CJ Şanzıman Tipleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Hulg Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,586

Ynt: CJ Şanzıman Tipleri

CJ lerin orjinallerinde böyle bi ne ana ne arazi şanzımanı yok hangi cj ile sorunun varsa onuda söylersen daha fazla yardımcı olabilirim

Bende ikilemde kalmıştım ama hiç duymadım. Bir karışıklık var ama ne ? Başka bir aracın şanzımanı montaj edilmiş olmasın ?

Arkadaşlar aracım 1977 model CJ-5. Aracımda 3 ileri ana ve 4H-2H-N-4L kademe olmak üzere arazi şanzumanı var. Bu arada herhangi bir sıkıntım yok şanzumanımla. Şanzumanın değiştiğini zannetmiyorum ama FISA ne anlama geliyor açıkçası onuda bilmiyorum. Bunca yıldır sanayinin içinde olan biriyim(ağır vasıta ve İş makinaları yedek parçası satan bir firmanın sahibiyim) fakat CJ yi boşverin, başka araçlarda da ben böyle bir şanzuman duymadım. Aracın modifiyesiyle uğraşıyorum, bittiğinde şanzuman ve defransiyellerin fotoğraflarını sizlere gönderirim. İlginize teşekkürler.

Arazi şanzımanı sıralaması önden geriye doğru ise dana 20 modeli tersi bendeki dana 300 :D ..napalım bunla idare edelim artık. :smiley:

Resimlerinizi bekliyoruz, merakta bırakmayın.

Arkadaşlar bayramda Ordu daydım ve gitmişken Jeep ustası Turgut Usta yı ziyaret edeyim dedim. Gittiğimde 1977 model CJ-5 in şanzumanını indirmişti. Şanzuman benimkinin aynıydı onunda üzerinde FISA yazıyordu. Kendisine sorduğumda 1977 ve sonrasında bu tiplerin çıktığını söyledi. Bu tiplere Dana 44 diyorlarmış.

j (23).jpg

j (24).jpg

Evet aslında Dana 44 ü bende diferansiyel biliyorum. Belkide 44 diferansiyelli tiplerde bu modeller çıkar, demek mi istedi acaba. Önceden, belkide benim aracımın şanzumanını değiştirmişler mi diye düşünürken, Ordu da gördüğüm araçta da aynısının çıkması ve ustasınında 77 ve sonrasında bu tiplere rastladığını beyan etmesi içimi rahatlattı. Fakat işin ilginç tarafı CJ parçası satan bazı arkadaşlarımızın bu modeli hiç duymamış olmaları.
Bizzat gördüğüm 2 araçtada aynı şanzumanın olması ve ustasının da bu şanzumanı teyit etmesi sonradan takılma tezini çürütmüş olmuyor mu. Türkiye de en fazla CJ nin bulunduğu illerden biri Ordu dur. Küçük bir şehir olmasına karşın 1 haftada benim gördüğüm Cj sayısı 30 un üstündedir. Kaldıki ilçe ve köylerindeki rakamlar çok daha fazladır. Dolayısıyla 40 yılda bir CJ ye bakan bir usta değil ,elinden sürekli Jeep geçen bir ustanın beyanı. Araştırmacı arkadaşlar lütfen iş başına.

aytunç bey 1976 modelden 1979 model cj lerin hepsinde fabrikasyon olarak T 150 sanzuman cıkar fotosunu çektiğiniz sanzuman ve arabanızdaki sanzumanda budur 1972 senesinde 1976 senesine kadarda T 14 sanzuman cıkar j serisi jeeplerde T 15 diye yine 3 ileri bir sanzuman daha çıkar bunların arasındaki fark ise dıştan bakıldıgında vites kolu sanzuman üst kapagından ayrılmaz T 150 sanzumanın üst kapagında büyük bir somunla ve yan tarafında 8 milimetrelik 1 santim boyunda acemi ustaların içine düşürdükleri küçük pim bulunur. 1972 den başlayıp 1975 e kadar cj lerin sapkalı aks tabir ettiğimiz poryanın aksa sabit oldugu ayrıca inter scaut,dodge,ford ve chevrole serileri hatta volvonun bazı modelleri gibi birçok araçta çıkan diferansiyel modelide DANA 44 diferansiyeldir . saygılar atilla özel özel oto yedek parça ve sarvis hizmetleri san tic ltd şti. danışmak itediğiniz başka bir konu olursa seve seve yardımcı olurum .

Açıklayıcı bilginleriniz için teşekkür ederim. Atilla Bey sorumu şu şekilde düzelteyim. T150 şanzumanların üzerinde FISA diye bir yazı var mıdır. Fotoğrafta kırmızı çizgi içine aldığım bölümde FISA ve altında da seri numarası kabartılı bir şekilde yazılı. Normalde şanzumanın üzerinde Dana T150 diye bir yazı var mı varsa neresindedir. Kısaca bu FISA yazısı neyin nesi.

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,914
Kayıtlı Üye Sayımız
166,687
Kaydolan Son Üyemiz
Zazizizo

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR