Cj Kullananlar Tavsiye Lazım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan alkanzar1 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 28
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,757

alkanzar1

Yeni Üye
Herkese merhaba asfaltta kullanmak amaçlı cj-5 alıcam öncelikle kafamda birkaç soru var cevaplarsanız sevinirim

1)Malum eski araç mutlaka arıza olucak ama çok fazla arıza çıkarır mı bide bu araçların parçasını bulmak zor mu

2)Bazı cj lerde 1.6 motor görüyorum değiştirilmiş ford motorları takılmıs galiba araç ağır yetersiz kalır ama afsaltta ve şehir içinde kullanıcam yakıt olarak baya tasarruflu olur alınır mı böyle bi araç

3)4000cc üstü cj lerin yıllık vergileri ne kadar

4)4.2 lpgli cj tahmini ne kadar yakar

Etiketler
Ynt: Cj Kullananlar Tavsiye Lazım

Bildiğim ve arkadaşlar ile konuştuğum kadarıyla kışın bu zamlar ile 4000 ve 3000 motorlu cj ler gaz ile 70 kuruş civarı yakıyor
vergi konusunda kafana takma muhtemelen 300 tl yi geçmez yıllık yada bu civardadır.

Tabi bunları emin olmayark söylenilenlere göre söylüyorum çünki ben dizel bir Cj kullanıyorum vergisi 100 tl yıllık yaklaşık 35 kuruş yakıyor. Arkadaşlar daha doğru açıklamalar yaparlar.

Tabi ki arızalar oluyor ama iyi toplanmış bir araç alırsan ve bunu acele etmeden birkaç ay bu forumda geçirip hangi yıl hangi model arç ile hangi mekanik olur hangi şanzıman hangi difransiyel ne en işe yarar hangi araçtan çıkar hepsini öğrenersen sorun yaşamayacağın bir ccj alırısn.

Tabiki bu aracın hiç sorun çıkarmayacağı anlamına gelmiyo malum en geç 30 yaşında araçlar bunlar. Örneğin benim aracım 60 yaşını geçti :smiley: (Genç delikanlı maşallah)

ercanaslan' Alıntı:
Bildiğim ve arkadaşlar ile konuştuğum kadarıyla kışın bu zamlar ile 4000 ve 3000 motorlu cj ler gaz ile 70 kuruş civarı yakıyor
vergi konusunda kafana takma muhtemelen 300 tl yi geçmez yıllık yada bu civardadır.

Tabi bunları emin olmayark söylenilenlere göre söylüyorum çünki ben dizel bir Cj kullanıyorum vergisi 100 tl yıllık yaklaşık 35 kuruş yakıyor. Arkadaşlar daha doğru açıklamalar yaparlar.

Tabi ki arızalar oluyor ama iyi toplanmış bir araç alırsan ve bunu acele etmeden birkaç ay bu forumda geçirip hangi yıl hangi model arç ile hangi mekanik olur hangi şanzıman hangi difransiyel ne en işe yarar hangi araçtan çıkar hepsini öğrenersen sorun yaşamayacağın bir ccj alırısn.

Tabiki bu aracın hiç sorun çıkarmayacağı anlamına gelmiyo malum en geç 30 yaşında araçlar bunlar. Örneğin benim aracım 60 yaşını geçti :smiley: (Genç delikanlı maşallah)

saol verdiğin bilgiler için bende aceleye getirmek istemiyorum biraz daha araç hakkında bilgi edinicem

alkanzar1' Alıntı:
Herkese merhaba asfaltta kullanmak amaçlı cj-5 alıcam öncelikle kafamda birkaç soru var cevaplarsanız sevinirim

1)Malum eski araç mutlaka arıza olucak ama çok fazla arıza çıkarır mı bide bu araçların parçasını bulmak zor mu

2)Bazı cj lerde 1.6 motor görüyorum değiştirilmiş ford motorları takılmıs galiba araç ağır yetersiz kalır ama afsaltta ve şehir içinde kullanıcam yakıt olarak baya tasarruflu olur alınır mı böyle bi araç

Merhaba;

Arıza olur , olmaz değil. Ama aracı iyi tanımak, dinlemek ve ihtiyaçlarını görünce ertelememek yolda kalmayı engeller. Yürüyen ve motoru sağlam olması, elektrik tesisatının da akabinde iyi olması seni bir çok arızadan kurtarır.

1.6 CJ kullanmadım. Ne yakar , nasıl performans sergiler bilmiyorum. 4.2 kullanıyorum.

Yıllık vergisine şuradan bakabilirsin, yılına ve motor hacmine göre değişiklik gösterir;
https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/template.jsp?page=IVD_HSP_MTV

4.2 motor LPG'li 70 kuruş civarında yaktığını biliyorum. Ama motora verdiği zarar (ömrünü kısaltma olarak ), LPG'nin 3TL üstüne gelmesi, felan felan derken LPG artık ne kadar tasarruf ettirir bilmiyorum. Birde 4.2 motoru beslemek her LPG'nin harcı değil. İyi bir ustadan geçmiş olması şart. Tabi sonra bir de karbüratör ayarları devreye girer ki, ben hiç girmem oralara :smiley:

alkanzar1' Alıntı:

1- yeni araçlar arıza yaparken eski araçların arıza yapması kaçınılmaz. ancak bakımlı aracın arıza yapma olasılığı azalır. aracı iyi tanırsan, bakım-onarım işi biraz da elinden gelirse seni kolay kolay yolda bırakmaz.
2-motor olarak orjinalinden uzaklaşmış CJ lerde pek tavsiye edilmez, uydurmasyon olduğu için genelde problem riski fazla olur. küçük motor her zaman az yakar mantığı yanlıştır araç ağırlığı- motor gücü birbirine uyumlu olmalıdır.
3-CJ lerin genelinde motor hacmi doğru yazmaz. 2000,2500,2501,3000,3800,4000,4200 gibi farklı rakamlarla karşılaştık. vergiyi net öğrenmek için ruhsatta yazan motor hacmini bilmek lazım.
4- çok yakar ;) lpg olmuş 3 lira.

büyük hacimli motor sahibi arkadaşların sık kullandığı bir tabir var ''aslan besleyen yemini düşünmez'' diye, CJ ye bineceksen yakıt hesabı yapmayacaksın keyfine bakacaksın ;)

Şu varki willyslerin birçok anlamda kopyası olan tuzla jeeplere bir dönem fabrikasyon olarak benzinli ford tanus motoru koyulmuş ve 4 ileri ingiliz minibüs şanzımanının çılkışı dana 18 e bağlanacak şekilde yeniden şanzıman dış muhafaza üretilerek dana 18 e uyumlu hale getirilip o şekilde fabrikadan çıkmıştır bu şanzıman tuzla 1300gt olarak isimlendirilmiştir ve bu araçlar orjinalde ford 1.6 motor ve 4 ileri şanzıman olarak üretilmiştir. Ama tabiki 4.2 lerin yerini asla tutmaz

Tabi ben her ne kadar cj ciler sevmesede özellikle asvalt kullanımı için Dizel tercih ediyorum, ekonomik oluyor

Sent from my iPhone using Tapatalk

Buarada 1300gt değil 1013gt miş adı

ImageUploadedByTapatalk1389073922.927972.jpg

ImageUploadedByTapatalk1389073932.660928.jpg

Patron sende de ne kaynak varmış :smiley:

verdiğiniz bilgiler için tesekkür ederim son olarak araç alırken baktırabileceğim tavsiye edebileceğiniz ustalar varmı istanbul avrupa yakasında

ercanaslan' Alıntı:
Şu varki willyslerin birçok anlamda kopyası olan tuzla jeeplere bir dönem fabrikasyon olarak benzinli ford tanus motoru koyulmuş ve 4 ileri ingiliz minibüs şanzımanının çılkışı dana 18 e bağlanacak şekilde yeniden şanzıman dış muhafaza üretilerek dana 18 e uyumlu hale getirilip o şekilde fabrikadan çıkmıştır bu şanzıman tuzla 1300gt olarak isimlendirilmiştir ve bu araçlar orjinalde ford 1.6 motor ve 4 ileri şanzıman olarak üretilmiştir. Ama tabiki 4.2 lerin yerini asla tutmaz

Tabi ben her ne kadar cj ciler sevmesede özellikle asvalt kullanımı için Dizel tercih ediyorum, ekonomik oluyor

saol verdiğin bilgi için peki bu araçlar orjinal cj lere göre daha fazla arıza çıkarır mı

alkanzar1' Alıntı:
ercanaslan' Alıntı:

saol verdiğin bilgi için peki bu araçlar orjinal cj lere göre daha fazla arıza çıkarır mı

Fazla yakacağını sanmam gaz ile 45 kuruş civarı yakar( fakat doğru ayarlammış ve sıhatli bir motor olmak şartı ile) ama performans olarak pek iyi değil. Rampalarda çekiş kötü. ( şahsi fikrim tabi, denediğim araçlar adına söylüyorum ) bide çoğu orjinal şanzıman oladığı için flansh ile bağlanmıştır motor farklı pirizdirek motora uyarlanmış tornadan geçmiş arada flanş var şamzımandan sonra yine flanş ile araziye bağlanmışdır ve çeşitli sorunlara gebedir. ( orjinal tuzla yapımı olmayan şanzıman ve motorları için söylüyrum)

cj serisinde 3.8 ve 4.2 motora sahiptir willyslerde 4 silindirdir onlarda 2.2 dir fakat araçlar tanınmadığından wllyslerde cj diye ilanlarda vardır veya dizel diye bahsedilir cj serisinde dizel araç orjinalinde asla olmamışdır ve cj hakkında sitetede araşdırma yaparsanız teknik koulardar başta olmak üzere herşeyi bulabilirsiniz

eyvallah ercan :smiley: tedavi bitiyor bu ay benim bitmeden yakınken gel cayımızı kahvemizi içelim sonra seyahatlerim başlayacak daha görüşemeyiz adana bursa Eskişehir Marmaris Antalya Erzurum van Artvin vs dolaşacağım hep :smiley:)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

SON MESAJLAR

SON KONULAR