Cj Folyo kaplama

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan refikonuroral Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 28
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,210

refikonuroral

Ana Kamp
Yer
İstanbul
Abilerim ve arkadaşlarım 62 model bir cj im var 3-4 yerinde boya çatlağı bir kaç yerinde de boya kabarması var. Boya yaptırmaya kalksam 3-4 bin fiyat veriyorlar. Yürürüne baya bir masraf yaptım ve maddi açıdan şu an o kadar verecek olanağım yok. Aracı komple zımparalatıp macun çektirsem üstüne folyo kaplatsam sizce olur mu, olursa nasıl olur? Ve aşağı yukarı maliyeti kaça çıkar? Bilgili üyelerimizden yardımcı olurlarsa sevinirim, çünkü hiç bilmediğim bir işlem. Şimdiden çok teşekkürler. Not: aracın üstü açık.

Etiketler
Ynt: Cj Folyo kaplama

Merhaba, macun üstüne folyo yapışma sorunu yaşarsınız, folyonun tutunması için altındaki zemin pürüzsüz olmalı.

bence zaten aracı komple zımparalatıp macun çektikten sonra geriye bir şey kalmıyor. folya fiyatına aracı boyatırsın. daha sağlıklı olur diye düşünüyorum
iyi günler

aklınızda olsun genelde boya fırınları var. boyasını siz aldıktan sonra hazırlanmış aracı 100 TL'ye dıştan boyuyorlar. biz taksilere genelde böyle yapıyoruz. 50-100 daha verirsen daha kaliteli bir iş çıkartabilirler.
bilginize
iyi günler

WooDoo' Alıntı:
aklınızda olsun genelde boya fırınları var. boyasını siz aldıktan sonra hazırlanmış aracı 100 TL'ye dıştan boyuyorlar. biz taksilere genelde böyle yapıyoruz. 50-100 daha verirsen daha kaliteli bir iş çıkartabilirler.
bilginize
iyi günler
merhabalar bu boya firinlarından istanbulda bildiğiniz varmı. bilgi verirseniz çok memnun olurum
selamlar

Arkadasım 3 4 liraya ne boyayacak o boyacı impala chevrole falanmı hatasız klasik arabamı boyuyor kaldıkı jeeebin toplam boyanacak alanı kac metrekare iscilik dahil en kralını bin lira bir bucuk arası boyatırsın diger arkadasın dedıgı gıbı zemını hazır olsun 100 150 tlye boyası sıkılır bunun 200 lira boya masrafı tutmaz ıscılık desen bır haftada altından gırer ustunden cıkarlar bu isi komple ver 500 750 lira arasında bile isini seven bir usta yapar.

biz bahçelievlerde yaptırıyoruz en son 2012 başında bu fiyattan boyattım (fiat albea) zam gelmiş olsa da en fazla 20-30 tl gelmiştir. fakat arabayı boyaya kendimiz hazırlıyoruz. onlar sadece kağıtla kapatacakları yerleri kapatıp boyuyorlar. firma adı şu an aklıma gelmiyor ama şöyle tarif verebilirim.
bahçelievler soğanlı meydandan aşağıya yenibosna tarafına doğru gidiyorsunuz. yenibosna köprüsünü geçtikten sonra sağa dönüyorsunuz. döndüğünüzde sol tarafta bir sokak var sokağın hemen başındaki dükkan. hafta sonu olmazsa telefonlarını alır buradan yayınlamaya çalışırım. iyice fiyat alıp konuşursunuz.

Valla bana verilen fiyatlar hep bu şekilde oldu sizin, 500-750 arası boyatabileceğim bildiğiniz bir usta var mı anadolu yakasında? Teşekkürler.

bu tip konulara bişe yazmak istemiyorum ama ister istemez insan üzülüyor nedenmi ? şimdi arkadaşlar demişki 500 tl 750 tl boyat vs vs diye taksici arkadaş d emişki fırına 100 tl ver yeterli
şimdi gelelim işin gerceğine boyadan boyaya dünya fark var kilosu 100 tl boya var kilosu 1000 tl yede ee ne oldu şimdi anlatılanla yaşanan uyum sağlamadı ? şimdi bu yazılanı okuyan birisi boyacıya gitse iyi bir boya s eçse boyacıda deseki 1000 tl boya ne olacak direk arkadaşın aklına vay beni kazıklıyolar gelecek :smiley:)) taksici arkadaşa gelince taksi boyası ile diğer boyalar arasında dünya fark var sebebide taksi boyası belli numarada her firma üretir oda maliyeti açaip düşürür şimdi gene gelelim işin özüne taksi boyası ile arabadaki boyalar birmi sence ? :smiley:)) ki sen s adece fırın parası ödeyeceğim diyosunki esas aracın hazırlanmasıda ayrı maliyet eee bu durumda gene ne oldu hatalı bilgi hatalı maliyet hesapları :smiley:))) kolay gelsin arkadaşım sana öyle 500 1000 benimde istediğim boyayı araca atacak yer varsa banada söyle bende oraya gideyim :smiley:))

Ünal abinin dediği gibi...500-700 e benim seçtiğim ve benim belirleyeceğim alt yapıyı yaparak boyayacak birileri varsa biz Çorum dan geliriz... öyle çok bişey de istemiyoruz kazınsın, macunlansın 4 ayrı kat zımpara astar 2 kat zımpara rutuş ve boya...

500 e atılacak boya 6 aya kalmadan heryerinden kabarır...

Valla benim ambulans kasa defenderime dıştan komple 600 e boyattım 2 sene önce.
Gerçi dost hesabı oldu ama 2 sene oldu hala ne döküleni var nede kabaranı.
Tamam öyle aman aman işçilik yapılmadı ama gelişi güzelde yapılmadı.

yani nasıl anlıyosunuz konuyu böyle anlayamadım bu paraya olmaz diyen olmadıki anlatımdaki hataları söylemek sitiyoruz burda al boya 2 de rulo boya arabanı dahada ucuza cıkar 3 kilo boya 300 tl desen 2 de rulo ki 3 kilo cokda neyse 330 bak araç boyandı anlatmak istediğimiz bu değil ki sizde demişsiniz arkadaşımdı vs idi ve sadece boyadan bahsediyosunuz kaporta cokmu iyidide boyattınız yada illa herkes boyacı arkadaşımı var veya yaşadığınız il aracı kullanma veya iyi muhafaza ile bağlantılı olarak dünya kadar etken var ama diyosunuzki ben 600 araba boyattım :smiley:)))
acıkca demek istediğim parasına göre iş ve malzeme var o sebepten illa şu fiyat aralığı illa şu para denmemeli

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR