CJ İçin İthal Roll Cage Bulunur mu?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan jeep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 38
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,431

jeep

Zirve
Yer
Gaziantep
Web
www.gandoff.org
Bu arada sizde cj-5 için roll cage varmı. Amerikadan ithal ediyorlarmış. Parçalı olarak geliyormuş. araca monte ediliyormuş Ben Turhal da olduğum için burada çekme boruyu kıvıracak ne bir makine var ne de usta. Bu konuda nasıl yardımcı olabilirsiniz acaba?

Ynt: CJ İçin İthal Roll Cage Bulunur mu?

Roll cage araca özel yapılıyor benim bildiğim kadarıyla, daha önce amerikadan getirtildiğine hiç şahit olmadım, ancak istanbulda roll cage yapan şahıslar var

benim dediğim böyle. kutuda geliyor, araca monte ediliyor.
CJ555-75-11.jpg
CJ555-75-13.jpg
Rock_Hard_4x4_Parts_Ultimate_Sports.jpg

daha önce hiç karşılaşmadığımız bir parça ama hemen amerikadaki bağlantılı olduğumuz firmamızla görüşüp sizi bilgilendireceğim.

Tarkan beyde aynısını söyledi rauf usta da. Kimsenin haberi yok yani. Bence getirtebilirseniz, fiyatı da makul ölçülerde olursa çok satılır. Roll barlar araç devrilince faydadan çok zarar verecekmiş gibi geliyor bana. İşte size 4 takladan sonra roll barın hali.

11111111111111.jpg

Cj-7 için getirtilebilirse ben ilgilenebilirim. Gerçi bu Roll Cage in şaseye montaj olması lazım. Kupaya montaj o kadar sağlıklı olamayabiliyor.

Amerikadaki bağlantılı firmamızla görüştüm fakat onlar da böyle bir parçayı daha önce görmediklerini söylediler, yardımcı olamadığım için üzgünüm

Şasiye bağlandığı zaman araç hiç esnemiyor. Yani kupa takozları iptal oluyor. Ulusal off-road talimatlarının içerisinde roll cage ile ilgili bir kaç bilgi var.

Roll barlar için 45 diğer bağlantılar için 38 mm çaptan küçük olmayacak. Borular soğuk çekme çelik olacak.Ön ana ve yan ayaklar 120 cm2 arka ayaklar ise 60 cm2 olup sacın kalınlığı en az 3 mm olup önde 3 arkada 2 civata ile bağlantı yapılıp, bağlantı civataları asgari 8 mm ince olmayacak.

Amerikadaki bağlantılı firmamızla görüştüm fakat onlar da böyle bir parçayı daha önce görmediklerini söylediler, yardımcı olamadığım için üzgünüm

sağlık olsun ne yapalım .. iş başa düştü yine, yine tornacı demirci çayları içeceğiz bol bol..

Verdiğiniz bilgilerin hepsi doğru, bu talimatlara uygun olarak araçlara özel roll cage yapan ve uygulayan çok değerli bir kaç usta istanbul da mevcut ve off-road la ilgilenen arkadaşlar da hepsini tanır. Ben sizin sormuş olduğunuz sadece kupaya bağlanan ve şasi ile bağlantısı olmayan bu roll cage in de açıkçası çok sağlıklı olduğunu düşünmüyorum

Şase bağlantısında esnememe işi hiç aklıma gelmemişti. O zaman gezi yapan bizlere kupa bağlantısı daha iyi. Ama yarışanların şase bağlantılı olduğunu zannediyorum.

ulusotomotiv' Alıntı:
Verdiğiniz bilgilerin hepsi doğru, bu talimatlara uygun olarak araçlara özel roll cage yapan ve uygulayan çok değerli bir kaç usta istanbul da mevcut ve off-road la ilgilenen arkadaşlar da hepsini tanır. Ben sizin sormuş olduğunuz sadece kupaya bağlanan ve şasi ile bağlantısı olmayan bu roll cage in de açıkçası çok sağlıklı olduğunu düşünmüyorum
belki de o yüzden yaygın değil yada kötü bir şey olmuştur üretimden kalkmış olabilir. Peki o söylediğiniz ustalar ile konuşsak da, istanbul da yapıp gönderseler biz burada bağlantılarını yapsak. Öyle bir çözüm olabilir mi? Sonuçta benim aracın ölçüleri bestop çadır tam oturduğuna göre standarttır.

goktug abi rollcage araca ozel yapılıyor.bu iş için soguk cekme celik kullanılır.

ayrıca saseye rollcage monte edilmez.kupaya monte edilir.rolcage uygulanacagı zaman kupaanın hem altına hemde ustune 3-4 mm sac konulur.yani kupanın sacı arada kalır.bende cj5 ime rollcage yaptırcagım zaman saseye monte ettircektim yapan usta zaten yarıscı tr şampiyonasına katılıyor.kendisi saseye monte edilmeyecegini soyledi goktug abininde dedigi gibi arac esnemez fln dedi.arazi aracnda olması gereken ilk sey rollcage dir.once can guvenligi gelir.hele ki cj serisi gibi (tenteli) araclarda kesinlikle olması lazm.tabii bunun için arka koltuklara elveda demek lazım.rollcage + yarıs koltugu 4 yada 5 noktalı emniyet kemerinizde olrsa o zaman sırf zevkine bile takla atabilirsiniz :D

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,905
Kayıtlı Üye Sayımız
166,707
Kaydolan Son Üyemiz
Ayhnn

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR