CJ Aracımda Sıcaklık Problemi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gokhan1aslan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,879

gokhan1aslan

Ana Kamp
Yer
Ankara
Web
www.chinabazaarcyprus.com
Butun arkadaslara selamlar saygılar.Kıbrısdan Gokhan ASLAN
Arkadaslar amerikadan dokuk bir sekilde getirdigim cj 7 mi Ankara da 0 dan toplattım.Aracımda soyle bir problem var arac ısındıktan sonra sıcaklıgı alttan iceriye veriyor.Bu cj lerde olan bir sorun mudur yoksa benim aracıma mahsus bir problemmi.Bu sorunu yasamıs arkadaslar bana yardımcı olursa sevinirim ve bana akıl verecek dostlar varsa cok mutlu olcam.Tesekkur ederim

Etiketler
Ynt: CJ Aracımda Sıcaklık Problemi

aramıza hoşgeldin!
bizim araçlarda klasiktir bu sorun..tavsiyem yaz aylarında kalorifer radyatorünü motorun üstündeki giriş çıkış ı bir köprü hortum ile iptal etmen..

Tuncay'ın söylemiş olduğunun haricinde, tabandan gelen sıcaklık problemi vardır. Kışın bu avantaj olsada yazın can sıkıcı. :smiley:

Ben yazın tabana halı döşeme seriyorum. Bu ciddi olarak engelliyor. Aslında kışında durabilir fakat çamur off-roadu çok yaptığımız için temizliği zor. Araca su girersede sıkıntı. Zaten çoğumuzun aracının tabanında su tahliye delikleri vardır :D

aracı kilo vermek isteyen arkadaşlara verrsen yazın büyük iyilik yaparsın :smiley: şaka bi yana uğur abinin dediği gibi ya halı yada alta ısı yalıtım yaptırmanı tavsiye ederim

Jeep34' Alıntı:
Tuncay'ın söylemiş olduğunun haricinde, tabandan gelen sıcaklık problemi vardır. Kışın bu avantaj olsada yazın can sıkıcı. :smiley:

Ben yazın tabana halı döşeme seriyorum. Bu ciddi olarak engelliyor. Aslında kışında durabilir fakat çamur off-roadu çok yaptığımız için temizliği zor. Araca su girersede sıkıntı. Zaten çoğumuzun aracının tabanında su tahliye delikleri vardır :D

Tabandan gelen sicaklik icin degisik bir cozum de benden

Araci iyice yukseltirsek pek bi havadar oluyor Bu sorunda kalmiyor :D :D Sadece vites kolunun dibindeki plastigin bi taraflarindan deli gibi sicak hava estiriyor Orayada bi kelepce attinizmi tamamdir :smiley:

sıcaklık cj de gene sorun egzos söför koltugunun altından gittigi için söför tarafı daha sıcak oluyor.
orjınalde susuturucunun üstünde demır bir plaka var. susuturucu ve kaporta arasından yukarıya sıcaklık vermesın diye sizde bu olmayabilir.
bir de bu ürün satılıyor ben kullanıyorum çamurda sorun olmuyor egzos borusunu ve manifoldu bununla sararsanız bayagı ısıyı kesiyor. amerikan parca satanlarda bulunuyor.
http://www.thermotec.com/exhaust-insulating-wrap.html

araç modeli ve detaylarınıda burdan açıklarsanız mümkünse resim
cj ve kılıma bana pek gereksiz geldi ama harttap varsa araçda fantazi olur :smiley:
gettirttim demissiniz nerden maliyet ne

aracım 1983 cj 7.Arac hem offroad luk hemde konfor arabası oldu hardtop var onun icin klima aldım birde yazın kıbrısın sıcagı cekilmiyor.kıbrıs da yasadıgım icin klima gerekli.klimayı amerikadan aldım kargo masraflarıyla beraber 1500$ mal oldu.daha once akıl etseydim klimayı arabayla beraber konteyner in icine koyacaktım o zaman 900$ mal olacaktı.aracın resimlerini facebook adersimden bakabilirsiniz gökhan aslan olarak girdiginiz de cıkacaktır.

Gökhan bey, bence en güzelini yapmışsınız. Off-road aracı demek ızdırap demek değilki ;) Yarış aracı olmadığına görede keyfinize göre kullanın.
Bugün klimasız araç kalmadı bile. Ne yapsın bizim garip CJ'ler :D

Gezenbilir ekibi kıbrıs da dogu akdeniz universitesi etkinligine katılmak uzere adamıza gelmisdi.Dogu akdeniz etkinlik resimlerine akarsanız benim aracın resmini gorebilirsiniz gri renk.zaten ada da tek cj7 olan benim baska da yok.

randıman alacagımı umit ediyorum,Amerikada ki aracların bir cogun da var İnsallah olumlu sonuc alırım,tek sorun yakıt tüketimi klimasız benzin yetismiyordu simdi ne olacak bilmem,İyi olan benzin ucuz kıbrıs da

Kıbrıs'a gelen grupta bende vardım. Sayenizde güzel Kıbrıs'ta off-road geziside yapmış olduk. Çok keyifliydi. Tekrar teşekkürler. Tüm arkadaşlarımıza selam.

1.6 liradan (yarı yarıya gibi) benzin ve euro-dizel bayağı hoşumuza gitmişti. Depoları orda doldurmuştuk :D

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=29974.0 Gezi Linki

DSC_6274.jpg

ya kusura bakmayın,ben yalnız ca dogu akdenize gelmistim off road da yoktum yurt dısına cıkmıstım ,zaten su anda dayurt dısındayım .benim araba ile benim tamircim benim usta katılmıs dı oda offroad delisi,benim arabayı denemisti.ya tekrar kusura bakmayın geldiginizde karsılama problemi olmus offroad baskanımız mehmet soylemisdi inanın cok uzuldum ama geleceginizden dernegimizin haberi yokdu tamammiyle dogu akdeniz ogrencilerinden kaynalanıyor İnsallah bir dahakıne cok iyi olacak

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR