CJ mi Defender mı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan PrometheusTR Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 28
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 29,107

PrometheusTR

BMW R1200GS & T5 CamperVan
Yer
İstanbul
Başlığın amacı marka savaşı değildir baştan söyleyeyim :smiley: Sadece içinden çıkamadığım bir durum var. Konu tamamen özel; ben ve bütçemle alakalı. Aklımdaki araçların + ve - leri var ve ben bunları toplayamıyorum. Fikirlerinize ihtiyacım var özetle :smiley:

Öncelikle CJ 6-7-8 den biri var bir tarafta. 5 küçük olduğu için kadro dışı bırakıldı :smiley:

Bu araçlar benzinli, yani tüplü. Tüplü olmaları benim açımdan kötü. Keşke dizel olsalardı da arazinin ortasında gaz bitti endişesi taşımasam.

Tabi bu konuda hemen akla Defender geliyor. Defender'da maddi gücüm 2.5 dizele yetiyor. Kocaman deposu arazide layıkıyla iş görür, ancak onun da son hızı sıkıntılı. Okuduğum kadarıyla 80-90 ve hatta rampada 1. vites bile yetmeyebiliyormuş.

Amacım hardoffroad değil, safari. Fotoğraf çekmek, gezmek tozmak. 250 300 km düz yolda gidip, ordan araziye dalmak sonra tekrar geri dönmek vs.

Şehir içinde kullanmayacağım, zaten aracım var. Hafta sonu hobi aracı olacak benim için.

Bu kararsızlığım konusunda önerilerinizi alabilirsem sevinirim. :smiley:

Etiketler
Ynt: CJ mi Defender mı?

Merhaba yazdıklarınızdan anladığım kadarı,ile yakıt sorun değil düz dizel defender ile tüplü Cj grubu tahminimce aynı ölçüde yakıt tüketir gibime geliyor bence her ikiside arazi canavarı ikisinden biri olur.

Binek aracım olduğu için yakıt sorun değil, zaten bu yüzden bu iki araca bakıyorum. Bir dönem tek araç alacaktım o zaman Suzuki'den başka bakmıyordum yakıt sebebiyle :smiley:

Sıkıntı şu ayırımda;

- Geniş, kocaman dizel deposu olan ancak 90'ı geçemeyen Defender mı?
- Nispeten daha küçük, tüplü (tüp sıkıntılarından bıkmıştım önceki aracımda) ancak 120'yi rahat yapabilen CJ mi?

300tdi'a param yetse mesele kalmayacak aslında :p

PrometheusTR' Alıntı:
Binek aracım olduğu için yakıt sorun değil, zaten bu yüzden bu iki araca bakıyorum. Bir dönem tek araç alacaktım o zaman Suzuki'den başka bakmıyordum yakıt sebebiyle :smiley:

Sıkıntı şu ayırımda;

- Geniş, kocaman dizel deposu olan ancak 90'ı geçemeyen Defender mı?
- Nispeten daha küçük, tüplü (tüp sıkıntılarından bıkmıştım önceki aracımda) ancak 120'yi rahat yapabilen CJ mi?

300tdi'a param yetse mesele kalmayacak aslında :p
CJ'ciler alınmasın ama 90'ı geçmeyen düz dizel Defender almaya yetecek bütçenizle alınacak CJ'de 90'ı geçmeyecektir. Hatta geçmek istemesiniz bence.
En azından devasa kargo bölümü vs gibi sebeplerle Defender "sizin şartlarınız için" daha mantıklı gibi.

umutcelikel' Alıntı:
CJ'ciler alınmasın ama 90'ı geçmeyen düz dizel Defender almaya yetecek bütçenizle alınacak CJ'de 90'ı geçmeyecektir. Hatta geçmek istemesiniz bence.
En azından devasa kargo bölümü vs gibi sebeplerle Defender "sizin şartlarınız için" daha mantıklı gibi.

birçok CJ'ci rahat 120 yapıyoruz diyorlardı ???

PrometheusTR' Alıntı:
birçok CJ'ci rahat 120 yapıyoruz diyorlardı ???
Valla hocam bence 120 yapması ayrı, 120 ile gidebilmek ayrı. 300tdi defender varken bende 120 yapabiliyordu ama 120 ile gitmek istemiyordum. CJ'de farklı olduğunu düşünmüyorum...Fotoğraf çekmek, gezmek, tozmak esnasında yükünüz olacak ise defender daha mantıklı gibi geldi bana sadece. Ben araçların sorun çıkarma potansiyelinden bağımsız sadece o kritere göre bunu yazdım. Sonuçta her iki araçta size hobisel zevk verir, üstüne konulan aksesuarları gösterir vs...

Düzgün bir Jeep CJ 8 ile hem şehir içinde hemde uzun yolda rahat edersiniz yalnız fiber hard-top lı değil sac kabinli alırsanız çok daha iyi edersiniz.CJ8 şehir içinde çok fazla büyük ebatlarda olmadığı için çok rahattır ayrıca alt takımı düzgünse çok rahat 140 km sürat yapabilir.

marmariscj7' Alıntı:
Düzgün bir Jeep CJ 8 ile hem şehir içinde hemde uzun yolda rahat edersiniz yalnız fiber hard-top lı değil sac kabinli alırsanız çok daha iyi edersiniz.CJ8 şehir içinde çok fazla büyük ebatlarda olmadığı için çok rahattır ayrıca alt takımı düzgünse çok rahat 140 km sürat yapabilir.

Sac kabinin farkı nedir ki?

Sacların çoğu kaynatılmış oluyor, yazın üzerini açmak imkansız.

Sac kabinler hem görsellik açısından hemde kullanma açısında daha rahatlar ayrıca sac kabin orijinalse kaportaya kaynaklı değildir sadece kaportaya vidalarla bağlıdır istediğin zaman sac kabini çıkarıp rahatça üstü açık kullanabilirsiniz.Fiber kabinlerin camları daha küçüktür içerisi bana göre sıkıcı geliyor ayrıca ses ve ısı yalıtımında sac kabin kadar başarılı değildir.Sac kabinin üstüne çok rahat bagaj yapabilirsiniz ama bunu fiber kabinde yapmak isterseniz biraz sıkıntılı olabilir.Cj8 sac kabinin arka kapı yapısı sac olduğundan kullanma açısından çok rahattır.

marmariscj7' Alıntı:
Sac kabinler hem görsellik açısından hemde kullanma açısında daha rahatlar ayrıca sac kabin orijinalse kaportaya kaynaklı değildir sadece kaportaya vidalarla bağlıdır istediğin zaman sac kabini çıkarıp rahatça üstü açık kullanabilirsiniz.Fiber kabinlerin camları daha küçüktür içerisi bana göre sıkıcı geliyor ayrıca ses ve ısı yalıtımında sac kabin kadar başarılı değildir.Sac kabinin üstüne çok rahat bagaj yapabilirsiniz ama bunu fiber kabinde yapmak isterseniz biraz sıkıntılı olabilir.Cj8 sac kabinin arka kapı yapısı sac olduğundan kullanma açısından çok rahattır.

bahsettiğiniz gibi oynanmamış, sacı kaynatılmamış ve düzgün Cj8'i bulmak çok zor. Olan da çok para istiyor haliyle :smiley:

Düzgün CJ8 bulabilmek birazda şans işi bundan 20 gün kadar önce 1984 model sac kabinli orijinal 4 ileri vitesli bakımlı çok iyi durumda olan aracını bir arkadaşım 9 bin liraya sattı .Satma sebebinide söyliyeyim bir yanlışlık olmasın hem biraz mali konularda sorunları vardı birazda aracı satarken aradaki aracılara kafası bozuldu ve ne verirlerse satacağım deyip aracı sattı ama bu işten bana göre zarar etti keskin sirkenin küpüne misali.

marmariscj7' Alıntı:
Düzgün CJ8 bulabilmek birazda şans işi bundan 20 gün kadar önce 1984 model sac kabinli orijinal 4 ileri vitesli bakımlı çok iyi durumda olan aracını bir arkadaşım 9 bin liraya sattı .Satma sebebinide söyliyeyim bir yanlışlık olmasın hem biraz mali konularda sorunları vardı birazda aracı satarken aradaki aracılara kafası bozuldu ve ne verirlerse satacağım deyip aracı sattı ama bu işten bana göre zarar etti keskin sirkenin küpüne misali.

bize denk gelmez ki öyle sirkeler :smiley:

güzel bir konu, ben de aynı çıkmazdayım. demek ki benden öncekileri takip ediyorum :smiley:

Arkadaşım bende fotoğraf çekmeyi çok seviyorum. Ama en iyi fotoğraf kisenin gidemediği yerde çekilen fotoğraf olunca araştırdım ve sonunda düz 2.5 defender de karar kıldım iyiki böyle bir karar almışım sürat 115 e çıkıyor ama zorlamaya gerek yok kapasitesi 85 hiçbirşeyden korkmadan ormanda çamurda gidiyorum elbette araba konusunda daha tecrübesi fazla olan arkadaşlarıma saygı duyuyorum. Ben bu sitede defender almaya karar verdim beni yönlendiren tüm arkadaşlarıma da çok teşekkür ediyorum. Naçizane Defenderi tavsiye ederim kullanan biri olarak Saygılarımla

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR