Cj Kasko Ve Mtv

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan chala Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,900

chala

Kamp III
Mesajlar
671
Tepkime Puanı
0
Yer
Şimdilik Ankara
Aracımı son bir ay içinde kasko yaptırmak için 5 - 6 sigorta firması ile görüştüm, 77 model aracı kasko yapmıyorlar. cj'sine kasko yaptıran veya nerede yaptıracağımızı bilen var mı ?


Ayrıca mtv hesaplanırken ödenecek prim aracın kasko değerinin %5'den fazlaysa bir alt dilimden ödeme yapma hakkımız var malum, ben henüz hiç denemedim, çünkü hep internet üzerinden ödeme yaptım. ancak ruhsatta 1600 cc ve 77 model cj5 gözüken aracım mtv hesaplamasındaki tabloda 2494 cc gözüküyor, dolayısı ile bu baremde bir kasko tanımlaması yok, en yakın kasko değerleri de 3500 - 5000 TL civarında.
 

Etiketler
Ynt: Cj Kasko Ve Mtv

http://www.tsb.org.tr
linkindeki iletişim bilgilerinde
faxına
aracın ruhsat fotokopisi ile bir dilekçe iliştir.
su plakalı su aracımın ruhsatı ektedir
mtv kasko değerinden yararlanmak istiyorum kasko bedelini bilgilendiren tutarı rica ederim diye

daha sonrasında sana gelen evrakla vergi dairesine gidersin ruhsatıyın fotokopisiyle tabi sigortacındanda bir formm dolduracaksın sigortacın imzalayacak
5 dakikalık işlem
bir alt dilimden vergini odersin
 

Ynt: Cj Kasko Ve Mtv

İnternet vergi dairesindeni cc değeri 1600 olarak 102 TL yıllık ödeme yapıyorsan bir alt dilim için ortalığı bulandırma derim. Sigorta ve Resürans birliği işin içine girerse ve aracın gerçek cc değeri ortaya çıkarsa yıllık mtv 1514 TL ödemek zorundasın. Ancak o zaman kasko indirimi için form doldurup 1080 TL ödersin.

Zaten kasko değerinin üzerinde vergi ödemiyorsun, indirim derken kaldırım alma :smiley:
 

Ynt: Cj Kasko Ve Mtv

Emin bey ve nboya
Sizlerden benim benim durumum hakkında yorum istiyorum.
Bende 1954 model Willys var. Ruhsatta 2197 bg geçiyor. 370 TL civarı vergi ödüyorum. www.tsb.org.com.tr ye fax çekip bir alt limitten faydalanma girişimi benim için fayda getirir mi?
 

Ynt: Cj Kasko Ve Mtv

Benimkinin kasko değeri 5500tl
Sigortadan yazıyı aldım ama halen vergi dairesini halledemedim.
Plaka 10 olduğu için Ankara'dan olmuyormuş. Postayla erdek vergi dairesine göndermem gerekiyormuş:(
Bu arada neye göre ruhsatta motor hacmi küçültülmüş.
Benim aracın motor hacmi niye 3801 yazıyor :(
 



Ynt: Cj Kasko Ve Mtv

2014 Kasko değer çizelgesinin 764 ve 833 sıraları arasında WILLYS/JEEP serilerinin bilinen motor cc'lerine göre kasko değerleri yazıyor. Eğer aracınız bu sıralamalardan birine uygunsa Sigorta ve Reasürans Birliği'nden yazı almanıza gerek yok. Eğer cc'yi tutturamıyorsanız kasko değeri için faks veya yazı ile müracaat etmeniz, kasko değerini gösteren yazıyı aldıktan sonra da kasko indirim formunu doldurup bir dilekçe ile vergi dairesine vermeniz gerekiyor.

Ya da benim dört yıl önce yaptığım gibi TSRB'den bir yetkili ile telefonla görüşüp aracınızı listeye dahil ettirmeniz. Listenin 801.sırasında benim aracım tek başına yer alıyor. 1979 model 5850cc(4.2L olmasına rağmen ruhsatta öyle yazdığı için mecburen öyle işlendi) CJ7. 2005 yılından sonra indirim için her yıl ocak ayında TSRB'den yazı almak zorundaydım. Yazı genellikle şubata kaydığı için indirimli ama hep gecikme cezası ile birlikte ödedim. 2011 den itibaren listeye girdiğim için vergi dairesi artık yazı istemiyor. Sadece dilekçede aracımın liste sıra numarasını bildirmem yetiyor. İndirimi uyguluyorlar ve internette ödemem gereken miktar bir alt dilimden görünüyor.

Hakkı Bey, aracınız listede yok, en yakın araç 831. sırada 1954 model 2196 cc için kasko değeri 1200 TL. Vergi dairesine bunu kabul ettirebilirseniz %5'i 60 TL sizin ödediğiniz vergiden düşük olduğundan bir alt dilime geçer ve 385 TL yerine 255 TL ödersiniz. Veya gelecek yıl TSRB'den yazıyı alıp dolduracağınız form ve dilekçe ile indirimden faydalanırsınız.

Ali, senin aracın benzeri listede yok. 3801cc var ama 76-78-78 model CJ5 için. Ruhsatta CJ7 yazıyorsa kabul ettiremezsin. TSRB yazısını ve sigorta acentesi formunu dilekçene eklemek zorundasın. Ve dediğin gibi aracın hangi taşıtlar vergi dairesine kayıtlıysa işlemi oradan yürütmek zorundasın.

Kasko değerleri için (2014 16 yaş ve üzeri araçlar) link;
http://www.gib.gov.tr/index.php?id=1207

Kasko indirim formu için link;
http://www.gib.gov.tr/fileadmin/user_upload/Tebligler/MTV_Kanunu/mtvteb28ek.htm
 


Ynt: Cj Kasko Ve Mtv

Ben kasko konusunu daha önce başka bir başlık altında dile getirmiştim.

Eğer aracınız çok uzun zamandan beri o firmada kaskolu değilse ( mesela aracı 7 yaşında aldınız kasko ettirdiniz bu gün araç 14 yaşında) kesinlikle kasko yapmıyorlar.

Burada kasko yapmalarına baskı yapabileceğiniz tek konu eğer firmaya yüklü kasko poliçeleriniz varsa diğer poliçelerinizi de iptal ettirip başka firmaya kasko yaptırmakla tehdit etmek gibi o zaman yapılıyor.

Zaten mühim olan il kaskoyu yaptırmak ondan sonra hasarsızlık şu bu olunca kaskonuz devam eder.

Sigortacıma neden eski araçları yapmak istemiyor kasko firmaları diye sorduğumda aldığım cevap şuydu:

" Eski model aracın kaza yapma riski çok yüksek. Çalınma, yanma gibi riskleri fazla. Dolayısıyla sigorta şirketi bu tarz kaskoları da yapmak istemiyor. "

Burada şunu yapabilirsiniz. Aracınıza alarp taktırıp " ben aracımı sadece hırsızlığa karşı sigorta ettirmek istiyorum." derseniz size kasko yapma ihtimalleri daha çok artar. 1-2 sene sonra da aracınıza diğer koşulları da ekletirsiniz.
 

Ynt: Cj Kasko Ve Mtv


değerli arkadaşlar, aslında benim gerçek amacım mtv indirimi almak değil, aracıma kasko yaptırmak. zira gecen ay işyerimin önündeki iki ayrı kazada her iki aracında zorunlu trafik sigortası olmasına rağmen hatalı araçların kaskoları olmamasından dolayı araç sahipleri gerçekten çok mağdur oldu.

cj'ler için bir kasko standartı olmadığı içinde bir alt dilimden mtv ödemenin de ayrıca zorluğuna dikkat çektim. kasko için önce hırsızlık sigortası ile işe başlamak mantıklı, ama zaman istiyor. Anadolu sigorta kaskoya en çok yaklaştığım firma oldu, ama son anda onlarda yapmadı, gelişmeleri paylaşacağım.
 

Ynt: Cj Kasko Ve Mtv

chala' Alıntı:
değerli arkadaşlar, aslında benim gerçek amacım mtv indirimi almak değil, aracıma kasko yaptırmak. zira gecen ay işyerimin önündeki iki ayrı kazada her iki aracında zorunlu trafik sigortası olmasına rağmen hatalı araçların kaskoları olmamasından dolayı araç sahipleri gerçekten çok mağdur oldu.

cj'ler için bir kasko standartı olmadığı içinde bir alt dilimden mtv ödemenin de ayrıca zorluğuna dikkat çektim. kasko için önce hırsızlık sigortası ile işe başlamak mantıklı, ama zaman isti
yor. Anadolu sigorta kaskoya en çok yaklaştığım firma oldu, ama son anda onlarda yapmadı, gelişmeleri paylaşacağım.
Konuyla ilgili bir gelişme oldu mu?
 



Ynt: Cj Kasko Ve Mtv

Ben Liberty sigorta ile çalışıyorum. Firma bana 15 yaşın üzerinde bir aracı hiçbir şirket sigortalamaz dedi.
"Ne yapacağız? "
Deyince de
" yapacağımız birşey yok. " diye kesin cevap verdiler.


iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
 

Ynt: Cj Kasko Ve Mtv


aynen, daha dün başka bir fitma ile görüştüm, kasko olmaz 77 model araca dediler, çalıştığım şirketin bir mülkünü bugün büyük bir sigorta firmasına kiraya verdik, biraz zaman geşsin onlara yaptırabilirim, gelişme olursa paylaşacağım.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,475
Mesajlar
1,518,499
Kayıtlı Üye Sayımız
172,126
Kaydolan Son Üyemiz
Mev

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst