Cj5 1.3 Motor 1960 Modeller Hakkında Bilgisi Olan Arkadaşlar Yardım Eder Misiniz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ozdemirersan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,136

ozdemirersan

Yeni Üye
sizden çok acil olarak yardım istiyorum bende sizin gibi cj5 hastasıyım yeni bir araç buldum 1960 model olduğunu ve 1.3 motor olduğunu söyledi bana satıcı arkadaş acaba 1960 serilerinin kullanışları nasıl yakıtı nasıldır acaba ben genelde asfaltta kullanıcam ama arada bir araziye çıkarım diye düşünüyorum bilgisi olan arkadaşlar yardım ederlerse çok sevinirim bende cj5 sahibi olur ve aranıza katılırım inşallah.

Etiketler
Ynt: Cj5 1.3 Motor 1960 Modeller Hakkında Bilgisi Olan Arkadaşlar Yardım Eder Misiniz

ozdemirersan' Alıntı:
sizden çok acil olarak yardım istiyorum bende sizin gibi cj5 hastasıyım yeni bir araç buldum 1960 model olduğunu ve 1.3 motor olduğunu söyledi bana satıcı arkadaş acaba 1960 serilerinin kullanışları nasıl yakıtı nasıldır acaba ben genelde asfaltta kullanıcam ama arada bir araziye çıkarım diye düşünüyorum bilgisi olan arkadaşlar yardım ederlerse çok sevinirim bende cj5 sahibi olur ve aranıza katılırım inşallah.
1.3 cj enteresan

Ynt: Cj5 1.3 Motor 1960 Modeller Hakkında Bilgisi Olan Arkadaşlar Yardım Eder Misiniz

1.3 cj mi olur ya bildiğim kadarıyla yok motor değişmiştir onun bence orjinal değildir :D

Ruhsata bakip yanimayin bir cok Willys ruhsatta az vergi icin 1.3 yazar. Normali 2200 cc dir. Resmini gonderin en iyisi.

Fakat tabi ki alisilagelenden fazla yakar, hatta buharlasma, terleme de söz konusu. :smiley:
Genel olarak her aracin karburator ayari, motorun durumu vs.vs. farkli oldugundan cok net bir sey soylenemez gibi geliyor bana. 75 kurus belki iyi bir tahmin?

1960 model cj 5 te (buna tuzla tipi diyelim) 1.3 motor olmaz, bu ruhsattamı yazıyor, yoksa satıcının ifadesi mi böyle, satıcı diyorsa motor değişmiş olabilir. siz en iyisi motor hakkında bir bilen ile aracı incelettiriniz.

ozdemirersan' Alıntı:
ALACAĞIM ŞAHIS BANA ANADOL MOTORU OLDUĞUNU SÖYLEMDİĞİ İÇİN BÖYLE BİR ŞEY YAZDIM ŞİMDİ KALDIRAMIORUM TABİ Kİ CEVAPLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM

2.2 motor orjınal motorudur. sonradan koyma bi motorda olsa 1.3 olcagını düşünmüyorum ki 1.3 konulduugnu farzedelim emin olun 2.2 motora göre daha fazla yakar :smiley: 1960 model araç kısaca tuzla dıyebılırız büyük ebatlı lastık takamazsın takarsın ama ön arka defransıyelleri degiştirmen gerekir daha agır devırını falan takmalısın. bu arada böyle bi araçlara binmeyi düşünüyorsan ekonomıklık aramayacaksın bunların en ekonomıgı gunumuz arabalarının 2 katı yakar aşagı düşmez.
;D

caner_tee' Alıntı:
2.2 motor orjınal motorudur. sonradan koyma bi motorda olsa 1.3 olcagını düşünmüyorum ki 1.3 konulduugnu farzedelim emin olun 2.2 motora göre daha fazla yakar :smiley: 1960 model araç kısaca tuzla dıyebılırız büyük ebatlı lastık takamazsın takarsın ama ön arka defransıyelleri degiştirmen gerekir daha agır devırını falan takmalısın. bu arada böyle bi araçlara binmeyi düşünüyorsan ekonomıklık aramayacaksın bunların en ekonomıgı gunumuz arabalarının 2 katı yakar aşagı düşmez.
;D
2.2 orijinal motor ? Orijinal 2.4 harikan olarak biliyordum ben ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR