CJ 7 İçin Yardım (cj 6 dan kesme)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ozanyur Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,416

ozanyur

Zirve
Yer
ankara
birtane cj 7 buldum cj 6 dan kesme, almayı düşünüyorum. aklıma bir kaç soru takıldı sizlere sormak istedim
1 SR4 sanzıman ı varmış bu nasıl bir şanzımandır?
2 arkalara şapkalı aks takılmış bunun yararları nelerdir
3 besttop tentesi var üzerinde harttop bulabilirmiyim ortalama ne kadardır ?
harttop olmasa bile tente üzerine sadece kapıları sac kapı takabilirmiyim ?
benim asıl niyetim cj 8 den kısaltma yapmakdı ama 6 dan kısaltma bulunca bu da olur dedim sadece 8 e göre bir dezavantajı varmıdır merak ettim ?

Etiketler
Ynt: CJ 7 İçin Yardım (cj 6 dan kesme)

1. SR4 light duty şanzımandır, arazide büyük lastiklerle kırılma olasılığı yüksek. Hele önceden başından birşeyler geçmiş bir şanzımansa komple değiştirmekte fayda olacaktır. Ayda 6 defa şanzıman indirenide gördüm, paşa paşa kullananıda ama sert kullanıma ve arazide zorlamaya başka şanzıman tercih etmek lazım.

2. Arka çift parçalı aksı tek parçaya çevirmişler, böylece AMC20'nin porya sıyırma olasılığı ortadan kalkmış..

3. Hardtop bulabilirsiniz, fiyatlar değişken... bende satılık bir tane var. yerli hardtoplar kağıt gibi ama ucuz, amerikan hardtoplar taş gibi ama pahalı... kapıları yaptırmaktansa çıkma almak daha ucuz... Hardtop düşünüyorsanız CJ-6'yı kimin kestiğini mutlaka öğrenin...veya ölçmeye çalışın...

CJ-8'den kısaltma yapmak daha kolay çünkü 7 ve 8 U kapı, 6 S kapı. Eğer CJ-6'yı 7'ye çeviren usta kafasına göre takıldıysa ;D tente kapılarda problem olmamasına rağmen sac kapılar yerine oturmaya bilir. Ayrıca tentenin arkasının oturduğu saclar (arka kasa) 6'da daha alçaktır. Usta mutlaka yükseltmiştir ama ne kadar... ölçmekte fayda var...

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=13119.0 benim garajı biraz karıştırın, şanzımanlar hakkında bilgi bulabilirsiniz...

ozanyur' Alıntı:
birtane cj 7 buldum cj 6 dan kesme, almayı düşünüyorum. aklıma bir kaç soru takıldı sizlere sormak istedim
1 SR4 sanzıman ı varmış bu nasıl bir şanzımandır?
2 arkalara şapkalı aks takılmış bunun yararları nelerdir
3 besttop tentesi var üzerinde harttop bulabilirmiyim ortalama ne kadardır ?
harttop olmasa bile tente üzerine sadece kapıları sac kapı takabilirmiyim ?
benim asıl niyetim cj 8 den kısaltma yapmakdı ama 6 dan kısaltma bulunca bu da olur dedim sadece 8 e göre bir dezavantajı varmıdır merak ettim ?

Ozan merhaba;
Yahu o güzel cj5 satılıp kısaltma uzatma araç niye arıyorsun.İllede alıcam dersen hardtop konusunu ben sana ayarlarım,bizde tüm ölçüler kalıp falan artık var.Ama sen en önemlisi araç konusunda esas kararını ver.

Orkun abi teşekkür ederim sr4 işi bozdu birde kaportada kafamı karıştırdı şimdi. SR4 kolay, gider sağlam 3 ileri bulur takarım ama kaporta ile uğraşmak sıkıcı olabilir. ben biraz kaportası hakkında bilgi alıyım.

Murat merhaba
cj 5 i satmıycaktım ilk etapda belki sonra satardım belkide 7 giderdi.
benim cj7 istememin sebebi, arazide cj çok iş yapıyor çok memnumum ama bana kapalı araç lazım bu durumda cherokeeyle falan uğraşmayım cj 7 alıyım dedim.

Ozan sen aracı bul üstünü biz beraber kapatırız içine sinsin yeter hardtop var,kapılar var,ne gerekiyorsa kolayca hallederiz.Bayağı da keyifli bir makina yaparız.

toplamasıda ayrı bir keyifli olur ;D yeterki usta ellerde olsun.
bu arada antalyaya gelicem seçimlere doğru uğrarım yanınıza akdeniz sanayiyi özledim :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,739
Kayıtlı Üye Sayımız
166,557
Kaydolan Son Üyemiz
Takezo

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR