CJ 8 Modifikasyon Konusunda Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mesut kose Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,820

mesut kose

Hayat biter CJ bitmez...
Yer
Ankara '' Anoff ''
Birkaç ay önce 82 model bir 4,2 CJ8 aldım genel olarak da çok memnunun fakat biraz yükseltmek istiyorum üzerinde 31x10,5x15 lastik 7'' jant var aracımı yükselterek 35x12,5x15 gibi bir ebada geçmek istiyorum bu konuda tecrübeli CJ kullanıcılarının görüşlerini rica ediyorum
öncelikle 35 leri taktığımda orjinal ayna mahruti oranları iş görür mü yoksa onları da değiştirmeli miyim yada diferansiyelleri komple mi değiştirmek gerekir (dana44 gibi) ikincisi illaki yükseltme yapılacak, getlerle mi yükseltmeliyim yoksa kit olarak tabir edilen amortisör makas makas küpeleri lastikleri şeklinde bir uygulama mı yapmalıyım sanıyorum 35 ler in sığması için çamurluk ağızlarının da kesilmesi gerekebilir, yada hiç bunlarla uğraşma en ideal ölçüler üzerindeki ölçüler 35 leri taktığında performansı düşer arazi kabiliyet, düşer mi dersiniz açıkçası bu konuda kafam biraz karışık yakıt artar onu biliyorum ama arazi performansı konusunda motor vaya diferansiyelleri 41/10 larla değişirsem dahi iş görür mü görmez mi emin olamıyorum bu konulara kafa yormuş tecrübe etmiş arkadaşlar fikirlerini beyan ederse memnun olurum, şimdiden teşekkürler.

Etiketler
konusunda

Ynt: CJ 8 Modifikasyon Konusunda Yardım

en mantıklı yapılacak işlem 4 inch yükseltme kiti ve ön arka dana 44 takmak. gerekirse kupa takozları ile de 2 inch yüseltililebilir. ayna mahruti oranıda 47-11 takılabilir eğer t176 sanzıman varsa üzerinde

mesut kose' Alıntı:
üzerinde 31x10,5x15 lastik 7'' jant var

7" jant üzerinde 10,5" lastiğin varsa bir fotoğrafını görebilirmiyim. Bende 7" jant var ama bir türlü cesaret edip 10,5" lastiğe geçemedim. Balon gibi duracağını düşünüyorum, ayrıca savrulmalarda lastik topuğu janttan kurtulabilir gibi geliyor. Her ne kadar 10,5" için jant alt limiti 7" olsa da....

öncelikle lastik büyütmekteki amaç ne ?
offroad yapmak için mi ?
asvaltta binmek için mi?
yada her ikisidemi ?

diyelimki amaç görüntü için yapıcaksınız

hazır yükseltme kitlerinden alıp yükselttiniz 35 leri taktınız
lastikler büyüdüğü için çamurda yada arazide çok fazla zorlanacak en zayıf nerdense ordan problemler çıkıcak
sırasını bilemem ama şöylesıralim aksler,difransiyeller(içindekidişliler),şaftlar , şanzıman(içi) en son baskı balata.

Orijinal hali ile 30" lastik için ayarlanmış 43/14 ayna mahruti oranı 35" lastik takınca çok uyumsuz kalıcak
bence oranı 41/10 yapman

şanzımanın ne oldugunu yazmamışsınız galiba üzerinde orjinal sanzuman varsa sr4 olsa gerek

huseyin43' Alıntı:
öncelikle lastik büyütmekteki amaç ne ?
offroad yapmak için mi ?
asvaltta binmek için mi?
yada her ikisidemi ?

diyelimki amaç görüntü için yapıcaksınız

hazır yükseltme kitlerinden alıp yükselttiniz 35 leri taktınız
lastikler büyüdüğü için çamurda yada arazide çok fazla zorlanacak en zayıf nerdense ordan problemler çıkıcak
sırasını bilemem ama şöylesıralim aksler,difransiyeller(içindekidişliler),şaftlar , şanzıman(içi) en son baskı balata.

Orijinal hali ile 30" lastik için ayarlanmış 43/14 ayna mahruti oranı 35" lastik takınca çok uyumsuz kalıcak
bence oranı 41/10 yapman

şanzımanın ne oldugunu yazmamışsınız galiba üzerinde orjinal sanzuman varsa sr4 olsa gerek

Asfaltta kullanmak için değil tabiki off road kabiliyetini arttırmaktan bahsediyorum ama kim derki görüntüsü önemli değil ;) , şu an ki diferansiyel oranları sanırım 43/13, 35'' lastiklerin ancak 41/10 lar la iş göreceğini öğrendim burada asıl sorun şu mevcut difler iş görür mü yoksa dediğiniz gibi en küçük bir zorlamada sağı solu dağıtır mı yani illa ön ve arkalarda dana 44 lere geçmeli miyim bu arada dana 44 lerin oranları nelerdir, birde yükseltme yi kitle mi yoksa getle mi yapmalıyım. Şanzıman ismini bilmiyorum 4 ileri sanıyorum oda orjinal üzerinde ne varsa o dur çünkü araç çok oynanmış bir araç değil.

Emin bey bu arada üzerindeki lastik 31x10,5x15 derin ofsetli bir jantı da yok acaba benmi yanlış biliyorum 7'' diye şimdi kuşkuya düştüm fotoğrafını çekip onu da eklerim buraya bu konuyu da açıklığa kavuşturmuş oluruz :smiley:

Verdiğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler.

selamlar
cj8 gibi bir araca kit uygulamalısın bence bu kiti yaptıktan sonra ben hiç bişeye dokunmiyim bi 35likleri takim çıkayım diyorsanız nereyi kesip koparacagını tahmin edemiyoruz iste daha önceki dedğim gibi en zayıf neresi ise başlıyacak ordan kopmaya kesmeye

eger gerçekten profesyonel olarak yapıcaksanız offroadı çok yapılacak şey var bence

ben diyorumki siz kesip biçmeden arkaları önleri bi dana44 yapın derim difleri sonra şanzuman sonrada yavruyu değiştirin

bence sorunsuz bi arazi canavarı istiyorsanız paranız ve zamanınız kıymetli değilse uygulanacak yol

ön ve arka dana 44 dif.
T19A şanzuman agır devir
Dana 20 arazi şanzımanı
ön kilit %100
arka kilit %100
4'' yükseltme kiti ... dahda bu uzarr gider

yada kırılıp dökülesiye kadar cj sürün :smiley:

Hüseyin bey önerilerinizi dikkate alacağım teşekkürler,

bu da şu an üzerindeki jant ve lastiği,

IMG_1459[1].JPG

Dediğim gibi bu konu hakkında çok fazla bilgim yok ama 10'' olması imkansız, hatta 7'' olduğu konusunda bile şüphem var ama şunu biliyorum 10'' jant bunun iki misli daha dışarıda durur(ofsetten dolayı).

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,905
Kayıtlı Üye Sayımız
166,706
Kaydolan Son Üyemiz
Ayhnn

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR