Cj 5 İcin Oneriler...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ErdemTezeren Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,191

ErdemTezeren

Ana Kamp
Yer
Ankara - New York
Merhaba

Adım Erdem 28 yasındayım.İstanbulda yasıyorum.aranıza yeni katılıyorum.

Yaklasık 1 haftadır 1980 model CJ5 e sahibim.Bu aracla ilgili cok az bilgim var.(bu siteden okuyup gordugum kadar)Aracı gunluk kullanılır halde toplamayı dusunuyorum fakat dedigim gibi cok az bilgiye sahip oldugum icin bu istek sadece hayalde olabilir :smiley: sizlerden bu konuda fikirlerinizi rica edebilirmiyim? yaz, kıs normal binek arac gibi kullanılabilme olasıgı nedir?neler yapılması tavsiyedir?ilk arastırmalarıma gore maslak oto sanayinde Dayı Jeep var CJ uzerine calısan, telefonda gorustum.Bu hafta icinde arac ile birlikte gidecegim.

Etiketler
Ynt: Cj 5 İcin Oneriler...

Hayırlı olsun aracınız
doğru yeri bulmuşsun ;)

Öncelikle Hayırlı olsun.

Forum'da cok tecrübeli üstalarımız ve abilerimiz var. Eminim onlarda çok değerli bilgiler verecektir,
ben aklımın yettiği kadar bir kaç unsura dikkat etmenizi rica edeceğim;

CJ'yi gündelik hayatta kullanmak elbette hayal değil. Fakat bir çok işlemi görmüş olması önemli.
Öncelikle hidrolik direksiyon ( gündelik kullanımda önemli ), kışlık bestop tente, emniyet kemeri, sağlam koltuk bağlantıları, şansıman ve motor bakımı, akü, aksların bakımı, makasların durmu, differansiyellerin durumu, büyük tekerlek kullanacaksanız şapkalı aks kiti vb... diye liste uzayıp gidebilir. Kanımca bir CJ asla herşeye hazır değildir. Kullanırsınız sorun çıktıkca yapılır. Yani "ben herşeyi yaptırdım artık arabam sorunsuz" demek yanlış olabilir. Yinede iyi bir ustanın elinden geçmesi size belki en başta biraz maliyet getirebilir lakin sonradan yolda kalmaktan daha iyidir diye düşünüyorum. Bunun dışında arabayı her zaman dinleyin hissedin. En ufak sorunu sürüşünüzdeki değişiklikten anlayabilirsiniz.

Şimdiden bol eğlenceler. CJ dünyasına hoş geldiniz.

tesekkur ederim.Ailemizden bir buyugumuzun aracı.toplamaya ilgilenmeye pek vakitleri yok.bende bu tarj konularda hevesli oldugum icin bana pasladılar.onlarında fikirleri dogrultusunda yapıcaz.arac daha once toplanmıs anladıgım kadarıyla.aracta direksiyon cok rahat,kemerler mevcut,yolda biraz geziyor ve cok tangur tungur :smiley: pek alıskın olmadıgım bir durum.benim icin dediginiz gibi kıs kosullarına uygun hale gelmesi yuruyen ve frenlerin son olarakda olur olmadık yerde kalmamak icin motorun cok iyi halde olması gerekmekte.Daha ekonomik olması icin dizel bir motor swaplamayı dusunuyoruz fakat dizel motorlar icin ne onerirsiniz?degermi degmezmi pek emin degilim.orjinal motoru ruhsatta dusuk cc den islemis.yeni motoru koymak isletmek vs. ne derece dogru olur + performans yonunden dusunduruyor.aslında benim aklımdan gecen V8 chevy motor ama...su durumda orjinali toplamak daha dogru gibi olucak..

Bence şu anki motoru muhafaza etmek daha doğru olur. Yakıt tasarrufu etmek için CJ yanlış araç derim. Ha yok mu dizel takan arkadaşlar elbette var. Lakin yine de LPG'yi düşünsen bu durumda daha iyi olur. Ben LPG felan kullanmıyorum. 4.2 litrelik araç kullandığımı göz önüne aldığımda da benzim tüketimim makul düzeyde.

anlıyorum.bende V8 dusunurken dizel teklifi gelince bende orjinalde kalalım dedim biran icimden :smiley: aracın bir-iki resminide ekliyorum..

http://s1307.hizliresim.com/1c/q/qml9m.jpg

http://r1307.hizliresim.com/1c/q/qmll7.jpg

Güzel duruyoor
basamakları beyenmedim yalnız ;D

aracı boyle almıslar hic dokunulmamıs.kısmetse ben bastan sona sade ve sık bir sekilde (kendi zevkimce) toplayacagım.kafamda, son hali sekillendi ama imkanlar dahilinde neler yapabilicez birlikte gorucez.bugun Dayı jeep e gidicem ayrıntıları gorusucez.

Öncelikle hayırlı olsun kana virüs bulaşmışsa birinci aşama tamamdır ;D
Ben size liste olarak yazayım yanlış bilgim varsa abilerimden düzeltmelerini rica ediyorum
1.aracın kaportasında çürük çarık var mı ? ben sağ sol yanlarda şerit tarzı kromlar görüyorum onları pek sevmem genelde çürükleri kapatmak için takılıyor bi çıkartıp bakın derim.
2.motor ne durumda ? yağ yakıyormu su eksiltiyor mu ? üflüyor mu sıkıntı var mı ?
3.En önemlisi** aracın vizesi var mıdır ? şase numaraları tutuyor mu ? bence dizel motor koymakla lpg arasında çok fark yok 10-15 kuruş fark eder aracın hır hır çalışması ve kap kara duman atmasıda cabası olur.
4.şanzıman da ötme var mı ? vites geçişleri nasıl ? ön çekiler çalışıyor mu ?
5.diferansiyeller de ötme var mı ? tangur tungur diyorsunuz alt takım bakımına girin rot rot başları amortisörler vs.
6.frenler disk mi kampana mı ? balatalarını kontrol edin fren hortumlarını patlak kopuk yıpranmış olmasın
7.araç hakkında daha fazla bilgi ve fotoğraf verirseniz daha çok öneri geleceğinden eminim (elektronik ateşlememi disk fren mi hidrolik direksiyon mu gib )
** araç çok tangur tungur geliyorsa kupa motor şanzıman takozlarını amortisörleri makas burçlarını ilk öncelikle kontrol edin derim

bunlar aklıma gelenler açıkcası cj toplamak sabır zevk işidir.İyi ustan olmadığı zamanda tam bir azaptır.İlk usta tercihinizi iyi yapmak sitedeki arkadaşlardan referans alabilirsiniz ikinci olarak parça satan yerleri kişileri iyi araştırmak ebay gibi siteleri tespit etmek sizin açınızdan daha ekonomik olur.Aksesuarı ikinci aşamaya bırakın her zaman mekanik kaporta donaım aksesuar olsun sıralamanız.yanlışım var sa af ola :smiley:

aramıza hoşgeldiniz, site içerisinde CJ ve arazi araçlarında her türlü bilgiye detaylı şekilde ulaşabilirsiniz. yeter ki okumaktan karıştırmaktan üşenmeyin. okudukça da CJniz 80 model olduğu için kendinizi şanslı hissedeceksiniz. yardıma ihtiyacınız olduğunda da mutlaka cevap alırsınız.
ustalarla ilk tanışmalarınız da yapılacak listesi çok kabarık çıkacak fiyat olarakta beklediğinizin üzerinde rakamlar görecekseniz. karamsarlığa kapılmayın; araştırdıkça öğrendikçe herşey yoluna girecektir merak etmeyin.
size tavsiyem yapılacakları bir sıraya koyarak yaptırmaktır, hem ekonomi açısından hem öğrenmek için faydası olacaktır.

SaygınOzdemir' Alıntı:
Öncelikle hayırlı olsun kana virüs bulaşmışsa birinci aşama tamamdır ;D
Ben size liste olarak yazayım yanlış bilgim varsa abilerimden düzeltmelerini rica ediyorum
1.aracın kaportasında çürük çarık var mı ? ben sağ sol yanlarda şerit tarzı kromlar görüyorum onları pek sevmem genelde çürükleri kapatmak için takılıyor bi çıkartıp bakın derim.
2.motor ne durumda ? yağ yakıyormu su eksiltiyor mu ? üflüyor mu sıkıntı var mı ?
3.En önemlisi** aracın vizesi var mıdır ? şase numaraları tutuyor mu ? bence dizel motor koymakla lpg arasında çok fark yok 10-15 kuruş fark eder aracın hır hır çalışması ve kap kara duman atmasıda cabası olur.
4.şanzıman da ötme var mı ? vites geçişleri nasıl ? ön çekiler çalışıyor mu ?
5.diferansiyeller de ötme var mı ? tangur tungur diyorsunuz alt takım bakımına girin rot rot başları amortisörler vs.
6.frenler disk mi kampana mı ? balatalarını kontrol edin fren hortumlarını patlak kopuk yıpranmış olmasın
7.araç hakkında daha fazla bilgi ve fotoğraf verirseniz daha çok öneri geleceğinden eminim (elektronik ateşlememi disk fren mi hidrolik direksiyon mu gib )
** araç çok tangur tungur geliyorsa kupa motor şanzıman takozlarını amortisörleri makas burçlarını ilk öncelikle kontrol edin derim

bunlar aklıma gelenler açıkcası cj toplamak sabır zevk işidir.İyi ustan olmadığı zamanda tam bir azaptır.İlk usta tercihinizi iyi yapmak sitedeki arkadaşlardan referans alabilirsiniz ikinci olarak parça satan yerleri kişileri iyi araştırmak ebay gibi siteleri tespit etmek sizin açınızdan daha ekonomik olur.Aksesuarı ikinci aşamaya bırakın her zaman mekanik kaporta donaım aksesuar olsun sıralamanız.yanlışım var sa af ola :smiley:

tesekkur ederim.oncelikle dun dajı jeepe gittim tanıstık konustuk..

arac ile ilgli bilgilere gelince;
-hidrolik direksiyon
-disk frenler
-motorda biraz ufleme varmıs
-yag yakmıyor,su eksiltmiyor (cok fazla zaman gecirmedim aracla o yuzden emin degilim zamanla,kullandıkca gorucez)
-vizesi var
-on iki camurluktada curukler var degismesi gerekiyor
-metal plakalar benimde hosuma gitmiyor :smiley:
-sanzumanda herhangi bir problem hissetmedim gecisler vs. gayet rahat.suanda sadece 2H de kullandım diger arazi viteslerine almadım.acıkcası aractan urkuyorum :smiley: yavas yavas alısmaya basladım. cok narin ve birsey olacakmıs gibi geliyor :smiley:
-aracın gostergeleri calısmıyor (hız,hararet ve en onemlisi benzin gibi)
-aracta sellektor,olmayısı dortlu olmayısı,kilitleyememek halen yadırgadıgım durumlar arasında basta gelenler :smiley:
aklıma gelenler bunlar simdilik.dun ustayla birlikte 2 alternatif konustuk.
1. a dan z ye sıfırlamaktı
2. olmazsa olmaz diyebilecegimiz zorunlu yapılması gerekenler..

onumuzdeki hafta 2 sıktan hangisini sececegimizi belirleriz.

__ C J 7 __' Alıntı:
aramıza hoşgeldiniz, site içerisinde CJ ve arazi araçlarında her türlü bilgiye detaylı şekilde ulaşabilirsiniz. yeter ki okumaktan karıştırmaktan üşenmeyin. okudukça da CJniz 80 model olduğu için kendinizi şanslı hissedeceksiniz. yardıma ihtiyacınız olduğunda da mutlaka cevap alırsınız.
ustalarla ilk tanışmalarınız da yapılacak listesi çok kabarık çıkacak fiyat olarakta beklediğinizin üzerinde rakamlar görecekseniz. karamsarlığa kapılmayın; araştırdıkça öğrendikçe herşey yoluna girecektir merak etmeyin.
size tavsiyem yapılacakları bir sıraya koyarak yaptırmaktır, hem ekonomi açısından hem öğrenmek için faydası olacaktır.

tesekkur ederim sagolun.suanda listesi kabarık dediginiz gibi bende alısmaya calısıyorum.cok eglenceli ve keyifli bir arac farklı olmak guzel birsey.toplanmıs halindeki guzelligini dusunmek bile cok heyecanlandırıyor. :smiley:

ErdemTezeren' Alıntı:
tesekkur ederim.oncelikle dun dajı jeepe gittim tanıstık konustuk..

arac ile ilgli bilgilere gelince;
-hidrolik direksiyon
-disk frenler
-motorda biraz ufleme varmıs
-yag yakmıyor,su eksiltmiyor (cok fazla zaman gecirmedim aracla o yuzden emin degilim zamanla,kullandıkca gorucez)
-vizesi var
-on iki camurluktada curukler var degismesi gerekiyor
-metal plakalar benimde hosuma gitmiyor :smiley:
-sanzumanda herhangi bir problem hissetmedim gecisler vs. gayet rahat.suanda sadece 2H de kullandım diger arazi viteslerine almadım.acıkcası aractan urkuyorum :smiley: yavas yavas alısmaya basladım. cok narin ve birsey olacakmıs gibi geliyor :smiley:
-aracın gostergeleri calısmıyor (hız,hararet ve en onemlisi benzin gibi)
-aracta sellektor,olmayısı dortlu olmayısı,kilitleyememek halen yadırgadıgım durumlar arasında basta gelenler :smiley:
aklıma gelenler bunlar simdilik.dun ustayla birlikte 2 alternatif konustuk.
1. a dan z ye sıfırlamaktı
2. olmazsa olmaz diyebilecegimiz zorunlu yapılması gerekenler..

onumuzdeki hafta 2 sıktan hangisini sececegimizi belirleriz.
1.araçta sellektor debriyajın altında küçük bi düğme tarzı bi tuş vardann ordan yapılıyor uzun kısa tuşu o
2.dörtlü kontağın üstünde bi tuşta olması lazım genelde sonradan flaşörle takılıyor düğmesi olabilir yoksa vizeden geçmezdi araç ,bestop kitlenebilir ama ne kadar korumaları orası tartışılır malum bi jilet bile iş görür.
2.camurluklarda çürümüler varsa belli noktalarda da vardır tahminen bütün aracı kontrol edin derim
3.göstergeleri olabildiğince orijinalini tamir ettirin derim ben
4.cj de olmaz sa olmaz dediğiniz parçaları tamamladığınızda aracı a dan z ye toplamış oluyorsunuz ;D
iyi günler...

SaygınOzdemir' Alıntı:
1.araçta sellektor debriyajın altında küçük bi düğme tarzı bi tuş vardann ordan yapılıyor uzun kısa tuşu o
2.dörtlü kontağın üstünde bi tuşta olması lazım genelde sonradan flaşörle takılıyor düğmesi olabilir yoksa vizeden geçmezdi araç ,bestop kitlenebilir ama ne kadar korumaları orası tartışılır malum bi jilet bile iş görür.
2.camurluklarda çürümüler varsa belli noktalarda da vardır tahminen bütün aracı kontrol edin derim
3.göstergeleri olabildiğince orijinalini tamir ettirin derim ben
4.cj de olmaz sa olmaz dediğiniz parçaları tamamladığınızda aracı a dan z ye toplamış oluyorsunuz ;D
iyi günler...

sellektor ve 4 lu icin tekrar bakacagım :smiley:
zaten benimde icime sinmesi icin a dan z ye herseyin yapılması :smiley: cok pimpirikli titiz ve takıntılı birisiyimdir. :smiley:
bir diger merak ettigim seyde bestop u nasıl sokup takıyoruz :smiley: dedigim gibi cekiniyorum fazla kurcalamaya da :smiley: havalar guzelken toplama girene kadar bi ustunu acıp gezmek isterim.cok zahmetli bir is degilse

Hayırlı uğurlu olsun. Cj ler narin araçlar değildir terettütde kalmayın. Kolay gelsin :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR