalama süratiniz 70-80km/saat tir, bu süratin üzeri CJ5 için önerilmez

Kamp malzemesi vs. taşımak için, eğer aracın arkasını kullanmak istemiyorsanız, ya mini römork (750kg altı çok kullanışlı ve ucuz ürünler var) ya da, aracın dışında, arkada, stepnenin üzerine, aklı başında ve yaratıcı bir ustaya yaptıracağınız, tahmini 1 metreküp de eşya koyabileceğiniz bir sepet, kafes, heybelik vs yaptırabilirsiniz (ben çok başarılı örneklerini gördüm, hepside kendi imalatlarıydı)

Ben aynı CJ5 e uzun süre binen pek az kişi tanıyorum, ama sattıktan sonra pişman olmayanını da tanımıyorum.

ve;
sevgili ustalarımız, offroad sevenler, çevremizdekiler, bizler
yüzlerce tasarımcıdan, mühendisten, üreticiden DAHA İYİ BİLDİĞİMİZ için bu araçların, ellenmedik, mıncıklanmadık yarini bırakmayıp, akla hayale gelmedik uygulamalar yapıp, her türlü eziyeti ediyoruz, sonra da oturup ahkam kesiyoruz,
eğer siz bir CJ5 alacaksanız;
bulabildiğiniz en standart olanını alın.
mümkünse LPG uygulanmamış olsun.
buji, platin, meksefe olsun, elektronik ateşleme vs olmasın.
hidrolik direksiyon takılmamış olsun.
abuk, sabuk yükseltme ve lastik uygulamaları yapılmamış olsun,
velhasılı
çok bilen birileri MINCIKLAMAMIŞ olsun.
aracı aldıktan sonraki üçüncü sene hala biniyorsanız, gerekenleri kendi taleplerinize göre kendiniz yapar ya da yaptırırsınız.
Eğer alıp bir sene sonra satacaksanız CJ almayın zaten.

bence tabii …

Ağzına sağlık.

Arkadaşlar merhaba. Bende uzun zamandır cj 5 kaşıntısı başladı şu satılığa çıkardığım 88 model dodge pw 150 orijinal dizel aracım var. Güzel ama hantal gelmeye başladı. cj 5 kedi misali dağda bayırda dolaşmaya birebir olduğunu düşünüyorum. Mesele şu: 60 lı mı yoksa 70 li modellermi daha kullanışlı. Bildiğim kadarıyla 60 lılar 4 silindir 70 li modeller 6 silindir. Daha önceden yine bir 100 dodgem vardı benzinli 6 silindir LPG takmama rağmen aşırı yakıyordu. Tabi zevkin hesabı olmaz ama yinede düşündürüyor. Kafamda 77-78 modeller var. Sizce hangi modelleri araştırayım acil bir karar vermem lazım kendi aracımı isteyenler var bir karar vermem gerekiyor. " 60 lı modeller mi 70 li modellermi1 Selam ve saygılar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,933
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR