CJ5 İçin En İdeal Arazi Lastiği?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dragut Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,137

dragut

Ana Kamp
merhaba,

su an aracimin ustunde 32*11.50 t 15 lt lastikler bulunuyor sekil olarak guzel olmakla beraber arazi de formula bir lastiginden bir farki yok. bu konuda deneyilmerinizi ve onerilerinizi paylasirsaniz sevinirim.
Malum camurlar basladi yaya kalmak istemiyorum.
sevgiler

Etiketler
Ynt: cj5 icin en ideal arazi lastigi

dragut' Alıntı:
merhaba,

su an aracimin ustunde 32*11.50 t 15 lt lastikler bulunuyor sekil olarak guzel olmakla beraber arazi de formula bir lastiginden bir farki yok. bu konuda deneyilmerinizi ve onerilerinizi paylasirsaniz sevinirim.
Malum camurlar basladi yaya kalmak istemiyorum.
sevgiler

Arazide F1 lastiğinden bir farkı yok derken tam olarak neyi kastettiniz :smiley:
Yani nedir tam olarak beklentiler.Bunları paylaşırsanız,daha fazla konuşucak ve yardımcı olacak argümanlar çıkarabiliriz. :smiley:

Ynt: CJ5 İçin En İdeal Arazi Lastiği?

benzetmeden kastim yol tutuşu neredeyse sıfır dişli yok gibi AT lastikler var üzerinde. Şu sıralar petlas traktor lastiği düşünüyorum 16 jantla kullanmış olan varsa arazi performansı hakkında bilgi verirse sevinirim.

Tabi yinede siz bilirsiniz ama;
Traktör lastiği fazla iddalı olur.Bence iyi seçilmiş bir M/T sizin beklentileri karşılar diye düşünüyorum.

Silverstone MT-117 Extreme

Göktuğ abimiz kullanıyor... Sitedeki bir çok abimiz ise bu lastiğe dönüyor...

Bende eskitirsem lastiklerimi biraz buna döneceğim... Sanırım en iyisi bu... ;)

simex-extreme-trekker-8969c.jpg

tesekkurler canavar bırseye benziyor. cant kac gerekiyor buna ?

15 jant uygundur sanırım... genişliği 8 yada 10 lastik boyutuna göre seçebilirsiniz...

Bu arada lastik boyutunu cj lerde gebüyltüğünüz zaman şapkalı aks geçmenizi tavsiye ederim akslar büyük lastiğe dayanamıyor...

Bu lastiği Göktuğ abi kullanıyor...Nerdesin abi... :smiley:

şapkalı kilitli var problem olmaz.
1 set petlas traktör ön lastiği takımı da almayı da hala düşünüyorum aşağıdakilerden kullanmış olanınız var mı?

[attachment=1]
[attachment=2]

ta60_u.jpg

td16_u.jpg

traktör lastigini tavsiye etmem..

cooper stt
good year wrangler
kumho (modelini bilmiyorum ama iddaalı m7t si var..
silverstone 117 extreme (35x11.5x15 siparişim var bekliyorum..)
insa turbo

vs..

bunlar arasında seçmeni tavsiye ederim..

cj nde kupa yükselmesi varsa ve makas küpelerin uzunsa 33'' e geçiş yapabilirsin..

tuncay bilgiler için teşekkür ederim. sanırım silverstone alacagım araçta kupa yükseltme yok ama 4" skyjacker yükseltme var şu an üzerinde 15 jantlar var şimdi kafamdaki ikinci soru 16 jant ve ona göre bir set almak mı mantıklı yoksa hiç jantı bozmadan ona göre bi lastik koymak mı sonuçta lastik ciddi bir para tutacak az masraftan kaçınmayı fırsat bu fırsat bir takım da jant değiştirip büyültsem mi?

15" ten 16" ya geçişin bu anlamda pek bir anlam kalmıyor.
Birde boşuna ek olarak jant maliyeti ekleniyor bence gereksiz yere.
Böyle bir jant kaynaklı ek maliyet yerine,mümkün olan en ideal lastiği takmak daha anlamlı.
Hem maliyetlerin rasyonel halde tutulması,hemde ek maliyet olmadığı için yani sadece lastiğe odaklanılacağından en iyi seçimi yapmak her açıdan daha kolay olur.

biçok arkadaş aracını büyük şehirlerde günlük olarak ta kullandığı için kesinlikle traktör lastiğini tavsiye etmiyeceklerdir. kendi kullanım şekillerince haklılarda. eğer küçük bir şehirde yaşıyorsanız ve bir müddet aracınızı sadece arazide kullanacaksanız, yani trafikte sadece eve gidene kadar yada araziye girene kadar kısa mesafe asfalt yapacaksanız traktör lastiğinin üstüne yoktur. bu da test edilerk kullanarak yazılmış bir yazıdır....saygılar...

Merhaba arkadaşlar benim yeni almış olduğum bir cj5 var 76 model bunun altındaki lastikler asfalt lastiği adam bodrumda antalyada gezmiş anlıcağınız ve benim bu arabanın altındaki jantlar güzel ama lastikler böyle dar gibi duruyor bu na en uygun şöyle asfalta dağda camurda karda beni yolda bırakmayacak malum biraz av hastalığı var bende bana hangi lastiği önerirsiniz tabi derler ya dost yüze düşman ayağa bakar misali jantlarımı değişmeyecek şekilde şöyle heybetli hangi lastiği takabilirim hepinize şimdiden teşekkür ederim..
mesela örnek bu lastikler benim arabayı yorarmı...örnek burda var

http://www.sahibinden.com/federal_31x10_50_r_15_6pr_couragia_m_t-98WQQaXQQ22034897WQQpXQQdisplayitem

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,611
Kaydolan Son Üyemiz
halilkarabacak

Çevrimiçi üyeler

Geri