Cj5 Almak İstiyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan akin40006 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,782

akin40006

Yeni Üye
merhaba üstadlar merhaba :smiley:
aslında cj 1-2 senedir içimde bir ukte ve son günlerde iyice depreşti yani virus ele geçirmeye başladı yavas yavas.
aslan hakkında çok bilgim olmadıgımdan forum sitesini bir süredir araştırıyorum ve genellikle 79 model ve üstü araçları
tavsiye ediyorlar fakat istediğim fiyatta ve görünüme sahip bir araç bulamadım.tamam 79 model ve üstü araç alalım ama diğer araçlar ne gibi bir sıkıntı yaratır bana anladıgım kadarıyla şase tipleri farklı araçların.aracı genelde asvaltta kullanacağım tabi araziyede çıkmayacak değilim ama nadiren arizede kullancağım.bu aracların belli bir kronik arızası varmı buna dikkat edilmeli söyle yapılmalı gibi veya diğer önereceğiniz seyler.aracı alırken orginal olmasına dikkat edilmesini söylemişsiniz bol bol peki bu aracın orginal motorunu hangi marka üretmiş?
sitelerden satılık araçlara baktım bir arac gözüme carptı bu arac hakkında da yorum yapabilirseniz sevinirim
bu konuda yardımcı olacak arkdaslar cevap yazarsa sevinirim

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-klasik-araclar-klasik-arazi-araclari-arac-fazlaligindan-dolayi-satiliktir-125701538/detay

Etiketler
almak daha
Ynt: Cj5 Almak İstiyorum

sizin gönderdiğiniz araç 63 model yani tuzla CJ değil.. üzerinde büyük ihtimal ile 4 silindir bmc motoru vardır performans alamazsınız.. cj ile tuzla arasında dağlar kadar fark var.. cj nin orjinal motorları AMC 258 4.2 I6 ve AMC 232 3.8L I6 AMC 304 5.0L V8 modellere göre birçok değişiklik var 77 model altı cj lerin şasesi 77 ve üstüne göre biraz dar 79 larda + olarak disk elektronik ateşleme vb başlıyor 80 lerde çift bare karbüratör denge kolu gibi daha fazla ekler var sayfalarda biraz gezinin çok daha ayrıntılı bilgiler mevcut kolay gelsin..

akin40006' Alıntı:
merhaba üstadlar merhaba :smiley:
aslında cj 1-2 senedir içimde bir ukte ve son günlerde iyice depreşti yani virus ele geçirmeye başladı yavas yavas.
aslan hakkında çok bilgim olmadıgımdan forum sitesini bir süredir araştırıyorum ve genellikle 79 model ve üstü araçları
tavsiye ediyorlar fakat istediğim fiyatta ve görünüme sahip bir araç bulamadım.tamam 79 model ve üstü araç alalım ama diğer araçlar ne gibi bir sıkıntı yaratır bana anladıgım kadarıyla şase tipleri farklı araçların.aracı genelde asvaltta kullanacağım tabi araziyede çıkmayacak değilim ama nadiren arizede kullancağım.bu aracların belli bir kronik arızası varmı buna dikkat edilmeli söyle yapılmalı gibi veya diğer önereceğiniz seyler.aracı alırken orginal olmasına dikkat edilmesini söylemişsiniz bol bol peki bu aracın orginal motorunu hangi marka üretmiş?
sitelerden satılık araçlara baktım bir arac gözüme carptı bu arac hakkında da yorum yapabilirseniz sevinirim
bu konuda yardımcı olacak arkdaslar cevap yazarsa sevinirim

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-klasik-araclar-klasik-arazi-araclari-arac-fazlaligindan-dolayi-satiliktir-125701538/detay
Öncelikle aramıza hoş geldiniz.Virüs iyice bulaştıysa sorun sıkılmadan bu forumu zamanla okuya okuya çok daha bilgi sahibi olabilirsiniz.Gelelim araç konusunda CJ ve Willys ayrımına.77 model ve aşağısı willys diye geçer 4 silindir harikan motor bulunur.Bunlar yüksek kaput,tuzla vs diye ayrımları da vardır.77 model sonrasında amc(American Motors Corporation ) dediğimiz 6 silindirli motor bulunur.Bunlar 3800CC ve 4200 CC olarak ikiye ayrılır.Willys ile CJ arasında çok farklılıklar vardır.Donanım olarak 77 ve üstü bir araç bakmanızı öneririm tabi bütçeye göre.78 model ve sonrası daha donanımlıdır ( disk fren,hidrolik direksiyon,denge kolları vs).Şunu belirteyim eğer bütçe dar ise bu araçlar dipsiz kuyu gibidir ne kadar masraf ederseniz bi o kadar daha ister sonu yoktur görende olmamıştır ;D
Orijinal araç her zaman idealdir tabi ne yapsanız üzerine yakışır geri dönüşü olmayan hatalar yapılmamıştır kısacası uğraştırmaz sizi.CJ yi şehir içi yakıtta beklentilerinizi karşılayamayabilir tabi bu aracın bakımına ve donanımına bağlıdır bir şahin doğan kadar yakmasını beklemeyin en azından.
İlanı değerlendirecek olursam kendi şahsi fikrim emek var ama model düşük-wiilys- 4 silindir motor o paralara iyi CJ ler alınabilir-77 ve sonrası-.
Araç konusunda kesinlikle acele etmeyin sorun soruşturun malum siteler takip edin günlük etrafınıza bakının olabildiğince düzgün ve uygun araç almaya çalışın-vizesine çok dikkat edin-.
Aklınıza takılan başka soru varsa seve seve cevaplarız burada benden kat kat bilgili üstatlar var daha da yardımcı olabilirler size -Fırat arkadaşım benden önce davranmış aynı bilgiler olabilir silmek istemedim mesajı saygılarımla :smiley:

Cevap icin tsk ederim.77 oncesinin wills oldugunu bilmiyordum hepsini cj olarak biliyordum.sahibinden ve arabam com a baktim ama o buyuklukte motora denk gelmedim acaba vergisni dusuk odemek icin o sekilde gosterilmis olabilirmi yoksa gercekten amc motor bulmak zormu ve yanlis anlamadiysam cj ler arazide kullanmak icin en ideali asvlt icin kullanisli degil yani.peki wills ler arazide cokmu kotu

akin40006' Alıntı:
Cevap icin tsk ederim.77 oncesinin wills oldugunu bilmiyordum hepsini cj olarak biliyordum.sahibinden ve arabam com a baktim ama o buyuklukte motora denk gelmedim acaba vergisni dusuk odemek icin o sekilde gosterilmis olabilirmi yoksa gercekten amc motor bulmak zormu ve yanlis anlamadiysam cj ler arazide kullanmak icin en ideali asvlt icin kullanisli degil yani.peki wills ler arazide cokmu kotu
Ruhsata düşük motor yazdırılmış cjler mevcuttur vergileri uygundur bunların.Bulmak zor değil orijinal motor amc'Dir zaten.williyslerde sürat yoktur ağır devirlidir.CJler hem asfalt hemde arazi için daha uygundur derim yakıt çok çok fark etmez eder ben yakıtı göz önüne almıyorum :smiley:

Anladim.tesekkurler gercekten. Cok fazla param yok ama alacagim yinede.eger etrafinizda onerebilecginiz cj varsa fotolarini beklerim.10000 falan butcem var.saygilar

Hevesinizi kaçırmak istemem ama biraz daha bekleyip daha çok bilgi sahibi olun ve biraz daha bütçe arttırmaya bakın.CJ lerde uygun almak önemli ama ucuz etin yahnisi olmaz.10 'a alacağınıza 5'e alırsınız fakat 15 masraf edersiniz değmez.
Biraz araştırın fotoğraflarda çıktığı gibi değildir çoğu CJ bütçe kısıtlıysa çok daha dikkatli olmalısınız kaporta motor yürüyen aksam vs önemli sonra aksesuar gelir aksesuar sizi yanıltmasın kesinlikle göz boyamak için modifikasyon gördüğünüzde uzak durun derim.
En önemlisi vizesi olmalı aracın başınız çok ağrır sonra saygılarımla.

arkadaşım ister cj ister willys al sorun d eğil ama mutlaka anlayan birisine göster özellikle son 20 gündür satın alınan araçlar resmen enkaz gibi toplanmamış alırsan cok hesaplı al ki yaptığın masrafa değsin yada toplanmış al ama aldığın toplanmışı bile gene bir bilene göster nerden olduğunu dersen sana yakın birisi çıkıp yardımcı olabilir aldıkdan sonra aracı vay söyle idi vay böyle cıktı diye hayıflanmazsın yada aldığın araca nasıl ne kadarlık masraf edeceğini bilirsin

unal' Alıntı:
arkadaşım ister cj ister willys al sorun d eğil ama mutlaka anlayan birisine göster özellikle son 20 gündür satın alınan araçlar resmen enkaz gibi toplanmamış alırsan cok hesaplı al ki yaptığın masrafa değsin yada toplanmış al ama aldığın toplanmışı bile gene bir bilene göster nerden olduğunu dersen sana yakın birisi çıkıp yardımcı olabilir aldıkdan sonra aracı vay söyle idi vay böyle cıktı diye hayıflanmazsın yada aldığın araca nasıl ne kadarlık masraf edeceğini bilirsin
En doğru yorum Ünal abiden geldi.
Nerde yaşıyorsunuz ? - size yakın üyemiz veya tanıdık ustalar olabilir daha yardımcı olabilirler araçları tanırlar en azından-
Vize dediğimiz olay TÜV dediğimiz araç muayenesidir.2 yılda bir yapılır yurtiçi kayıtlı araçlar giriyor.

Antalyada yasiyorum.ilk buldugum araca hemen atlamam tabiki.aslinda yedek parca satiyorum guney sahilinde geziyorum yani bol bol ve arastiracagim.yinede burda yakinda bi uyeniz varsa eger tanismak isterim

meslektaşmışız senle :smiley:)) yarın beni ara detaylı bilgi vereyim sana hiç boşa uğraşma :smiley:) 0554 280 21 87 numaram hatta müsaitsen şimdi ara sorun değil :smiley:

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,907
Kayıtlı Üye Sayımız
166,709
Kaydolan Son Üyemiz
Mete26

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR