Cj 5 Almalı mıyım?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan oobeterbocekoo Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 45
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,305
Yer
İstanbul
Merhabalar..

Öncelikle yaklaşık bir haftadır siteyi takip ediyorum tüm konuları dikkatli bir şekilde olabildiğince okumaya, öğrenmeye çalıştım. Uzun uğraşlar sonucu :smiley: siteye üye oldum kendimi tanıtarak başlayayım. Adım Uygar 22 yaşında makina mühendisliği öğrencisiyim. (doğrusu makine dir ama bizim fakültede makina yazıyor :smiley: )

Babama araba bakarken cj5 leri gördüm ve beğendim. 25-27 bin tl civarı bir aracım var bu aracı satıp yapılı bir cj5 ve ufak bir araba ( c2 vtr gibi...) almayı düşünüyorum.. Ekstradan masraf çıkarmamak için çok dikkatli ve temkinli yaklaşmam iyi hesap yapmam lazım.. :smiley:

Henüz acemi olduğumdan büyük ölçüde yapılmış cj5 alacağım ama bu arabanın orasını burasını yaptırma ya da garip garip teknik konular makina mühendisi öğrencisi de olmamdan kaynaklı olarak ilgimi çekmekte fakat daha acemi olduğum için ilk etapta yapılı bir araç almak en mantıklısı diye düşünüyorum... Aracın yıllık vergisi de 200-250 tl civarı olduğunu öğrenince bana uygun ve eğlenceli geldi bu iş :smiley:... off-road keyfi de cabası...

Yapılı cj olarak ilgilendiğim araçlar bu sitedeki ati79 nickli atılgan abinin aracı ile sahibindencom daki 19752641 ilan numaralı araç... atılgan abinin fiyatı bu araca göre biraz fazla hatta öteki aracın epey artısı var gibi görünüyor.. bu iki araçla ilgili yoorun yapabilir misiniz acaba ve bu araçlara ne kadar fiyatlar vermeliyim yazılan rakamlara çıkarsam c2 vtr yalan olur :smiley:

Siz abilerimden yardım bekliyorum.. Uygar boşver kıyma arabana hiç girme bu işlere mi diyorsunuz yoksa bu zorlu yolda yardım edecek misiniz? :D

Etiketler

Ynt: Cj 5 Almalı mıyım?

oobeterbocekoo' Alıntı:
Merhabalar..

Öncelikle yaklaşık bir haftadır siteyi takip ediyorum tüm konuları dikkatli bir şekilde olabildiğince okumaya, öğrenmeye çalıştım. Uzun uğraşlar sonucu :smiley: siteye üye oldum kendimi tanıtarak başlayayım. Adım Uygar 22 yaşında makina mühendisliği öğrencisiyim. (doğrusu makine dir ama bizim fakültede makina yazıyor :smiley: )

Babama araba bakarken cj5 leri gördüm ve beğendim. 25-27 bin tl civarı bir aracım var bu aracı satıp yapılı bir cj5 ve ufak bir araba ( c2 vtr gibi...) almayı düşünüyorum.. Ekstradan masraf çıkarmamak için çok dikkatli ve temkinli yaklaşmam iyi hesap yapmam lazım.. :smiley:

Henüz acemi olduğumdan büyük ölçüde yapılmış cj5 alacağım ama bu arabanın orasını burasını yaptırma ya da garip garip teknik konular makina mühendisi öğrencisi de olmamdan kaynaklı olarak ilgimi çekmekte fakat daha acemi olduğum için ilk etapta yapılı bir araç almak en mantıklısı diye düşünüyorum... Aracın yıllık vergisi de 200-250 tl civarı olduğunu öğrenince bana uygun ve eğlenceli geldi bu iş :smiley:... off-road keyfi de cabası...

Yapılı cj olarak ilgilendiğim araçlar bu sitedeki ati79 nickli atılgan abinin aracı ile sahibindencom daki 19752641 ilan numaralı araç... atılgan abinin fiyatı bu araca göre biraz fazla hatta öteki aracın epey artısı var gibi görünüyor.. bu iki araçla ilgili yoorun yapabilir misiniz acaba ve bu araçlara ne kadar fiyatlar vermeliyim yazılan rakamlara çıkarsam c2 vtr yalan olur :smiley:

Siz abilerimden yardım bekliyorum.. Uygar boşver kıyma arabana hiç girme bu işlere mi diyorsunuz yoksa bu zorlu yolda yardım edecek misiniz? :D

Benim fikrimi sorarsanız hiç o işe girme derim CJ 5 iyi arabadır ama masrafı hiç bitmez senin 2. araba kesinlikle yalan olur ama 96 üzeri temiz bir ZJ alırsanız zaten 2. arabaya ihtiyacınız kalmaz CJ 5 devri bence kapandı... yinede herkesin fikrine saygılı olmak lazım

Ustam masrafı zaten yapılmış bir cj5 almayı düşünüyorum yani 7-8 milyara alıp bir 7-8 milyar masraf edip şeklinde değilde zaten ustalar ve bilen kişilerce toplanmış temiz uygun fiyatlı bir cj5 düşünüyorum. ayrıca sanırım babam zaten bir zj alacak ama benim amacım cj5, herhangi bir jeep değil yani. cj5 olmayacaksa ben aracımdan memnunum zaten... yazın tentesini çıkartıp tın tın yavaş yavaş sahilden bir egeyi falan gezip turistlik geziler yaparım belki falan diye düşünüyorum bu işler için uygun mudur... 1000-2000 km sonra zırt pırt arıza mı çıkarır...uzun aralıklarla ufak tefek arıza çıkarsa da o kadar sorun değil dediğim gibi teknik konulara ilgim olduğu için uğraşmak da eğlenceli olabilir diye düşünüyorum ama çekilir dert değil mi yoksa?

bu arada yorumunuz için teşekkürler..

1000-2000 km sonra zırt pırt arıza mı çıkarır.

tam üstüne bastın

hunter06_1' Alıntı:
1000-2000 km sonra zırt pırt arıza mı çıkarır.

tam üstüne bastın

sanırım daha önce bir cj5 sahibiydiniz.. deneyimlerinizi anlatır mısınız neden soğudunuz bu araçtan neler yaşadınız ne kadar süre ne şartlarda kullandınız vs...

CJ 5 ağır offroad için idealdir ama her yaptığınız etkinlikten sonra mutlaka sanayiye girersiniz ve birsürü masraf şehir içinde kullanacağım derseniz hem yakıtı itibarı ile sıkıntı çekersiniz asfaltta CJ 5 i yolda tutmak zordur 70-80 km yaptınızmı mutlaka dalma yapar istediğiniz cj 5 i alın mutlaka direksiyonunda boşluk vardır ama makina mühendisi olarak arabayı devamlı söküp takar sağını solunu kurcalar vakit geçiririm diyorsanız hobi olarak iyi arabadır

hunter06_1' Alıntı:
CJ 5 ağır offroad için idealdir ama her yaptığınız etkinlikten sonra mutlaka sanayiye girersiniz ve birsürü masraf şehir içinde kullanacağım derseniz hem yakıtı itibarı ile sıkıntı çekersiniz asfaltta CJ 5 i yolda tutmak zordur 70-80 km yaptınızmı mutlaka dalma yapar istediğiniz cj 5 i alın mutlaka direksiyonunda boşluk vardır ama makina mühendisi olarak arabayı devamlı söküp takar sağını solunu kurcalar vakit geçiririm diyorsanız hobi olarak iyi arabadır

bunlar sizin yaşadıklarınız mı yoksa sağdan soldan duyduklarınız mı? nasıl bir araca sahiptiniz?

evet o direksiyon boşluğu konusu ve yolda gezme durumu benimde kafamı kurcaladı ilgilendiğim iki araç sahibi de direksiyonda kesinlikle boşluk olmadığını söyledi.. atılgan bey aracının 120 km de dahi gezme yapmadığını söyledi öteki araç sahibi 70-80 üstüne çıkınca gezme olabileceğini belirtti... ayrıca sahibinden de ilan numarasını verdiğim araçta kaportanın belli yerlerinde çürümeler olduğunu söyledi.. Bunun masrafı büyük bir masraf mıdır?

http://www.sahibinden.com/full_yapili_cj5_-_son_fiyat_-_15000_tl-29WQQaXQQ19752641WQQpXQQdisplayitem

Buda benim favorilerde beklyor.
http://www.sahibinden.com/battalgazi_cj6_daglarin_efendisi_13750tl-25WQQaXQQ20773609WQQpXQQdisplayitem

Bu aralar nedense hep CJ karalama kampanyalarına denk geliyorum nedense. Yoksa meyve veren ağaç ağaç taşlanır mı diyelim buna bilmiyorum.
Ben 2 yıldır CJ5 kullanıyorum başka bir aracım da yok günlük kullanıyorum gayet memnunum. öyle zırt pırt da arıza vermiyor. Yağına suyuna bakın devam başka bişe istemez. Haa birde deposunu dolu tutun :D Arıza dahi verse mekanik araç bunlar çok pahalı bir arıza vermez...

para harcamayan cj5 çi var mı? Hazır alıp, zevkini çıkarıp 1 yıl sonra satanları kastetmiyorum tabii.

Almalı mıyım? diye sormuşsun. Cevabım; Almak zorunda değilsin.

figo' Alıntı:
http://www.sahibinden.com/full_yapili_cj5_-_son_fiyat_-_15000_tl-29WQQaXQQ19752641WQQpXQQdisplayitem

http://www.sahibinden.com/battalgazi_cj6_daglarin_efendisi_13750tl-25WQQaXQQ20773609WQQpXQQdisplayitem

eğer alacaksanız 1977 modelden altını almayın derim..

Para harcamayan CJ ci tabi yok ama siz tutup dağa bayıra çıkıcam diye modifiye etmek isterseniz CJ de modifiye sınırı yok. Ne taksan yakışıyo :D
Ama ben modifiyeli aldım öyle büyük masrafım da olmadı. Kim aracına para harcamadan biniyo burda sadece cj ye mi para harcanıyor...
CJ kendisi 10-15 bin lira. bugün ZJ XJ jeepleri arazi için hazırlayın sırf yükseltmek için o parayı veriyolar...

Bakımlı jeep sizi kolay kolay yolda bırakmaz 1977 den sonrasını almanızı tavsiye ederim uzun yolda ve arazide cj7 daha iyidir hemde hard top vardır brandayla uğraşmazsınız cj serisinin en fazla tutulan aracıdır bu günkü piyasada bulunan wrangler cj7 nin devamıdır siz en iyisi bir tane jeep alın ve zevkini sürün gerisi hikaye.

figo' Alıntı:

işte o ilk ilanla bende ilgilendim, sahibi bana kaportada çürükler olduğunun onun dışında masrafı olmadığını söyledi ama sanırım sürekli ağır arazide kullanılmış bir araç ve epeydi satılmamışsa ustalar daha iyi bilir sanırım bakıma ihtiyacı var

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,850
Kayıtlı Üye Sayımız
166,647
Kaydolan Son Üyemiz
Pw250

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR