Burdan içindeki o Off Road Heyacanını Hissediyorum.
Bu iş Sabır ve tecrübe gerektiren bir iştir.
İlan da gördüğün gibi bir aracın olsun istiyorsun bu çok belli.
Öncelikle O ilanda gördüğün araç otomatik vites! bu maliyeti yükseltir, ve bence otomatik vites off road heyecanında düşüşe sebep olur.
Gördüğüm kadarıyla araçtaki parçalar yurt dışından getirtilmiş parçalar, Motora bakınca çok güçlü olduğu görülüyor ve bu da motorun yakıtı su gibi içtiğini gösteriyor, tabi LPG taktırılabilir ama bu o Güzelim motorun ateşini alır.
İlandaki Aracın Lastiklerinin Büyüklüğü lastiklerin ve Jantların Fiyatınında Büyük olduğunu Gösteriyor.
Gelelim senin Toplamak İstediğin Araca,
Alacağın araç külüstür bir araç olmasın en azından mekanik aksamı off road için uygun olsun,
Yapmak İstediğin aracı sadece dağda ve bayırda süreceksen (hiç sanmıyorum) motorun benzinli olsun,
Ama Şehir Yolunda Sürüp Havamı Da atmak İStiyorum Diyorsan O zaman Dizel Motoru Öneririm.
Benzinli Motor alıpta Lpg Takıp Motoru Öldürme, Büyük hacimli motorlarda LPG iyi değildir!
Mümkünse alacağın aracın motorunu kullan,
Aracı biraz yerden yükseltebilirsin, makaslardan ve tabiki olmazsa olmaz devasa lastiklerden ki lastik ve jantlar 2.000 -2.500 tl arası bir masraf olur.
tabi alacağın aracın diferansiyellerininde uygun olması lazım o lastiklere, eğer değilse diferansiyellerinde değişmesi gerek ki bu ek maliyete sebep olur, direksiyon hidrolik olmali çünkü o devasa lastikleri o koca kayalıklarda kara direksiyon ile çevirmek işkence olucaktır,
Alacağın aracın şanzımanıda Önemli!
eski tip bir araç alırsan genelde enter- kaiser şanzıman olur
sr-4 t18 vb şanzımanlarda mevcut tabi..
eğer aracındaki şanzıman arızalıysa parçası için ek masraf çıkar, eğer parçayı temin edemezsen şanzımanın değişmesi gerekir ki bu da bir ek masraf olur,
Off Road Aracı Toplamak Seni Bu Heyecandan Soğutabilir, O yüzden Sen Off Road Sistemi Kurulmuş Orta Halli Bir araç Al ve İlerleyen Zamanlarda Da Bu araca Eklemeler Yap
Ahmet Küçük