Cj Almak İstiyorum. Yardım!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ykp81 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,816

ykp81

bize heryer arazi..
arkadaşlar bir süredir cj5 almak için araştırma yapıyorum. bu site de bana bu konuda çok yardımcı oldu. grçekten çok güzel bilgiler var. fakat dün ilk defa bir cj5 e bindim bana çok dar geldi boyum 1.92 kilo da var tabi biraz. anladımki benim aradığım araç cj7. acaba bu ilandaki araç nasıldır. orjinal deniyor ama bilemiyorum. ben amatör offroad için kullanıcam. yardımcı olursanız sevinirim.

http://www.sahibinden.com/jeep_orjinal_cj_7-18WQQaXQQ14937107WQQpXQQdisplayitem

Ynt: cj için yardım!

Bildiğim kadarıyla Türkiyede orjinal cj7 bulmak zor. Çoğunluk cj6 yada cj8 den kısaltılarak yapılıyor. Tabi bu sizin için çok önemli mi bilmiyorum sonuçta amatör offroad yapacaksınız. Önemli olan aracın motor-şanzuman-defransiyel-arazi vitesi gibi ana parçalarının düzgün çalışması diye düşünüyorum...
İlandaki araç görünüş olarak diri duruyor ama biraz boyası solgun gibime geldi. Sahibi araç hakkında bilgi vermemiş...
Tabi sahibini arayıp sormanız lazım elektronik ateşleme, hidrolik direksiyon, frenler disk mi? Gördüğüm kadarıyla araçta HUB yok, arazi vitesleri faal mi ?

Bu arada bende cj5 sahibiyim boy 190cm kilo 95 ama ben zorluk çekmiyorum. belki koltuk farkı olabilir araçlarda... Saygılar...

araç sahibiyle konuştum hatta bende araç sanki cj6 gibi uzun görünüyor dedim ama kendisi cj7 olduğunu iddia etti. neyse ben cj5 bakmaya devam edeyim koltuğada bi çare bulucaz artık. teşekkürler.

1.92 boy ve kilo varsa 5 de kesin rahat edemezsiniz 3 gün sonra satmak istersiniz.
en az 7 alın derim rahat edersiniz

Ynt: Cj Almak İstiyorum. Yardım!

Orjinal cj7 olduğunu anlamak için araç şasi numarasını aşağıdaki adresten bakarak sorgulatabilirsiniz.
Sitede verilmişti:

http://cjoffroad.com/writeup.asp?WU_ID=13&noAdd=1

bu araç cj6 dan kısaltma

adam 6 ay önce cj6 dan kısaltma diye ilan vermişti

2 yıldır takip ediyorum satamadı daha var bişeyi herhalde

Bu araba bence cj-6'dan kısaltma falan değil. Çünkü cj-7'den uzun bu araç, kısalttıysa kafasına göre mi kısalttı. Sadece U kapı yapılmış bir cj-6 bu :smiley:

saçma sapan bi araç anlaşıldı. böyle insanlar varken dikkat etmek lazım. teşekkürler.

ya birde bu araziye içerden değilde ön tekerleklerden geçirme muhabbeti var o nasıl oluyor. her seferinde aşağı inip onunlamı uğraşılıyor. eğer öyleyse bu sistemi içerden kontrol edilecek şekle getirmek mümkün değilmi?

Bana da cj-6 ya U kapı yapılmış gibi geldi.. Cj-5 e uzun ve şişman olarak binmek için çamurluğu traşlayıp koltuğu 10 cm aşağı indirmek gerekiyor. Sonrası çok rahat. ;D

eminim çok rahattır ;D
şu ön tekerden devreye sokulan arazi vitesini açıklayacak kimse yokmu!!

ykp81' Alıntı:
eminim çok rahattır ;D
şu ön tekerden devreye sokulan arazi vitesini açıklayacak kimse yokmu!!

Ön aks lara takılan aparatlara Dualmatik denir... Açık kapalı konumu vardır çevirerek aksların defransiyellerin şafta bağlanmasını sağlar...Bunun yapılma amacı hem kovan içindeki dişlilerin aşınmaması hemde yakıt tasarufu sağlamaktır...Açık konumdayken 2 çeker araç gibi yol alırsınız..4X2 misali... ;)

Ön dualmatikleri kilitli konuma almadan arazi vitesini 4 çeker konumuna alsanız bile ön tekerler araziye bağlanmaz... ;)

Sizin konu başındaki sorduğunuz araç şimdi de "ORİJİNAL CJ-8" olmuş, malum sitedeki ilanda ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,582
Kayıtlı Üye Sayımız
166,887
Kaydolan Son Üyemiz
temu2025

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR