Cj-5 için üstadlardan fikir almak istiyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cerrahsem Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,879

cerrahsem

Yeni Üye
arkadaşlar forumda çok yeniyim , virüsü kaptım geldim ;D . şimdi benim sorum ve sorunlarım var.BEN öğrenciyim ve şuanda 3.500 liraya bir cj-5 buldum motor takılması gerekiyor 1.500 lirada ona desek 5000 lira ödeyebiliyorum şuan. ama babam 1 sene bekle 10.000 liraya yapılı alalım diyor.babamın dediği daha mantıklı ama , ben her parçasında emeğim olsun diyorum. öyle fazla bir şeyde yapmam zaten . ama uğraşmak istiyorum her metrekaresiyle...her sabah okula giderken bir cj-5 görürdüm öyle pahalı olmayan cinslerden yanında İNADINA 1969... yazan o zamandır (2 sene) istiyorum . üstadlar , sizden istediğim 1 sene bekliyip 10 bin liraya yapılı bir şey mi alıyım yoksa tek tek parça için para biriktirip kendim tek tek mi topliyim , off road şimdilik düşünmüyorum , sadece asfalt için.. cevaplarınız için teşekkür ederim

Ynt: Cj-5 için üstadlardan fikir almak istiyorum

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-cj5-hastasina-95313480/detay/ üstad şu linkteki araba , ben buna ne masraf yapıcam ki yani , bi tek motor masrafı var..

Toplamanın sonu yok.
Madem ki yeni üyesin, önceliğin kişi tavsiyelerinden çok yaşanmış tecrübeler olmalı.
Forumu tara, "CJ arıyorum", "cj aldım", "tavsiyelerinizi bekliyorum" konu başlıklarında aradığın yanıtı mutlaka bulacaksın.

Bu işi radyo alacağım, pilini takar dinlerim şeklinde planlama. Herşeyden önce kendinin, sevdiklerinin canını emanet edeceğin bir taşıt aracından bahsediyorsun.

Kolay gelsin.

Emin bey gerekenleri söylemiş.Hem onu hemde babanı dinlersen iyi olur.
Yok illa da bu araç diyorsan ; bakar bakmaz söyleyebileceklerimiz olmakla birlikte bölüm bölüm sen sorarsan birileri de cevap verir ve dışarıdan pazarlığa da kimse çomak sokmamış olur.
Söz gelimi; "Birtek motor" diyorsun,ortada bir motor hiç mi yok? var da yapılması mı gerekiyor?Dağınık durumda bir motor varsa,blok sağlam mı ? patlak mı?Farklı bir motor konulacaksa,bu işin prosedürü ve olabilirliğini etüd ettin mi? yoksa çamaşır makinasının motorunu değiştirir gibi bir motor alıp koyarım mı diyorsun? vs,vs.

çok sağolsun üstadlar fikirleriniz için , bir bilir kişiyle konuştum..tonla para dökmen lazım dedi..biraz beklemeliyim sanırım. teşekkürler cevaplarınız için

Jeep konusunda fazla acele etmesen daha iyi olur ilk önce bol bol okuyup araştırarak bilgi dağarcığını genişlet ondan sonra neye karar vereceğinine daha kolay karar verirsin.Bence ilk önce yapılı bir araç al onda iyice bir piş daha sonra istediğin şekilde araç toplarsın.

sözü geçen aynı araç için bende forumdaki üstadların fikrini alma amacıyla konu açmadan hemen önce şöyle bir göz atarken bu konuya rast geldim.

Evet bende bu araca talip oldum, sahibiyle telefonda görüştüm. Araç 1946 model. 4 çeker sağlam. Motor bitmiş. Söylediğine göre 1000 TL gibi para harcanarak Ford Taunus motoru takılır ve sorun ortadan kalkar... ??? İstersem kendisinin motoru temin edip yaptırabileceğinide söyledi.

CJ hastasıyım ama teknik anlamda hiç bir bilgim yok. Üstadların görüşleri benim için çok önemli. Bütçem kısıtlı olduğundan hazır yapılı bir CJ sahibi olmam şu an benim için hayal. Bu yüzden uygun fiyatta bir CJ alıp kendi zevkime göre yavaş yavaş yapmayı düşünüyorum.

1946 model bir CJ iyi mi dir ?

Ortalama piyasa değeri nedir ?

1000 TL masraf yaparak Ford Taunus motoru takılır mı ?

sözü edilen motor takılırsa... Araç düzgün bir CJ olabilir mi ?

Görüşleriniz çok önemli lütfen yardımcı olunuz...

Medduse' Alıntı:
sözü geçen aynı araç için bende forumdaki üstadların fikrini alma amacıyla konu açmadan hemen önce şöyle bir göz atarken bu konuya rast geldim.

Evet bende bu araca talip oldum, sahibiyle telefonda görüştüm. Araç 1946 model. 4 çeker sağlam. Motor bitmiş. Söylediğine göre 1000 TL gibi para harcanarak Ford Taunus motoru takılır ve sorun ortadan kalkar... ??? İstersem kendisinin motoru temin edip yaptırabileceğinide söyledi.

CJ hastasıyım ama teknik anlamda hiç bir bilgim yok. Üstadların görüşleri benim için çok önemli. Bütçem kısıtlı olduğundan hazır yapılı bir CJ sahibi olmam şu an benim için hayal. Bu yüzden uygun fiyatta bir CJ alıp kendi zevkime göre yavaş yavaş yapmayı düşünüyorum.

1946 model bir CJ iyi mi dir ?

Ortalama piyasa değeri nedir ?

1000 TL masraf yaparak Ford Taunus motoru takılır mı ?

sözü edilen motor takılırsa... Araç düzgün bir CJ olabilir mi ?

Görüşleriniz çok önemli lütfen yardımcı olunuz...

1946 model CJ olmaz o willys olur.Acele etmeeden sabırla beklmek lazım 1977 model üstü Bir cj almanız sizin için daha yararlı olacaktır.aracın vizesi varmı o çok önemli.1000 TL ye motor takılır mı bilmem ama takması çok zahmetli olur işletmesi vizesi çok dertli bıktırır sizi 1000 tl motor parası desek ki sanmıyorum bunun evrak işleri vizesi bu fiyatı kat ve kat artırır.Kısacası acele etmeden bekleyin 1977 model üstü bir cj alın vizeli toplanmış kafanız rahat etsin.Saygılar

arkadaşım 2 cj toplamış hala hazırda cj sahibi bir binlerce tecrubeye vakıf fanatik olarak böyle bir maceraya girmemeni tavsiye ederim bu aracın gerek model gerek masrafları seni aşar sanayiden çıkartamassın :smiley: tavsiyem 77 aşşagısı cj almaman tercihen 4.2 motordan altını alma derim yakıt olarak aynıdır ,alacagın cj 80 üstü almandır adam gibi yapılı bir cj 20 binden aşşagı kimse vermez bu acı gerçektir sen yapmaya kalksan 30 bine maledersen şanslı sayılırsın tabi bu anlayan toplayacak ustan varsa oda piyasada derme çetma satmak için hurda parçalarla toplanmış cj lere sakın takılma derim bir sevdadır umarım en kısa zamanda kavuşursun gönlündeki cj

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,836
Kayıtlı Üye Sayımız
166,939
Kaydolan Son Üyemiz
kgulum

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR