Cj-7 Almak İstiyorum Yardima Muhtacim!!!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yigitalp92 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,900

yigitalp92

Yeni Üye
oncelikle herkese merhaba , 21 yasindayim arkadasim kendine bir cj-5 aldi ve benide bu heves aldi goturdu zaten cok uzun yol yapan biri degilim araziye cikmayi cok sevdim arkadasimla cikmistik kendime bi cj-7 almak istiyorum bir tane buldum ama fiyat inanilmaz yuksek http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-off-road-cj-7-134988148/detay Acaba boyle bir araba yapmak icin 5000 veya 6000 tl ye alip toplamaya calissam nekadar para harcarim ilanin altinda 50000 dolar harcanmistir yaziyor bana pek inandirici gelmedi yardimci olursaniz sevinirim bende artik bir "CJ" ci olmak istiyorum ;D ;D ;D ;D

Etiketler
Ynt: Cj-7 Almak İstiyorum Yardima Muhtacim!!!

Once hosgeldiniz.Samimi heyecaninizi gorur gibiyim.
Size inandirici gelmeyen rakamlarin dahi uzerine cikilabilmesi her zaman mumkundur.
Eger ucuz alip kendiniz yaptirmak isterseniz,sabir,bilgi,arastirma,kuvvetli cep lazim.
Sanayi ile araniz iyiyse,gercekten kaliteli bir is yaptirmak istiyorsaniz vs diye uzar gider.

Markasi modeli ne olursa olsun,arac sahibi icin onemli olan duzgun,durust bir tamircisi olmasidir.
CJ ler yillar icinde o kadar cok oynanarak farkli hallere getirilmislerdir ki tahmin edemezsiniz.
Ilandaki arac super gozukuyor.Belki de harcadigini soyledigi rakam gercekten dogrudur.
Yine de bilgili bir usta ile aracin iyice incelenmesi,yapilanlarin degerlendirilmesi sarttir.

Simdilik genel bilgilendirme yapmis olalim.Ben CJ ci degilim.
CJ kullanan ve tamir eden arkadaslarimiz forumda var.
Size daha somut,detayli bilgiler vereceklerdir.
Daha baslangicta zorluklarla karsilasip,araziden uzaklasmamaniz dilegiyle.

Burdan içindeki o Off Road Heyacanını Hissediyorum.
Bu iş Sabır ve tecrübe gerektiren bir iştir.
İlan da gördüğün gibi bir aracın olsun istiyorsun bu çok belli.
Öncelikle O ilanda gördüğün araç otomatik vites! bu maliyeti yükseltir, ve bence otomatik vites off road heyecanında düşüşe sebep olur.
Gördüğüm kadarıyla araçtaki parçalar yurt dışından getirtilmiş parçalar, Motora bakınca çok güçlü olduğu görülüyor ve bu da motorun yakıtı su gibi içtiğini gösteriyor, tabi LPG taktırılabilir ama bu o Güzelim motorun ateşini alır.
İlandaki Aracın Lastiklerinin Büyüklüğü lastiklerin ve Jantların Fiyatınında Büyük olduğunu Gösteriyor.

Gelelim senin Toplamak İstediğin Araca,

Alacağın araç külüstür bir araç olmasın en azından mekanik aksamı off road için uygun olsun,
Yapmak İstediğin aracı sadece dağda ve bayırda süreceksen (hiç sanmıyorum) motorun benzinli olsun,
Ama Şehir Yolunda Sürüp Havamı Da atmak İStiyorum Diyorsan O zaman Dizel Motoru Öneririm.
Benzinli Motor alıpta Lpg Takıp Motoru Öldürme, Büyük hacimli motorlarda LPG iyi değildir!
Mümkünse alacağın aracın motorunu kullan,

Aracı biraz yerden yükseltebilirsin, makaslardan ve tabiki olmazsa olmaz devasa lastiklerden ki lastik ve jantlar 2.000 -2.500 tl arası bir masraf olur.
tabi alacağın aracın diferansiyellerininde uygun olması lazım o lastiklere, eğer değilse diferansiyellerinde değişmesi gerek ki bu ek maliyete sebep olur, direksiyon hidrolik olmali çünkü o devasa lastikleri o koca kayalıklarda kara direksiyon ile çevirmek işkence olucaktır,

Alacağın aracın şanzımanıda Önemli!
eski tip bir araç alırsan genelde enter- kaiser şanzıman olur
sr-4 t18 vb şanzımanlarda mevcut tabi..

eğer aracındaki şanzıman arızalıysa parçası için ek masraf çıkar, eğer parçayı temin edemezsen şanzımanın değişmesi gerekir ki bu da bir ek masraf olur,

Off Road Aracı Toplamak Seni Bu Heyecandan Soğutabilir, O yüzden Sen Off Road Sistemi Kurulmuş Orta Halli Bir araç Al ve İlerleyen Zamanlarda Da Bu araca Eklemeler Yap

Ahmet Küçük

ahmet-k' Alıntı:
Burdan içindeki o Off Road Heyacanını Hissediyorum.
Bu iş Sabır ve tecrübe gerektiren bir iştir.
İlan da gördüğün gibi bir aracın olsun istiyorsun bu çok belli.
Öncelikle O ilanda gördüğün araç otomatik vites! bu maliyeti yükseltir, ve bence otomatik vites off road heyecanında düşüşe sebep olur.
Gördüğüm kadarıyla araçtaki parçalar yurt dışından getirtilmiş parçalar, Motora bakınca çok güçlü olduğu görülüyor ve bu da motorun yakıtı su gibi içtiğini gösteriyor, tabi LPG taktırılabilir ama bu o Güzelim motorun ateşini alır.
İlandaki Aracın Lastiklerinin Büyüklüğü lastiklerin ve Jantların Fiyatınında Büyük olduğunu Gösteriyor.

Gelelim senin Toplamak İstediğin Araca,

Alacağın araç külüstür bir araç olmasın en azından mekanik aksamı off road için uygun olsun,
Yapmak İstediğin aracı sadece dağda ve bayırda süreceksen (hiç sanmıyorum) motorun benzinli olsun,
Ama Şehir Yolunda Sürüp Havamı Da atmak İStiyorum Diyorsan O zaman Dizel Motoru Öneririm.
Benzinli Motor alıpta Lpg Takıp Motoru Öldürme, Büyük hacimli motorlarda LPG iyi değildir!
Mümkünse alacağın aracın motorunu kullan,

Aracı biraz yerden yükseltebilirsin, makaslardan ve tabiki olmazsa olmaz devasa lastiklerden ki lastik ve jantlar 2.000 -2.500 tl arası bir masraf olur.
tabi alacağın aracın diferansiyellerininde uygun olması lazım o lastiklere, eğer değilse diferansiyellerinde değişmesi gerek ki bu ek maliyete sebep olur, direksiyon hidrolik olmali çünkü o devasa lastikleri o koca kayalıklarda kara direksiyon ile çevirmek işkence olucaktır,

Alacağın aracın şanzımanıda Önemli!
eski tip bir araç alırsan genelde enter- kaiser şanzıman olur
sr-4 t18 vb şanzımanlarda mevcut tabi..

eğer aracındaki şanzıman arızalıysa parçası için ek masraf çıkar, eğer parçayı temin edemezsen şanzımanın değişmesi gerekir ki bu da bir ek masraf olur,

Off Road Aracı Toplamak Seni Bu Heyecandan Soğutabilir, O yüzden Sen Off Road Sistemi Kurulmuş Orta Halli Bir araç Al ve İlerleyen Zamanlarda Da Bu araca Eklemeler Yap

Ahmet Küçük

dediginizden anladigim kadariyla ilandaki bi araca sahip olabilmem icin nolursa olsun o civarlarda bi para cebimden cikicak bende sifir bi araba alip ugrasarak icimdeki heycani kacirmak istemiyorum...o islerde zevklidir ilk basta ama daha sonra kabak tadi verebilir =) arastirmalarima devam edicem yardimlarinizdan dolayi cok tesekkurler

Hoşgeldin,

O aracın motoru, lastikleri ve sadece benzinli oluşu seni ilk şehir turunda soğutabilir, offroad da düşünemiyorum yakıt masrafını. Ayrıca ilk deneyiminse kırdığın zaman fazla zorlamayacak bir cj edinmeyi dene derim.

imkanın varsa da süper bir araç

Ayrıca çoğu kişinin fikri; en güzel cj en orjinal cj dir.

iyi günler

o aracın yapım hikayesi var
çok uğraşıldı ama sonrasında çok çabuk satıldı alanlarda satıyor sanırım

AL1820' Alıntı:
o aracın yapım hikayesi var
çok uğraşıldı ama sonrasında çok çabuk satıldı alanlarda satıyor sanırım
her hangi bir yerde yapim hikayesi varsa paylasir misiniz ?Okumak isterim

çok para ve zaman harcandı ve tek diye bilirim bu araç için
linki aşağıda :smiley:

http://gezenbilir.com/index.php?topic=64351.msg921950#msg921950

o CJ rüya gibi birşeydi resimlerde gördüğümüz kadarıyla en ufak yerinde bile farklı bir özen,uğraş vardı. sayfalarca olan konuyu okuduğunda hak vereceksin zaten.

senin isteğine gelirsek illaki CJ 7 istiyorum dersen piyasada çok alternatifin yok zaten olanlarında fiyatları ortada. işini daha ekonomik yoldan görecek CJ5/6/8 bulabilirsin. ama herşeyi bütçen belirliyor seçim senin. tam olarak hangi amaç için kullanacağına karar ver. ona göre de seçim yapman kolay olacaktır. vaktin varsa CJ ile yazılmış bütün konuları oku çok şey öğreneceksin. vereceğin karar da alacağın araçta kafanda birçok şey belirmiş olacaktır. kolay gelsin..

İlandaki CJ bence cok iyi. Elimdeki 79' CJ5 'i satıp , onu almayı düşünüyorum. Lakin bütçeme biraz fazla geliyor.Herneyse,
yukarda yazılanlara katılıyorum. Ek olarak, mutlaka iyi kötü toplanmış bir araç alman bence daha iyi. Çok ucuza bir araç alıp toplamak hem zaman hemde emek olarak her zaman istenilen karşılığı veremiyor. Dertlerin arkası kesilmiyor... ama bazen :smiley:

o cj7 ye az emek harcanmadı
degerli arkadasım
herzaman toplanmıs bir cj alman sini icin iyi olacaktır

cj7 kasa olarak azdır olanlarında çoğu cj8 den kesmedir limit olmaz jeeplerde ama ana hatları bellidir genelde cok extrem bişe olmayacaksa sorun olmaz ve cok maliyet çıkmaz

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,757
Kayıtlı Üye Sayımız
166,572
Kaydolan Son Üyemiz
sadikabi

SON MESAJLAR

SON KONULAR