sevgili boxeralfa sorun nedir anlamış değilim.
zevk bu. iki araba birbirinden farklı. bunu kabul ediyorsunuzdur. kıyaslamak anlamsız. işi bütceye dayandırıyorsunuz. amerikan moturunun sesi yüzünden sadece cj alan arkadaşlarımız var.
haftada bir gün bindiğim defender'im var. lpg de 500 yakıyor. ama zevk işte. fazla yakıyor diye binmeyeyim mi? bir tanede jimny edinmeyi düşünüyorum. şimdi iki arabayı kıyaslamam mı lazım. her arabanın kendine göre artısı eksisi var. mühim olan siz ne yapmak istiyorsunuz.
off road mekanik bir spordur. kullandığınız araç ile karşılaştığınız doğa şartlarında yol alabilmek için kullandığınız araç ve gerecin teknik kullanımlarıyla elde edeceğiniz kabiliyetle yol alabilmenizdir. aslına bakarsanız arabanın ne olduğu o kadar önemli değildir. diğer motorsporlarına nazaran offroad sporu daha fazla teknik beceri içerir. rallide arabanızı en hızlı son noktaya nasıl götürürsünüz yarışıdır. off road a ise teknik becerinizi kullanarak nasıl bitişe gelirsiniz yarışıdır. şimdi diyecekiniz ki türkiyede yapılan ulusal yarış mantığı ralliyle aynıdır. doğrudur. bu işe gönül veren abilerimiz ustalarımızda zaten bu durumu eleştirmektedirler.
marka ve modelleri kıyaslamak bana çok anlamsız geliyor. temsil 2 kişilik bir aile yüzme havuzlu bir villada oturuyor ama 4 kişilik bir ailede 70 metre karelik bir apartman dairesinde oturuyor. şimdi villaya gelen elektrik faturasının çok olması yüzünden adamlar apartmana mı taşınsın. saçma dimi. evet bende onu demek istiyorum saçma.
hepimizin içinde araba sevdası var. isteyen istediği arabanın sevdasını sürmekte özgürdür. mümkünse mevcut arabamızla karşılaştığımız engelleri aşmak için kullandığımız teknikleri konuşalım. samurai nin geçtiği cj nin takıldığı bir yerde oluşan nedenlerini tartışalım. yada aksi bir durumda oluşacak sorunları... bu bize yol gösterici olur.