Cj5 Ateşleme Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan PoyrazBal Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,002

PoyrazBal

OııııO
Yer
Ankara
Merhaba, bir önceki gün aracı kullandım hiçbir problem yoktu. Bu sabah çalıştırayım dedim araç marş basmadı. Motoru açtım ateşleme yapmıyor, Rauf ustaya gittim. Yeni platin alıp araca taktım. Sorun devam etti. Buji kablolarını kontrol ettim tek tek hiç biri ateşleme yapmıyor. Acaba sorun nedendir?

Bu arada araç 76 model cj5, elektronik ateşleme yok.

Etiketler
Ynt: Cj5 Ateşleme Sorunu

distribütöre elektirik gelmediğinden bujilere dağılım yapmıyor sanırım.

Evet disbritöre elektrik gelmiyor. Benim aklıma ateşleme bobini geldi. Bunun dışında bir şey olabilir mi acaba? Ya da ateşleme bobini olma ihtimali yüksek mi? Malum aracı daha yeni tanıyorum, emin olamadım.

Evet, bugün de yeni endüksiyon bobini ve buji kabloları alındı. Hepsini tek tek taktım ve sonuç olarak araç yine çalışmadı. Kısa bir krizden sonra aklıma kablolar geldi. Zaten hangi usta(!) yaptıysa bütün kablolar ortada ve araçta 20 metre elektrik bandı kullanmış, malzemeden çalmamış belli ki :smiley: Velhasıl kelam kabloları tespit ettim, yenileriyle değiştirdim. Araç tek seferde marş aldı.
Kısacası bir kablo yüzünden ateşleme sistemi büyük ölçüde yenilenmiş oldu. Çıkardığım sonuç ise "elektrik" deyip geçmemek gerekiyormuş. İlk fırsatta elektrik sistemini de elden geçireceğim. Tabiki çekilen paralelleri iptal edip sigortadan yeni bağlantılar çekerek ve ortalığı kablo/elektrik bandına boğmadan. Yoksa her arızada parça değiştirip bi sonuca varamayınca, kafamı kaputa sıkıştırıp ölmeyi beklemek daha mantıklı geliyor :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

SON KONULAR

Geri