Cj 8'e V8 Cheroke Motor Ve Otomatik Şanzuman

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan omnitemporal Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,137

omnitemporal

MURAT ERDOĞAN
Cj 8'e V8 cheroke motor ve otomatik şanzuman atılmış,cherokee diferansiyel ve abs olduğu söyleniyor giresunda satışta,sizce bu modifikasyonda sorun çıkarmı,ruhsata işlrnebilir mi,böyle modifikasyonlar yapılmış bir araca müşteri olmak mantıklımıdır?
Malum site ilan no 69349641

Etiketler
Ynt: Cj 8'e V8 Cheroke Motor Ve Otomatik Şanzuman

görmeden aracı nasıl yapıldığını incelemeden bişe demek doğru olmaz bence tabi cünki bu tip işlerde birçok detay var

evet cok nadir uygulanır ve uygulaması temelinde zordur adam gibi yapılırsa ( parantez açtımki şunu diyebilmek için olmaz demiyorum ama hakkıyla yapabilmek zordur cünki nedense bişeye olmaz denildiğinde akla şu geliyor biz yaptık vs ama hakkı ile yapmak başka bişe )

merhaba bende bir zamanlar bir araç bulmuştum ford f250 mercedes 250D motoru monte edilmişti bu işten anlayan yurt dışında bu işe yıllarını vermiş ve yıllarca sadece eski hurda ve kazalı araç toplamış olan profesyonel ekipmanlarla ve ekiple çalışmış olan akrabama sordum ve almamam gerektiğini söylemişti.

unal' Alıntı:
evet cok nadir uygulanır ve uygulaması temelinde zordur adam gibi yapılırsa ( parantez açtımki şunu diyebilmek için olmaz demiyorum ama hakkıyla yapabilmek zordur cünki nedense bişeye olmaz denildiğinde akla şu geliyor biz yaptık vs ama hakkı ile yapmak başka bişe )
Bu durum aslında o bahsettiğiniz durumdan farklı. İşinin ehli bir usta yaptıysa olmaması için bi neden yok. Fakat genelde uydurma oluyor.

Şöyleki uzun zamandır şöyle bir projem vardı; (ateş böceğini alana kadar)
Çekişi iyi az sesli dizel önler helazon arkalar makas disk fren hidrolik direksiyon olan kaportası hurdada olsa bir pick up alıp, kupasını söküp atıp, şase ve şaft kısaltarak cj ölçülerine getirip. ( bu durumda uydurma bir mekanik olmayacak tüm parçalar zaten aynı aracın mühendisliği ve yerini bile değiştirmeden komple kullanılmış olacak)
Üzerine hangi model kupa düşünüyorsak kupa takoz ayaklarını şasede ayarlayıp kaynatıp takozları koyup kupayı üzerine oturtmak.
Bu durmda genç bir mekanik ve motor aksam ile cj nin görsel şölenini birleştirmiş olabikiriz.

Bu tabi ilerde planım artık çünki çok memnun olduğum bir cj8 ile hayatımı birleştirdim:smiley: . Aman nazar değmesin. Bu cj yi aldatma planlarımıda aman ateş böceği duymasın.

Bu arada bu bahsettiğim projede ya cj7 yapmak var aklımda yada sıfır kupa ithal edip jeep mb yapmak :smiley:

Hayat biter cj bitmez
Sağlıcakla kalın

ercan yanlış anlattım galba zaten basettiğim o idi işinin ehli yaparsa hakkı ile yaparsa sorun olmaz anlamında idi :smiley:

Ünal abi ve Ercan abiye katılıyorum. İşinin ehli olarak yapılması zor. Ama bu , yapılan araç hakkında bir düşünceye sebebiyet vermesin. Ülkemizde işini iyi yapan ustalarda var. Az da olsa :smiley: Azıcık. Az birşey. Nasıl desem az işte :smiley:)

Bu ilk defa yapılmış birşey değil. Bence oldukçan iyi olur.

Ben olsam cj-8 i v8 tercih ederim.

Ayrıca bu ilk defa yapılan birşey değil. Kaliteli örnekleri mevcut. Bence arabaya bir bakın, yola çıkın deneyin, ustalarınıza gösterin. Aracın durumunu bilmeden burada yermek iyi değil.

TemPesT' Alıntı:
Bu ilk defa yapılmış birşey değil. Bence oldukçan iyi olur.

Ben olsam cj-8 i v8 tercih ederim.

Ayrıca bu ilk defa yapılan birşey değil. Kaliteli örnekleri mevcut. Bence arabaya bir bakın, yola çıkın deneyin, ustalarınıza gösterin. Aracın durumunu bilmeden burada yermek iyi değil.

Kimse yermiyor. Uyarıyor.

İşinin ehli yapmışsa olur ama işinin ehli usta yok tan benim anladığım yüksek ihtimalle kötü olmuştur.

Hocam Şunu da belirletim. Bu aracı cok yakından takip ediyorum. Cok Sevdiğim bir araç. Asla kötülemem. Belli zaten emek var. Ama demek istediğim sadece dikkatli olunması. Yoksa bu özelliklerde bir cj o fiyata cok iyi.

bu konunun en başında belirtmişdim tekrarlayayımda son satıra göre yada son birkaç satırı okuyup karar verilmesin bu tip değil tüm araçlara bakılıp incelenmeden iyi yada kötü demek olmaz araça bakılır incelenir nasıl malzeme kullanılmış nasıl yapılmış bunlar görülür ve bu tip araçlarda öyle karar verilir .. ( bu tip derken üzerinde modifiye veya farklı değişiklik yapılmış araçları kast ediyorum )

birde en önemlisi bence forumda dikkat ediyorum kelimeden başka anlamlar çıkıyor burda kimse ilk yapılan araç demedi veya kimse bu tek örneğide demedi bu ilk veya tek değil denildiğinde okuyan birisi sanki birisi bu ilk tek gibi anlar ama kimse bu şekilde ifade kullanmamış mustafa arkadaşım

Tork çevrimcide kilit mekanizması varsa (ki genelde vardır çok eski bir şanzıman değilse), frene basınca o kilidi açan bir bağlantı olması lazım. Bu tarz şeyleri kontrol etmekte fayda var. Düz vitesli araca otomatik şanzıman nasıl uyarlanmış kim yapmış? Şanzımanı nasıl bir sistem kontrol ediyor? Yapan ustayı bulup konuşmak lazım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,611
Kaydolan Son Üyemiz
halilkarabacak

Çevrimiçi üyeler

Geri